Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím prosím o recepty na jednoduché a dobré klasické buchty, koláče, bábovky i řezy. Děkuju moc.
Tak já mám recept na skvělou a strašně jednoduchou bábovku:
250g hladké mouky, 200g cukru, 4 vajíčka, 1 a půl šlehačky nebo smetany 30% tní, jeden prášek ho pečiva, kakao, kokos na vysypání formy.
Všecko smícháme nemusí se šlehat nic, vymažeme máslem formu, vysypeme kokosem, nalijeme většinu těsta, trošku necháme, přidáme kakao asi tak 2 lžíce, zamícháme, vlijeme na bílé těsto, dáme do trouby (elektrická) na 180 stupňů, 40 minut…hotovo
Ahoj, tak já přidám recept na Prezidentskou bábovku:
suroviny: 300g cukru, 200g másla, 5 vajec, 1 smetanu ke šlehání, 50g nastrouhané čokolády, 100g oříšků, 300g hladké mouky, 1 prášek do pečiva
příprava: cukr,máslo a vaječné žloutky utřeme. Přidáme smetanu,nastrouhanou čokoládu, rozsekané oříšky,mouku s práškem do pečiva a mícháme. Nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Naleješ do formy a pečeš cca 45 min.
Taky mám dobrý a jednoduchý recept.Jmenuje se to „čertovo lejno“
něco na způsob perníku…:300g cukru(já dávám jen polovinu),350g hl.mouky,1prášek do pečiva,4vejce,sklenice vlažného mléka,sklenice oleje(dávám taky půlku),2lžíce kakaa,a podle chuti třeba rozinky,sekané ořechy…vše zamíchat a upéct na plechu
Já to zrovna včera dělala,upravila jsem to,dala jsem tam trochu marmelády,místo prášku do pečiva jsem dala do perníku a trochu skořice.Mňamózní,jednoduchý,rychlý a syn se po tom může utlouct ![]()
Pudinkové řezy
200g cukr moučka, 200 g hl. mouka, 4 vejce, 1 prdopeč, 100 ml oleje - vše smícháme
2 pudinky, 750 ml mléka - uvařený pudink vylijeme na NEUPEČENÉ těsto
pečeme asi 15 min na 180°- 200°
potřeme zakysanou smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou
kdyz chci neco sladkeho pro muze a rychleho mam jeden recept ktery pouzivam jak na babovku a nebo jen obyc piskot treba s ovocem ci pudinkem nebo jen obyc samotny.
dva hrnky polohrube 3/4hrnku cukru hrnek mleka 1/2 hrnku oleje dve vejce orasek do peciva hotovo. do babovky delam snih na piskot ne.
Včera jsem dělala klasické kynuté buchty, ael jako náplň cukr smíchaný s kakaem. Když se to pěkně rozpeče je to mňamka ![]()
Ovocný koláč
1 sklenice hladké mouky
2 sklenice polohrubé mouky
2 sklenice cukru
1 sklenice oleje
1 sklenice mléka
1 celé vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
asi 500 g ovoce
Drobenka
1 sklenice mouky pol nebo hrubá
1/2 sklenice cukru moučka
4 lžíce másla
KEFÍROVÁ BUCHTA [=)]
35 dkg polohrubé mouky
25dkg cukru (normoš krupice nebo krystal)
1 kefír (ta menší krabička myslíim 250 ml?
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 sklenička oleje - stačí necelá asi 2 dc odhadem…
1 - 2 lžíce kakaa (toho já dávám víc protože mám ráda kakaovou buchtu, takže si to podle sebe upravte)
a jeden prášek do pečiva (v receptu je 1/4 ale ja vzdycky dávala celý)
Klasicky rušním šlehačem vyšlehat vajíčka s cukrem, pak přídat olej. Do toho prosít moouku ve které je zamíchaná soda a prášek do pečiva. Přidat kefír … pořád šlehat pak přidáme kakao.
Tohle těsto vylejime na vyšší plech který je vymazený a vysypaný hrubou moukou. Nebo použijem i pečící papír ale já výjímečně u téhle buchty pečící papír nepoužívam prijde mi to lepsí na vymazenej …
Dáme upéct - to vám nereknu na kolik a jak dlouho proste kontroluju a kdyztak zkouším špejlí [=)]
Pak si udělám polevu kterou na vychladnou nebo vlažnou buchtu natíram a to je:
10dkg másla
20dkg cukru moučka
3 lžíce rumu ( já dávam rumovou tresť a tak pak přidávam trošku horké vody)
a 10 lžiček kakaa
Vše rozehřát ve vodní lázni ja nejdřív necham povollit máslo pak přidam cukr a nakonec kakao a trest + nakonec trošku té vody…
Tohle natřeme na buchtu a posipeme kokosem [=)]
( v receptu je poleva z poloviční dávky ale to se mi pak zdá málo ja ji mam ráda [=D] )
Doufám že bude chutnat ![]()
Luciana21 píše:
Pudinkové řezy
200g cukr moučka, 200 g hl. mouka, 4 vejce, 1 prdopeč, 100 ml oleje - vše smícháme
To vypadá hodně dobře! Nemáš náhodou fotku?
jé moc vám všem děkuju!!! Určitě budu zkoušet. Pak napíšu výsledky ![]()
rejžička píše:Luciana21 píše:To vypadá hodně dobře! Nemáš náhodou fotku?
Pudinkové řezy
rejžička píše:Luciana21 píše:To vypadá hodně dobře! Nemáš náhodou fotku?
Pudinkové řezy
já sypu skořicí