Domácí test FSH

18687
25.3.13 13:42

Domácí test FSH

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s domácím testem na hladinu FSH Fertile Check? Ráda bych se poradila, jak se používá a jak je spolehlivý. Jsem dva roky po vysazení HA, půl roku se cíleně snažíme a nedaří se. Chystáme se na konzultaci, ale než tam dojdeme… Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2184
25.3.13 13:45

Ahoj, to se dá koupit v lékárně jako ovulační test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
25.3.13 13:50

Tohle je hustý!
http://www.krasa.cz/…-ditete.html
Ale na to fakt nemám :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
25.3.13 13:52

A běžné ovutesty sis někdy dělala? a co odběry na hormonální profil máš za sebou? kámoška se snažila rok, vzali jí krev a zjistilo se že ovuli vůbec nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
25.3.13 14:02

@martulkasloník ovulační testy dělám od prosince a pozitivní, potvrzeno i teplotou a hlenem. Ovuluju pravidelně, většinou 11DC, nejpozději 13, cyklus mám pravidelný 25-28 dní, LF 14-15 dní. Gynekolog mi vždy dělá UTZ, o snažení ví a řekl, že u něj vše v pořádku. Na horm. testech jsem nebyla, chystáme se na první návštěvu CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
25.3.13 14:05

@Lucuska ja jsem na koupila na stránkách otehotnení. cz ale mají to i v jiných online lékárnách. O baby pc jsem nikdy neslysela ;) a za tu cenu jsem tuto informaci okamžite zapomněla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.3.13 14:12

Co je to za blbost? jako na domácí určení, jestli mám v těle FSH nebo ne to stačí, ale je to ukazatel naprosto k prdu - to zas někdo vymyslel tahač peněz.
Pokud se chystáte do CAR, tam vám naberou celý hormonální profil, nejenom FSH, z toho se pozná věcí dost.

Pokud to nevydržíte, zajděte si do labaratoře u nemocnice a jako samoplátce si nechte FSH nabrat, celý hormonální profil stojí přes 1000,–, takže tato jedna položka bude stát nějakou stovku. Ale je to zbytečné, je to jen jedna hodnota, je i prolaktin, LH, testosteron, které se taky vyšetřují a mohou způsobit problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
25.3.13 14:13

@Lucake ahooj a na spermiu jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31401
25.3.13 14:14

@Lucake jestli se chystáte do CARu, tak nic nekupuj, škoda peněz. První vyšetření, co Ti krom uzv udělají, bude kompletní hormonální profil a tam je hodnota FSH jedna z nejdůležitějších, po které se budou pídit. Nově se stanovuje na predikci zbývající ovariální rezervy hormon AMH, je to mnohem přesnější a udělají Ti ho tam taky…takže neutrácej za blbinu a počkej, budeš to mít i s interpretací od doktora, jedna hodnota vytržená z kontextu (neřku-li doma získaná z nějakého kitu), Ti nepoví vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
25.3.13 14:16

@Lucake
Pozitivní ovu testy ještě neznamenají, že ovulace skutečně proběhne/probíhá. Akorát máš jistotu, že LH funguje správně. Jistější by to bylo i s potvrzením toho folikulstimulujícího hormonu. Já si právě říkala, zda se na něj dá koupit test, či nikoliv. Kolik stojí?

Půl roku není dlouhá doba. Navíc u tebe je vše evidentně v pořádku. Problém může být třeba ve spermiích, ale to bych řešila až za další půlrok. Půlrok je vážně krátká doba, může se vám to povést hned příští měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
25.3.13 14:21

@Boudice23 nebyli, chystáme se na všechno spolu najednou
@elanaa to mi je jasné, že celkový test je důležitý, proto si taky domlouváme termin
@dajamal tento test neřekne pouze to, že v těle je, ale jestlí je jeho hodnota zvýšená. Neberu to jako náhradu jiných testů.
Takže zkušenost s tím nikdo nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
25.3.13 14:22

@Lucake můžeš mi hodit odkaz odkud ty testy objednáváš? dííky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31401
25.3.13 14:24

@Lucake jasný, já Tě chápu…ale když Ti nakrásně určí, že zvýšená je, tak co? budeš nad tím dva měsíce dumat. Když Ti určí, že zvýšená není, tak se budete snažit tak, jako se snažíte teď a čekat na výsledek, můžeš otěhotnět stejně jako nemusíš, test to neovlivní.

ale dobrý, zkušenost nemám, už mlčím :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
25.3.13 14:24

Zkušenost nemám, ale pokud by byl finančně dostupný, tak bych ho chtěla také vyzkoušet. Už jsem nad ním, jestli existuje, přemýšlela dávno. Ale nikde jsem ho prodávat neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
25.3.13 14:26

@Lucuska kombinuju ovu testy s měřením BT, sledováním čípku a pod. Chápu, že nakonec se může cokoliv stát a ovu třeba není, ale tělo se chová, jako že ovulace probíhá. Pokud je to všechno jen naoko, tak nám to řeknou v tom CARu. Kupovala jsem to ještě s něčím a pak tam byla sleva, takže něco přes stovku. Půl roku se snažíme cíleně, ale už skoro dva roky se nechráníme, to je fakt hodně dlouho už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí