Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucuska píše:
@ela88
A ten test se může provést v jakékoliv fázi menstruačního cyklu?
A výsledek je v pořádku pouze když to výjde tak, že testovací čárka je slabší než kontrolní? Čili JAKOBY PŘESNĚ NAOPAK NEŽ U OVU TESTU, chápu-li to dobře?
podle návodu jo, protože určuje jenom zvýšenou hladinu
to by mě taky zajímalo, jestli je jedno, který den, protože u doktora se prý chodí 3DC, kdy má být hladina v těle nejvyšší
@Lucuska Nejlepší je ho provádet pár dní po skončení menstruace, já ho dělala tuším 8-9 den cyklu. Pokud ti vyjde testovací čárka stejně intenzivní nebo i více barevnější než kontrolní ukazuje to, že máš v těle vysokou hladinu FHS hormonu a tím může být i problém s otěhotněním. Pak by bylo opravdu na místě udělat si krevní testy, kde ti sdělí přesnou hladinu koncentrace tohoto hormonu. Takže rozumíš správně čím slabší či nejlépe žádná viditená testovací čárká tím je to pro plodnost lepší.
Aha, tak třeba to píšou v návodu, který den DC se má test udělat. A pokud tam jsou dva, tak se má asi někdy ke konci cyklu zas zopakovat.
TAk v tom případě bych ho zkusila udělat ten třetí den cyklu. A to jsem zrovna dnes ![]()
@ela88 moc děkuji, ovuluju ale brzo, většinou 11DC, myslíš, že to má vliv?
Tady je vidět, že FSH je nevyšší okolo toho 4.dne cyklu. A pak právě trochu stoupne při ovulaci. Jinak se opravdu drží v nízkých hladinách.
http://galenus.cz/…nstruace.php
@Lucuska opakovat se má, pokud je pozitivní, znovu za 5-7 dní
@Lucuska @Lucake Já ovulovala zhruba kolem 17dne, takže pokud u vás k tomu dochází dříve tak bych to viděla na nějaký poslední den menstuace či den po ní. Zase tak velký vliv to mít nebude prostě pokud to máte zvýšené tak se to tím moc neovlivní. Ale co tady tak píšete pochybovala bych, kdyby to u vás vyšlo špatně
Ale já sama jsem tak trochu vědátor a ráda experimentuji takže já sem byla ráda, že sem si ho udělala
Ten test pro muže máme tedy ještě nevyužitý ale až se budu někdy nudit tak manžela otestuji jen tak ![]()
@ela88
jj, já taky právě ráda zkoumám, takže já bych se toho testu nebála a taky bych ho chtěla zkusit. Ale pořídím si ho až tak po tom třetím neúspěšném měsíci ![]()
To je podobné jako použití ovu testů. U nich bych se taky bála, aby vyšly pozitivně a nebyly celý cyklus sněhobílé.
Jinak u Matýska jsem zkoušela taky všechno možný - dokonce jsem sledovala sliny pod mikroskopemm - zda probíhá ovulace. až pak jsem teprve vyzkoušela ovu testy.
@ela88 jsem 1DC, tak dám první zítra a když tak zkusím i ten druhý
dělá se z ranní moči, že jo?
já bych to na něj taky zkusila
když měl přítel před dvěma měsíci virozu a horečky, může to mít na spermie ještě vliv? Bohužel na to trpí, vždycky mu vyletí teploty nad 39, před dvěma roky mu je dokonce 4 dny srážely v nemocnici injekcema.
@Lucuska já je dělala nejdřív blbě, tak jsem stresila, protože nikdy nebyla stejně silná, pak jsem kontrolovala pitný režim a hned byla silnější než kontrolní ![]()
@Lucake píše:
@ela88 test doma pro chlapa by byl fajn, pokud to je přesné, přece jen lepší než někde v kukani
já jsem ráda že manža šel na spermio, oni zjistí nejen jestli nějaké ty bojovníky má ale i morfologii, tj. jaké jsou kvality, no dopadlo to tak že manža dojel domů a za 3 dny z celé radosti jsme si udělali dceru
@Lucuska @Lucake Podle mě má psychika velký vliv, takže když budeme vědět, že žádné zvýšené FHS nemáme tak to člověka vnitřně zklidní no a plus ještě jiné faktory a je to tam
Jinak je asi lepší, když ta moč je koncentrovaná ale z ranní jsem to nědělala. Jinak k tomu mužskému testu ty dva měsíce už by měly být v pohodě, před zkouškou by ale měl být zhruba aspon 3 dny půst ale ne víc jak týden ![]()
@ela88 tak rano vyšel negativni, za 5 dni udělám ten druhý. Po dlouhé době jsem ráda za negativni ![]()