Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky přicházím s dalším dotazem.
Zajímá mě systém vašeho uklizení. Hlavně mě zajímá bez jakých uklízecích pomůcek by ste se neobešly. Včetně všelijakých přípravků. Které přípravky sou nejlepší a na co?
pak me zajíma
jak casto zalevate kytky
umyvate zachod
vytirate zem
utirate prach
uklizite ve skrinich, polickach
a jak často PEČETE (to je trochu bokem ale taky me to zajíma)
Pak mě ještě zajímá jaké uklízecí činnosti děláte pravidelně a jaké nepravidelně.
Možná to jsou hloupé otázky, ale fakt by me to zajimalo.
Tak odpovida kozel zahradnikem ![]()
Ja delam vsechno kdyz se mi chce. I to peceni. Nemam zadnej system. Vubec zadnej ![]()
Kytky zalevam, kdyz na me vycitave koukaj, zachod kdykoli se mi prestane libit (mam na rimse uklidove ubrousky z Lidla, plus klasika stetka a gel na zachod), to same s vytiranim, utiranim. Skrine na jare.
Pecu tak 0×-3× tydne, podle toho, co nakoupim ci nenakoupim na snidani, jestli si deti o neco reknou atd.
Takze system nemam, jsem nesystemovy clovek ![]()
@Ga Briela systém nemám žádný uklízím jak mám náladu. Pečení taky nějak nedoržuju jak je prostě chut ![]()
@Ga Briela Když dělám takový ten klasický „týdenní“ úklid, tak si nejprve naliju Domestos do WC mísy, poklidím si věci co se tak různě válí. Pak se vrhnu na vysávání (jak zem, tak poličky, parapety…prostě všechno, kde sedá prach), poté prach utřu ještě vlhčenými ubrousky. Až je toto hotové, umyju WC a koupelnu. No a nakonec všude vytřu. Tohle dělám tam jednou za 14 dní (dřív na to není čas). Jinak běžně uklízím v kuchyni, když se někde něco válí, tak to samozřejmě uklidím, wc a koupelnu myji tak jednou za týden. Teď jsem si hodně zvykla používat vlhčené ubrousky z DM (na prach, na TV, na WC…). Jinak do WC mísy domestos, koupelnu tak jednou za měsíc vydrhnu CIFem a na vytírání nějaký DM přípravek.
Moc často nepeču, přítel není na sladké a já jsem tlusté prasátko. Jo a kytky já zalévám tak jednou za měsíc, přítel jednou týdně ![]()
@Ga Briela
Kytky…1× týdně (neděle)
Záchod…podle potřeby, průběžně…důkladně 1 x týdně (odšroubuju prkýnko a drbu
)
Umývání podlahy…podle koček
min.2 x týdně.
Prach…fouknu a je to… ![]()
Skříně a police…když mě to nasere, tak to vyházim…
Peču tak 1-2 x měsíčně…u nás to moc nejedí. ![]()
Chybí ti tam LUXOVÁNÍ…
Luxuju denně, někdy i víckrát…3 kočky v bytě, všude chlupy a kočkolit. ![]()
Přípravky? Cokoliv je v akci… ![]()
Pravidelně luxuju…jinak všechno podle akutního stavu.
Kytky tak jak potrebuji, skrine i police jsou uklizene (moc jich neni mam satnu), nepecu nemam troubu a ten zbytek 1× tydne, mame dva zachody takze velke umyti s desinfekci tak akorat vyjde.
@Karleon píše:
Nuda?
Nekecej a koukej to tu vybalit…!!! Že ty neuklízíš??? ![]()
@SIMONA1234 píše:
@Ga Briela
Kytky…1× týdně (neděle)
Záchod…podle potřeby, průběžně…důkladně 1 x týdně (odšroubuju prkýnko a drbu)
Umývání podlahy…podle koček![]()
min.2 x týdně.
Prach…fouknu a je to…
Skříně a police…když mě to nasere, tak to vyházim…
Peču tak 1-2 x měsíčně…u nás to moc nejedí.
Chybí ti tam LUXOVÁNÍ…Luxuju denně, někdy i víckrát…3 kočky v bytě, všude chlupy a kočkolit.
Přípravky? Cokoliv je v akci…
Pravidelně luxuju…jinak všechno podle akutního stavu.
nasere
![]()
@Denisa76 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
nasere
![]()
Taky čučim jak puk, že mně to necenzůrovali…
![]()
Příspěvek upraven 01.12.15 v 16:27
Na vytírání cif s heřmánkem (krásně voní) na koupelnu sanytol, na kuchyň Real s levandulí.
Kuchyň vypranou houbičkou každý den po vaření, realem vydrhnu když je čas, nebo po válení těsta, knedlíku atd…
Záchod umyvadlo jak je třeba jednou, dvakrát za týden. Pořádný uklid koupelny i s prachem, sprcháčem tak jednou za 14 a s tím je spojený i větší uklid kuchyně, podlahy, obývák atd
Kytky nemám, jen jeden kaktus ![]()
Prach utírám jak je třeba což je několikrát za týden (obývací stěna, tv…)
Skříně když se tam nastrádá bordel, malé když z věcí odroste…
Jinak každý den peru, skládám prádlo, pouštím myčku, vařím, luxuju…
Pečení jak kdy někdy je 14 dní v kuse pokaždé něco upečeno, ted jsem pekla naposledy v sobotu bábovku ta se snědla v neděli a ani v plánu teď nemám. Dneska zadělám na perníčku a pustím se pomalu do vánočního pečení…
Jinak než systém se spíš uzpůsobuju aktuálnímu stavu
nebo když má dorazit návštěva atd
@Ga Briela
kytky- no cca 1× za 10dnů, většinou když orchideje zcvrkávaj listy ![]()
podlaha- nahoře-ložnice, dětské pokoje, hobby místnost - 1× týdně (když jsem byla na MD tak 2× týdně
Dole cca 2× týdně, když jsem byla na MD 4× týdně.
WC - cca 2×-3× týdně
prach- cca 1× týdně -když nezapomenu. ![]()
velký úklid ve skříních cca 4× do roka. Vše vyházím proberu. Jinak poličky a skříně kam se práší tak jednou týdně-málo kdy je tam nějakej větší bordel než prach.
Peču no, o Vánocích + cca 2× do roka
strašně nesnáším kuchyň a vařit taky neumím, tak se tam raději moc nemotám-jen na úklid ![]()
luxování nikdy, koberce jsem vyhodila, takže max, jednou za měsíc auta.
přípravky, no hodně používám real, savo, jar, a nějaký ten čistič ve spreji na koupelny, taky kyselinu do WC (teda je to nějaký čistič s kyselinou) a fixinelu na krby-představa, že ji nemám a sklo do krbu drbu jen vodou mi opravdu nedělá dobře. To je asi vše.