Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nimie Za mě černý domestos ze zeleným víčkem na vodní kámen a nechat působit přes noc… ![]()
Mam dite a nesnáším bordel, takze vysavam několikrát denne, vytíram obden, do toho denně musím čistit jídelní zidlicku, rozházené hračky úklizim 10× denne, prach utiram jednou týdne, velký úklid tak jednou mesicne-utru prach na horních skrinich, vyčistim troubu, skříňky od drobku, židle atd.Pect nepecu-jen maso
Plus teda umyvam boty po každém vyzuti, Peru denne a jednou týdne zehlim.No od rána kmitam, ale zas jsem diky tomu stihla i bez fitka.
Příspěvek upraven 19.03.17 v 14:58
Moje nejúčinnější pomůcka je paní na úklid. Na pečení peču a kytky zalejvaj děti, jinak by chcíply (ty kytky, děti maj tuhý kořínek
)
Já akorát peru a suším, ooobčas žehlím. Na to jsem ujetá, na každou barvu mám spešl prací prostředek a na každý den jinou aviváž
. Pokud jde o prostředky na úklid, paní si poručila koupit REVO - na podlahu a pěnu na koupelny. Je to dobrý na vodní kámen, s tím tady máme problémy. Sice to nemá nějaké úžasné vůně, ale asi to funguje, páč s ničím jiným uklízet nechce a stojí to pár korun. ![]()
@Lenntillka píše:
@Nimie Za mě černý domestos ze zeleným víčkem na vodní kámen a nechat působit přes noc…
Děkuju, vyzkouším ![]()
Já osobně uklízím nejradši večer. Záchod umývám ob den, vysávám jednou za 3 dny, jinak zametám v kuchyni pořád. Umývání podlahy také za 3 dny. Prach ob den. Používám na koupelnu savo, na dřevo leštěnku. Peču, jednou až dvakrát do týdne. Jinak umývání kuchyně, každý den. ![]()
Tak koukám, že jsem asi magor, ale já umývám wc i několikrát denně. Děti se snaží být samostatné, tak to podle toho občas vypadá.
Vysávám minimálně jednou denně a stejně jsou za chvíli zase drobky pod stolem a psí chlupy po obýváku ![]()
Jinak asi jako ostatní průměr.
@Gina108 Revo pěna na koupelny jo? To musím zkusit. Máme taky problém s vodním kamenem. A já jsem na to použila tekutý přípravek a hned jsem dostala přes prsty, protože jsem si tím zničila desku pod umyvadlem.
Tak ja se snažím uklízet podle Fly lady. Ale delam jen VP
s k tomu denne luxuju- kočka. Jak čistič používám ocet a misto vlhcenych ubrousku mam ponožky po jednom. Po pouziti je vyhodím ![]()
Kytky zalivam když jim začíná praskat hlína
A peču když se mi chce
@MartinaIrena my máme jen obyč. dlaždičky a luxfery, ty to neničí, ale jestli máte jiné povrchy, tak nevím jestli je to nezničí taky.
Přítel jí to kupuje v eshopu. „REVO aktivní pěna“ si vyhledej ![]()
@Ga Briela
nejlepsi vynalez: vysavac, pracka
kytky-jeste nemam
wc-prubezne a 1× tydne echt (bud postrikam octem nebo pretru vlhcenym ubrouskem na uklid)
vytirani-dle potreby, min.1× tydne (chodici dite, drobi radsi na sedacku, kdyz neco, postrikam a setru)
prach- ![]()
skrine - kdyz uz nemuzu najit to co chci, tak to vsechno vyhodim a nakominkuju. samozrejme za to muze me drahe mensi ja, protoze ma obrovskou potrebu si na doma vybirat zimni cepicky a rvat se do plavek
vysavani - porad, denne
prani - jak kdy, ale v prumeru co treti den
zehleni - jednou tydne az jsou plny dva kose, jinak to nema cenu
peceni - min.1× tydne a dle prani stravnika
vareni - pro dite obden, pro mojeho max 3× tydne (mame restauraci, takze by to bylo noseni drivi do lesa) narocnejsi a treba i zdravejsi jidla, napr. nadivanou kacenu ![]()
Zrovna ted me ceka uklid koupelny, nahazeni pradla do pracky na zitrejsi varku a trideni obleceni, se kterym se na par mesicu musim rozloucit. Pripravky - vlastni mydlovej sliz na prani, clin nebo redeny ocet na okna, na wc denkmit pripravky (tam to proste musi bejt svezi a porad vonavy),na nadobi denkmit nebo frosch a na podlahu taky. indukci a celou kuchynskou desku strikam alio eco, na vanu a umyvadlo mam cif s nejakou vuni. Jeste me napada, ze ja bych se momentalne v domacnosti neobesla bez vonitek - vonne tycinky, neco do elektriky
hormony. A rozhodne bych nikdy neusnula se spinavym nadobim v drezu
to proste ne e
Jinak nehrotim, kdyz se muj system zhrouti a nic mi tu nepada na hlavu a holt nemam ani chut a ani energii…egal ![]()
Kytky cca jednou za měsíc, nebo když viditelně strádají.
Zbytek dle potřeby, záchod a podlahy skoro pořád, prach často a ve skříních, když je to nutné. Peču často, potřebuju sladkou snídani.
@Netopirek píše:
Tak ja se snažím uklízet podle Fly lady. Ale delam jen VPs k tomu denne luxuju- kočka. Jak čistič používám ocet a misto vlhcenych ubrousku mam ponožky po jednom. Po pouziti je vyhodím
Kytky zalivam když jim začíná praskat hlína
A peču když se mi chce
Taky taky ![]()
@Nimie píše:
Budu trošku OT, nicméně když už jsme u těch záchodu, nevíte jak vyčistit tu žlutou čárku, která se v záchodě tvoří z toho horního odtoku? Používám bělící Domestos a klasicky štětku (na ten vnitřek), nechávám to odstát a všude se mi záchod leskne, jen ta žlutá čárka moc nejde dolů a nerada bych to dotáhla do stavu, kdy to vůbec nepůjde dolů. Nevíte, čím to vzít, abych to nezničila a zároveň se toho zbavila?
na 100% Bílý Domestos white and shine - se zárukou…
Bez jakých uklízecích pomůcek by ste se neobešly - hadr, stěrka na okna, jednorázové ubrousky na WC, něco na odkamenění WC
, mačkací mop ![]()
jak casto zalevate kytky - jednou týdně, kterým to nestačí, nepěstuju
umyvate zachod - cca 2× týdně
vytirate zem - jednou týdně + určitě místnosti nárazově dle potřeby
utirate prach - jednou týdně
uklizite ve skrinich, polickach - nárazově
a jak často PEČETE (to je trochu bokem ale taky me to zajíma) - maso nebo buchty
- buchty sem tam, jak je chuť…