Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tarjei píše:
Tak odpovida kozel zahradnikem
Ja delam vsechno kdyz se mi chce. I to peceni. Nemam zadnej system. Vubec zadnej
Kytky zatím nemám
Vytiram když je spinava podlaha, prach když ho vidím. Luxuje muž skoro denně, koupil si superlux a je to jeho nové hobby ![]()
Záchod často, většinou ho poleju Pri vylivání nočníku
Pecu kdy chci. Ale moc nechci.
Dřív jsem uklizela jednou týdne velký úklid a v týdnu takové ty smudly. Pak to dělala uklízečka v pátek a teď nějak nikdo ![]()
Příspěvek upraven 01.12.15 v 17:03
Tak koupelny jednou za týden, jednou za deset dní… Záchod teda častěji, asi 2× týdně… Peču jak kdy, někdy dvakrát do týdne, někdy měsíc až dva nepeču nic. V kuchyni a obyváku luxuju denně, v patře tak jrdnou týdně, i méně často… Se tam jen spí, tak se bordel nenadělá. Prach - nevím, až je vidět, tak utřu. Kytky jak si vzpomenu.
@Ga Briela píše:
Ahoj holky přicházím s dalším dotazem.
Zajímá mě systém vašeho uklizení. Hlavně mě zajímá bez jakých uklízecích pomůcek by ste se neobešly. Včetně všelijakých přípravků. Které přípravky sou nejlepší a na co?pak me zajíma
jak casto zalevate kytky
umyvate zachod
vytirate zem
utirate prach
uklizite ve skrinich, polickacha jak často PEČETE (to je trochu bokem ale taky me to zajíma)
Pak mě ještě zajímá jaké uklízecí činnosti děláte pravidelně a jaké nepravidelně.
Možná to jsou hloupé otázky, ale fakt by me to zajimalo.
Tohle tě jako fakt zajímá? ![]()
Systém… prostě chci alespoň obden vyluxovat a vytřít (musím - pes a kocour v bytě), jinak se to neřídí systémem, maximálně takovým „hele ono je to špinavý, tak to uklidím“… Přípravky používám ekologické - nejradši mám Frosch, ocet a vodu. Pomůcky moc nevyužívám, jen vysavač, mop, hadr a houbičky.
Kytky zaléváme v neděli.
Záchod dle potřeby.
Vytírám po každém luxování, tedy cca obden.
Ve skříních a poličkách moc neuklízím, vlastně až když jsem vzteklá, že se tam nic nevejde. Nebo když něco hledám.
Peču často, tak 2× - 3× týdně chleba, tak 2× do měsíce něco sladkého.
Pravidelně luxuji, vytírám… Nic jiného si moc nevybavím. Ostatní dělám dle potřeby.
Příspěvek upraven 01.12.15 v 17:13
@SIMONA1234 píše:
Nekecej a koukej to tu vybalit…!!! Že ty neuklízíš???
Nesnáším uklízení, ale ve špíně nežijeme ![]()
Teď vyrábíme andělská křídla, pak půjdu péct linecké, koupat děti, dám jim večeři, přečtu pohádku, seberu prádlo a uklidím tak nějak průběžně. Času je málo, žádný harmonogram nemá šanci u nás vzniknout.
@Ga Briela Se systémem neporadím, ale co se týká prostředků, tak nejvíce kupuju Frosch a Sanytol, ale bez čeho se neobejdu je Sidolux marseillské mýdlo - nádherně to voní a dobře čistí.
@Hanka1 píše:
Uklizi pani na uklid a pecu kdyz se mi chce…
Tak to jsi zakladatelce pomohla.
@Ga Briela píše:
Zajímá mě systém vašeho uklizení. Hlavně mě zajímá bez jakých uklízecích pomůcek by ste se neobešly. Včetně všelijakých přípravků. Které přípravky sou nejlepší a na co?pak me zajíma
jak casto zalevate kytky
umyvate zachod
vytirate zem
utirate prach
uklizite ve skrinich, polickacha jak často PEČETE (to je trochu bokem ale taky me to zajíma)
Pak mě ještě zajímá jaké uklízecí činnosti děláte pravidelně a jaké nepravidelně.
1.) kytky? jak potřebují - cca 2× týdně je zkontroluju -tu přileju, tu nechám…
2.) záchod myju denně - kluci jsou nemožní
- velký úklid wc jednou za týden
3.) 2-3× týdně, kuchyň setřu denně - neumíme se najíst bez drobení a kydání na podlahu
![]()
4.) prach 1× za týden cca?
5.) poličky beru s tím prachem automaticky a skříně 4× ročně komplet včetně třídění vyhazovu věcí + samozřejmě sem tam když se to zabordelí tak dle potřeby
6.) pečení - myslíš obyčejnou buchtu a bábovku a tak? no tak o víkendu aby bylo ke svačině nebo ke kafi…
co se pomůcek týká - Clin na zrcadla + okna, stěrka na okan + mikroutěrka, mop na podlahu, kartáč na vanu a umyvadlo v koupelně, vysavač, utírací ubrousky navlhčený dezinfekční a na nábytek kupuju v kaufu ty jejich a jsou bezva,
Pak me zajíma
jak casto zalevate kytky - mám jenm orchydej, a tu tak jednou za 14dní
umyvate zachod - každý týden
vytirate zem - podle potřeby tak 1 do týdne + vždy když má přijít malá na hlídání + každý den, někdy obden luxujem
utirate prach - 2 týdně
uklizite ve skrinich, polickach - vždy když utírám prach
a jak často PEČETE - je to můj veliký koníček takže často.
Tak já hodně používám čistící ubrousky a takové ty hadérky do kuchyně. čistící prostředky klasické - gel na záchod, sprej na vany, jar a univerzální prostředek na podlahy a pod.
Kytky jsou chudáci, málokdy se vzpomenu, ale zatím přežívají. Záchod cca co 3 dny, vinyl zametám často a vytírám co týden nebo i déle (máme velkou plochu, častěji bych se zblbla). Prach v podstatě nemám z čeho, v ložnici se moc nepráší, a v obýváku obří knihovnu jednou za čas. Koberce vysávám týdně. Ve skříních to vezmu načisto při změně oblečení na jarní/letní/zimní.
Mezitím dělám průběžný úklid a jednou za uherský rok si vzpomenu, že je třeba přetřít zábradlí nebo kliky, že už bych mohla umýt okna, nárazově jak se mi chce.
Zatím nemáme nějaký systém, jakože každou sobotu se vysaje, ale to je tím, že jsem na mateřské a můžu si to šudlit kdy chci. Až budu chodit do práce, tak nějaký systém zavedu a rozdělím úkoly ![]()
@Ga Briela píše:
jak casto zalevate kytky
umyvate zachod
vytirate zem
utirate prach
Já mám nárazové vlny a mám dost problém s tím, že obecně potřebuju mít uklizeno a mít to tu „skvělé“, ale jakmile se ten bordel dostane přes nějakou hranici, tak zas lezu do opačného extrému a v nedostatku času se nejsem schopna dokopat to uklidit alespoň postupně. Takže si pak vyhradím dobu jen na uklízení, abych to dostala do původního stavu a pak to zas udržuju.
Nicméně k otázkám ![]()
Budu trošku OT, nicméně když už jsme u těch záchodu, nevíte jak vyčistit tu žlutou čárku, která se v záchodě tvoří z toho horního odtoku? Používám bělící Domestos a klasicky štětku (na ten vnitřek), nechávám to odstát a všude se mi záchod leskne, jen ta žlutá čárka moc nejde dolů a nerada bych to dotáhla do stavu, kdy to vůbec nepůjde dolů. Nevíte, čím to vzít, abych to nezničila a zároveň se toho zbavila? ![]()
Někdy se nepřestávám divit, co se tu všechno řeší
Ale nemyslím to zle…otázka mě pobavila a i jsem se zamyslela, že vlastně taky nemám systém…kytky mi většinou pochcipají
(ja na tohle prostě nikdy nebyla), a co se týče úklidu…doma muž, pes a dítě..takže mám pocit, že uklízím pořád
Každé ráno lux a mop (důvod-pes a dítě na jedné podlaze), prach-jednorázové ubrousky stále po ruce (skvělá věc-setřeš a vyhodíš), ve skrinich-muzovi srovnávám pokaždé když mu tam dávám várku čistého prádla, moje skříň-jeden velký chaos( jsem ve znamení býka a prý to my býci někdy tak máme-ale já se v tom chaosu vyznám!!!
)a záchod/koupelna…cca 2× týdně a štětka pravidelně (i připomínání mužíčkovi
)Nádobí myčka, vaření denně, pečení se učím takže tak 1 za 14dní, velký úklid nedělám často ale když tak to teda lítá ve velkým a hodně věcí jde prostě pryč (oblečení, zbytečnosti co se nastřádají…)
Hezký den všem a ať nám to uklízí!!!
![]()