Domácí uklízení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31826
5.12.15 20:30

Juchůů, tak záchod zabral!! Kombinace bílého Domestosu a černého na vodní kámen (ten se zeleným víčkem jsem bohužel nenašla v obchodě) a záchod i štětka jsou jako nové :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31826
5.12.15 21:09

Nicméně když už se tu teda rozepisuje postup úklidu, tak taky trochu přidám… :mrgreen:

KOUPELNA

• Cif koupelny (nastříkám podle potřeby, rozetřu jemnou stranou houbičky, nechám chvíli působit, spláchnu, utřu okraje) - umyvadlo, vana, případně lze i na kachlíky a vnější části záchodu
  • Domestos white&shine (záchod + tím vyběluju občas hadry apod.)
  • odteď už i Domestos celý černý na vodní kámen (záchod)
  • Sanytol universal (prkýnko od záchodu + zvířecí vaničky apod.)
  • Domestos modrý (odtok umyvadla - naleju ho tam i po celém okraji té nerezové části, nechám chvíli působit a spláchnu)
  • prachová rukavice z mikrovlákna (utírám s ní okraje vany, umyvadla a leštím nerezové části v koupelně)
  • takový houbovitý Spontex hadr (na utírání většího množství vody)
  • Bref, Domestos nebo nějaké podobné koule do záchodu (jakékoliv tekuté se mi neosvědčily, hrozně tečou, zůstávají po nich fleky, tyhle kuličky jsou pevné, pomaleji se vyplácávají a drží pohromadě)

KUCHYNĚ

• Sanytol universal (kuchyňská linka a občas některé další spotřebiče)
  • Domestos modrý (odtok dřezu, máme granitový, takže postup podobně jako u umyvadla, ale snažím se držet se jen toho nerezu a to co přečuhuje pro jistotu vytírám)
  • Cif cream + kartáč něco jako je běžný na pánve, takový drsnější (vyliju trochu Cifu na dřez a linku, vemu to pořádně tím kartáčem, nechám chvilku působit, setřu Spontex hadrou)
  • Cif Power&Shine na odmaštění, hlavně u sporáku, ale třeba i na spotřebiče, když na ně dopadnou kapky mastnoty
  • Bril čistící krém + stěrka s mikrovláknovou jemnou hadrou na okna (naliju na sporák, rozetřu, nechám působit, vezmu to s trochou tlaku, setřu Spontex hadrou a doleštím suchou mikrovláknovou útěrkou)
  • nerezové povrchy jsem dřív řešila čímsi na nerez, ale moc to nefungovalo, mnohem lépe zabírá nastříkat na to třeba to odmašťovadlo od Cifu, pořádně setřít mokrou Spontex hadrou a doleštit savou mikrovláknovou útěrkou
  • mikrovláknové útěrky se v kuchyni točí dvě: jedna na nádobí a jedna na povrchy
  • no a Jar s tabletama do myčky a houbička

Podlaha: smeták, lux, mop (velmi se mi osvědčil mop s vnitřní nádobou na vodu na použití bez kýble) + drsný kartáč na kachlíky, když tam zůstane něco co nejde dolů obyčejnou hadrou)

Na prach beru velkou prachovku a pokud je to po delší době, tak útěrkou nebo nějakým hadříkem a pak nasucho

SKLENĚNÉ PLOCHY

• Clin + stěrka + mikrovláknová útěrka

Houbičky a hadry mám většinou rozdělené (podle toho, jestli s nima sahám na záchod, do zvířecích věcí, na nádobí apod.), rukavice mám jedny pracovní (na všechno) a jedny na nádobí a to čistší okolí kuchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný