Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já v tom systém mít musím. Mám pak pocit, že je všude chaos. On stejně je, prootže, co dokážou roztahat dvě děcka
Ony uklízet umí, ale není to echt a musím to dodělat.
Jedu každý den tři čtvrtě hodiny úklid (vysloveně úklid, žehlení apod do toho nepočítám), některé věci pravidelně, jiné nárazově. 45 minut denně se mi osvědčilo o moc líp než prouklízená sobota.
Problémy mám dva:
vodní kámen ve WC - byl mi doporučen Bref vodní kámen (pěna), tady jsem četla jiné značky - máte někdo srovnání s tím Brefem? Ještě jsem ho nekoupila.
černé skvrnky plísně ve sprchovacím koutu. Běžnému čištění, octu i normálnímu savu odolávají, teď jsem koupila Savo proti plísním - sprej. Máte někdo ještě jiný tip? Je to zalezlé pod spárovačkou.
@jdukolem píše:
na 100% Bílý Domestos white and shine - se zárukou…
Přesně ten používám a ten jediný žlutý čůrek nejde dolů ani když to nechám půl hodiny odstát a pak to drhnu štětkou ![]()
@Nimie píše:
Přesně ten používám a ten jediný žlutý čůrek nejde dolů ani když to nechám půl hodiny odstát a pak to drhnu štětkou
no prosím tě, fakt jo?
mě to nešlo ničím dolů až tímhle naprosto v pohodě a bez námahy - asi máš jinej typ rzi nebo nevím? ![]()
@Netopirek píše:
A jak ti to jde? Já nic moc
No já začala těsně před tím, než jsem se dostala právě do toho svého „hospodyňkovského kolapsu“, takže jsem se dostala akorát tak daleko, že jsem vymakala uklízecí sety (a rozložila je na místa určení) a vypsala si na lednici PO - PÁ se stručným popisem kdy co děláme.
Aktuálně to mám takhle:
PO: krmení, kytky, velké uklízecí pondělí ÚT: resty
ST: antiodkládací středa ČT: krmení, kytky
PÁ: debordelizační pátek ![]()
Teď tu shodou okolností pobíhám po bytě a vygruntovávám úplně celý, abych se zase nastartovala a pak to akorát udržovala zmíněným systémem.
@Eliška píše:
Jedu každý den tři čtvrtě hodiny úklid (vysloveně úklid, žehlení apod do toho nepočítám), některé věci pravidelně, jiné nárazově. 45 minut denně se mi osvědčilo o moc líp než prouklízená sobota.
Problémy mám dva:vodní kámen ve WC - byl mi doporučen Bref vodní kámen (pěna), tady jsem četla jiné značky - máte někdo srovnání s tím Brefem? Ještě jsem ho nekoupila.
černé skvrnky plísně ve sprchovacím koutu. Běžnému čištění, octu i normálnímu savu odolávají, teď jsem koupila Savo proti plísním - sprej. Máte někdo ještě jiný tip? Je to zalezlé pod spárovačkou.
Já koupelnu čistím Cif koupelna (ale nutně to musí být tenhle Cif, protože jiné značky máme s mamkou odzkoušeno, že nejsou tak účinné) + Sanytol univerzal nebo koupelna. Zkus to kdyžtak vyfotit jak to vypadá ![]()
@jdukolem píše:
no prosím tě, fakt jo?mě to nešlo ničím dolů až tímhle naprosto v pohodě a bez námahy - asi máš jinej typ rzi nebo nevím?
Mě už tu právě stojí modrý i ten bílý domestos - modrý cpu na nerezové odtoky a když čistím boxy od hmyzu a bílý právě používám v koupelně + záchod + sem tam odbělení. Celý záchod se leskne, ale tenhle jeden parchant se nenechá.
@jdukolem píše:
no prosím tě, fakt jo?mě to nešlo ničím dolů až tímhle naprosto v pohodě a bez námahy - asi máš jinej typ rzi nebo nevím?
Ještě mě napadlo, jestli to nebude tím, že je ta plocha v podstatě svislá rovně dolů, takže se to na tom tolik nedrží. Jdu zkusit zalít jenom ten kus a průběžně to tam doplňovat, jestli možná to málo co dávám běžně nesteče moc rychle a pak to tím pádem nepůsobí ![]()
@Nimie píše:
Mě už tu právě stojí modrý i ten bílý domestos - modrý cpu na nerezové odtoky a když čistím boxy od hmyzu a bílý právě používám v koupelně + záchod + sem tam odbělení. Celý záchod se leskne, ale tenhle jeden parchant se nenechá.
já právě tu oranžovou čáru řešila kde čím, štvalo mě to náramně přesně jak říkáš záchod se leskl jak psí kulky a jen toto.. bref - nula, savo - nula, z lídlu ten jejich W4cosi nula snad vše co se dao jsem zkusila… až ten bílej domestos zabral a nic jinýho nekupuju, ale je fakt, že napoprvý jsem ho tam nechala celou noc…
@Nimie píše:
Ještě mě napadlo, jestli to nebude tím, že je ta plocha v podstatě svislá rovně dolů, takže se to na tom tolik nedrží. Jdu zkusit zalít jenom ten kus a průběžně to tam doplňovat, jestli možná to málo co dávám běžně nesteče moc rychle a pak to tím pádem nepůsobí
zkus to nechat přes noc..uvidíš no.. ![]()
@Nimie tak ja jsem ty zóny ještě nerozdelila. Snažím se jet podle toho co mi chodi mailem, ale většinou uklízím jen v pondělí. Snad mi to po porodu půjde lip ![]()
@Meha píše:
Tak to jsi zakladatelce pomohla.
Ptala se tak jsem odpovedela… ![]()
@Netopirek píše:
@Nimie tak ja jsem ty zóny ještě nerozdelila. Snažím se jet podle toho co mi chodi mailem, ale většinou uklízím jen v pondělí. Snad mi to po porodu půjde lip
Heleď, a ty jsi na tom českém nebo na anglickém? Jak sis nastavila emaily? Protože jsem na obou (ale teda víc mi vyhovuje ten českej) a nechodí mi nic až jsem se snažila si to tam nějak nastavit.
@Nimie píše:
Heleď, a ty jsi na tom českém nebo na anglickém? Jak sis nastavila emaily? Protože jsem na obou (ale teda víc mi vyhovuje ten českej) a nechodí mi nic až jsem se snažila si to tam nějak nastavit.
Jsem na český terapie domova. Ale kolikrát se mi stane, že mi to spadne do spamu. Anglicky jsem zrušila, přišlo mi, že je to už víc reklama než manuál
@Netopirek píše:
Jsem na český terapie domova. Ale kolikrát se mi stane, že mi to spadne do spamu. Anglicky jsem zrušila, přišlo mi, že je to už víc reklama než manuál
Aha, já jsem na pojdte-dal. Tyjo, děkuju moc, jdu zkoumat nový web ![]()