Domácí, nebo kupované příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
domací X kupované??
dobrý den jak tak čtu tak většina maminek volí jednoduší volbu kupovaných přesnídavek a pod.. ja zatím vařím sama svoje.. mama má 4 měsíce a tak pomalinku začíname:-) je tady některá maminka která nekupuje z obchodu s Ečky a taky jen vaří? domací??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
kupované příkrmmy jsou Éček prosty a často obsahují kvalitnější suroviny, než které se koupí v krámě ![]()
Já vařím domácí stravu, skleniček mám pár pro případ cestování nebo nestíhání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s éčky? které přesnídávky je mají
? Ty které kupuji je teda nemají
párkrát jsem vařila, ale spíš raději kupuju, neboť malé už to střídám, že když jsme doma už má přes rok, takže baští jablíčko nebo banán či jiné ovoce jen tak a přesnídávku dám tedy třea další den, kdy nemám banán atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, oni se taky dají kupovat ty bez Eček…
Koupila jsem přesnídávku bez Ečka. Nikde nebyla psaná na etiketě. A kluk po ní dostal kopřivku.Vím jistě, že to bylo z toho. Před tím měl pouze rohlík, který mu nikdy nic neudělal. Když jsem s ním byla vyděšená u doktorky - kožní, že kluk má vyrážku po celém těle , a my pak následně zjistili, že z přesnídávky, řekla mi, že i když to tam není psaný, vždycky, co je kupované a není spotřeba do druhého dne od přípravy, vždycky v tom něco je. Ať už Ečko nebo nějaké jiná napodobenina. To samé mi pak potvrdila i dětská. Tak čemu vlastně můžeme věřit? A i když si to budeme dělat doma, třeba jablečnou, tak i to jablko… Kdo mi zaručí, že ho kupuju absolutně „čisté“??? Obavám se, v dnešní době není čisté nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 píše:
kupované příkrmmy jsou Éček prosty a často obsahují kvalitnější suroviny, než které se koupí v krámě
Já vařím domácí stravu, skleniček mám pár pro případ cestování nebo nestíhání
Taky tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
většina maminek volí jednoduší volbu kupovaných přesnídavek?
Jo? Jak to z diskusí poznáš? ![]()
Já teda vařím, protože mi to přijde levnější, kupované používám zhruba jako @Etcetera78
Ovšem jestli je to zdravější než kupované bych nerada diskutovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mili199 A říká ti něco pasterizace? Plus by mě zajímalo jaká Ečka přidáváš do domácí zavařeniny, kompotu a podobně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařila jsem vždy hlavně doma, ale na cesty a když nestíhám, dám klidně skleničku, Babylove z DM jsou bez „éček“ (nemám to slovo ráda, protože označení E-něco má i spousta aditiv, která nejsou nijak škodlivá, ba dokonce jsou potřebná).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to bylo půl na půl.Doma jsem zeleninová,masozeleninové vařila.Ovocné jen mixuju bez vaření nebo banán vidličkou apod. Na cestování jsem většinou kupovala.
- Citovat
- Upravit
@Mili199 píše:
Koupila jsem přesnídávku bez Ečka. Nikde nebyla psaná na etiketě. A kluk po ní dostal kopřivku.Vím jistě, že to bylo z toho. Před tím měl pouze rohlík, který mu nikdy nic neudělal. Když jsem s ním byla vyděšená u doktorky - kožní, že kluk má vyrážku po celém těle , a my pak následně zjistili, že z přesnídávky, řekla mi, že i když to tam není psaný, vždycky, co je kupované a není spotřeba do druhého dne od přípravy, vždycky v tom něco je. Ať už Ečko nebo nějaké jiná napodobenina. To samé mi pak potvrdila i dětská. Tak čemu vlastně můžeme věřit? A i když si to budeme dělat doma, třeba jablečnou, tak i to jablko… Kdo mi zaručí, že ho kupuju absolutně „čisté“??? Obavám se, v dnešní době není čisté nic
A jak jsi poznala, že to byla reakce na „éčko“ a ne na nějakou jinou složku té skleničky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Mili199 A říká ti něco pasterizace? Plus by mě zajímalo jaká Ečka přidáváš do domácí zavařeniny, kompotu a podobně?
Do domácího žádná. Brala jsem to všeobecně. I jablka, která koupíš, tak aby hezky vypadala, musíš něčím postříkat strom
Ale to jdu do extrémů
Já jn uvedla moji zkušenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivuska.h píše:
A jak jsi poznala, že to byla reakce na „éčko“ a ne na nějakou jinou složku té skleničky?
Dobrý dotaz. Děkuji. Nad tím jsem nepřemýšlela. Mi to řekla doktorka. A fakt mě to ani nenapadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že je to úplně fuk, jestli se vaří doma nebo kupuje, důležité je, že to dítě jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja teda cisto varim- som k tomu nutena, kedze moj pazros zje na obed 500-700ml.
by som pri kupovanej strave zbankrotovala
@Etcetera78 s tymi kvalitnejsimi surovinami v kupovanych to je tiez otazne. uz som tu parkrat citala, ze to nie je az tak uplne pravda. ![]()
ale dnes su humusy vsade ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit