Domácí, nebo kupované příkrmy?

25.4.12 15:16

domací X kupované??

dobrý den jak tak čtu tak většina maminek volí jednoduší volbu kupovaných přesnídavek a pod.. ja zatím vařím sama svoje.. mama má 4 měsíce a tak pomalinku začíname:-) je tady některá maminka která nekupuje z obchodu s Ečky a taky jen vaří? domací??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101795
25.4.12 15:18

No, oni se taky dají kupovat ty bez Eček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.4.12 15:19

kupované příkrmmy jsou Éček prosty a často obsahují kvalitnější suroviny, než které se koupí v krámě :D
Já vařím domácí stravu, skleniček mám pár pro případ cestování nebo nestíhání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
25.4.12 15:19

s éčky? které přesnídávky je mají 8o ? Ty které kupuji je teda nemají :lol: párkrát jsem vařila, ale spíš raději kupuju, neboť malé už to střídám, že když jsme doma už má přes rok, takže baští jablíčko nebo banán či jiné ovoce jen tak a přesnídávku dám tedy třea další den, kdy nemám banán atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 15:28
@j.a.n.i1 píše:
No, oni se taky dají kupovat ty bez Eček…

Koupila jsem přesnídávku bez Ečka. Nikde nebyla psaná na etiketě. A kluk po ní dostal kopřivku.Vím jistě, že to bylo z toho. Před tím měl pouze rohlík, který mu nikdy nic neudělal. Když jsem s ním byla vyděšená u doktorky - kožní, že kluk má vyrážku po celém těle , a my pak následně zjistili, že z přesnídávky, řekla mi, že i když to tam není psaný, vždycky, co je kupované a není spotřeba do druhého dne od přípravy, vždycky v tom něco je. Ať už Ečko nebo nějaké jiná napodobenina. To samé mi pak potvrdila i dětská. Tak čemu vlastně můžeme věřit? A i když si to budeme dělat doma, třeba jablečnou, tak i to jablko… Kdo mi zaručí, že ho kupuju absolutně „čisté“??? Obavám se, v dnešní době není čisté nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 15:29
@Etcetera78 píše:
kupované příkrmmy jsou Éček prosty a často obsahují kvalitnější suroviny, než které se koupí v krámě :D
Já vařím domácí stravu, skleniček mám pár pro případ cestování nebo nestíhání :-)

Taky tak. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
25.4.12 15:33

většina maminek volí jednoduší volbu kupovaných přesnídavek?
Jo? Jak to z diskusí poznáš? :think:
Já teda vařím, protože mi to přijde levnější, kupované používám zhruba jako @Etcetera78
Ovšem jestli je to zdravější než kupované bych nerada diskutovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101795
25.4.12 15:34

@Mili199 A říká ti něco pasterizace? Plus by mě zajímalo jaká Ečka přidáváš do domácí zavařeniny, kompotu a podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.4.12 15:37

Vařila jsem vždy hlavně doma, ale na cesty a když nestíhám, dám klidně skleničku, Babylove z DM jsou bez „éček“ (nemám to slovo ráda, protože označení E-něco má i spousta aditiv, která nejsou nijak škodlivá, ba dokonce jsou potřebná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.4.12 15:37

U nás to bylo půl na půl.Doma jsem zeleninová,masozeleninové vařila.Ovocné jen mixuju bez vaření nebo banán vidličkou apod. Na cestování jsem většinou kupovala.

• Citovat
  • Upravit
8651
25.4.12 15:38
@Mili199 píše:
Koupila jsem přesnídávku bez Ečka. Nikde nebyla psaná na etiketě. A kluk po ní dostal kopřivku.Vím jistě, že to bylo z toho. Před tím měl pouze rohlík, který mu nikdy nic neudělal. Když jsem s ním byla vyděšená u doktorky - kožní, že kluk má vyrážku po celém těle , a my pak následně zjistili, že z přesnídávky, řekla mi, že i když to tam není psaný, vždycky, co je kupované a není spotřeba do druhého dne od přípravy, vždycky v tom něco je. Ať už Ečko nebo nějaké jiná napodobenina. To samé mi pak potvrdila i dětská. Tak čemu vlastně můžeme věřit? A i když si to budeme dělat doma, třeba jablečnou, tak i to jablko… Kdo mi zaručí, že ho kupuju absolutně „čisté“??? Obavám se, v dnešní době není čisté nic :nevim:

A jak jsi poznala, že to byla reakce na „éčko“ a ne na nějakou jinou složku té skleničky? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 15:40
@j.a.n.i1 píše:
@Mili199 A říká ti něco pasterizace? Plus by mě zajímalo jaká Ečka přidáváš do domácí zavařeniny, kompotu a podobně?

Do domácího žádná. Brala jsem to všeobecně. I jablka, která koupíš, tak aby hezky vypadala, musíš něčím postříkat strom :lol: Ale to jdu do extrémů :pankac: Já jn uvedla moji zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 15:41
@ivuska.h píše:
A jak jsi poznala, že to byla reakce na „éčko“ a ne na nějakou jinou složku té skleničky? :roll:

Dobrý dotaz. Děkuji. Nad tím jsem nepřemýšlela. Mi to řekla doktorka. A fakt mě to ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.4.12 15:52

Myslím, že je to úplně fuk, jestli se vaří doma nebo kupuje, důležité je, že to dítě jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.4.12 15:54

ja teda cisto varim- som k tomu nutena, kedze moj pazros zje na obed 500-700ml.
by som pri kupovanej strave zbankrotovala :roll: @Etcetera78 s tymi kvalitnejsimi surovinami v kupovanych to je tiez otazne. uz som tu parkrat citala, ze to nie je az tak uplne pravda. :D
ale dnes su humusy vsade :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko