Domácí, nebo kupované příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3351
14.1.13 14:43

Tak parada, dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
14.1.13 14:46

A jak domácí příkrm připravujete?? Myslím ovocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
14.1.13 14:48

Není zač :kytka: Kupovala jsem v obchodě většinou ty jídla, které jsem běžně nedělala. Třeba jsem koupila ve skleničce telecí maso a k tomu domácí brambor. Je to pomoc, koupíš hotové a doma přidáš jen přílohu a třeba zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
14.1.13 14:50

@luci.hor záleží pro jak staré dítko? když měla dcera kolem 8.měsíce, to už se pomalu sama odstavovala, tak jsem dělala ovoce na páře. Pustilo to krásně cukr a nemuselo se to ani doslazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.1.13 16:25

Ovocny zatim nedavam, zaciname teprve se zeleninou, pak dame k tomu maso kureci, teleci atd..treba pak taky zacnu kupovat-dve deti je dcl zahul :-D no a pak za ten mesic zacnu s ovocnymi presnidavkami(ty budu kupovat) ale zeleninovy budu delat doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
14.1.13 21:31

@luci.hor od 7měs. jednoduše - rozmixovat čerstvé oloupané ovoce, nikdy jsem nesladila ani nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.1.13 21:35

A jaké ovoce teď v zimě? :nevim: Já střídám jablko/hruška/banán, ale je to trochu jednotvárné 8o Banán dávám pomálu, jsem na něj alergická, tak aby to nebylo tak naráz. Ale ono je lepší dávat to přirozené české skladované ovoce, než něco vymýšlet. Co ještě dáváte? Já zatím vařím domácí i ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
14.1.13 21:40
@luci.hor píše:
A jak domácí příkrm připravujete?? Myslím ovocný.

oloupu jablíčka a obvykle něco k tomu(meruňka, broskev, hruška…)lehce podusím a rozmixuju, co nespotřebuju zamrazím po porcích :pankac: Nesladím, max při podávání přidám piškot. Anička má teď rok, dělám jí to od 6ti měsíců, teď má nejraději jablíčko s jahodama, máme domácí od babičky ze zahrádky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
14.1.13 21:42

@ireeenka moc neporadím, já mám už dítko přes rok takže větší výběr :D a zásoby dom. jablek a když už se mi zdá že toho má pořád na jedno brdo jak mixnu jablka s trochou skleničky 100% ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.1.13 21:51

Takže v zimě taky dáváte jablko/hruška/banán + něco ze skleničky? Já jen jestli mi neuniklo nějaké další evropské ovoce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.1.13 09:38

@ireeenka evropské :think: http://www.kojeni.net/prikrmy.php je tam tabulka vhodnost potravin

já už od cca 10. měs. zkouším skoro všechno co se týče ovoce, zel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
15.1.13 09:42

Ja koupila presnidavky-od uk.4. mesice( zacnu davat tedy cca za mesic az si zvykneme na zeleninu a maso) a mam tam jabko, hruska, broskve, merunky, svestky, jahody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.1.13 09:47

@mati
Evropské = to, co mají nyní zemědělci ve skladu a ne to, co pěstují v zimě někde ve skleníku za přispění chemie :) Myslím si, že by člověk měl jíst sezónní potraviny. Jsem silný alergik, takže na tyhle věci dávám větší pozor. Jinak že může švestky a třešně v sedmi měs. je prima, ale kde je vzít ;) Prostě jsem myslela, jestli není ještě nějaké čerstvé ovoce, které může půlroční prcek právě TEĎ. Protože u zeleniny jsem už dostala pár tipů, na které jsem nepomyslela. Jo a nemyslím si, že banán je z Evropy :lol: Dávám ho jen malinko, prý je celkem neškodný (já jsem na něj alergická).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.1.13 09:50

@ireeenka no já tě pochopila, ten smajlík měl být jen že mě nic nenapadá co dalšího než bylo řečeno a zvláště těď v zimě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.1.13 10:25

@mati
myslela jsem si to, ale jen tak pro jistotu jsem to vysvětlila :mrgreen:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek