Domácí, nebo kupované příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
25.4.12 15:55
@Gladys píše:
Myslím, že je to úplně fuk, jestli se vaří doma nebo kupuje, důležité je, že to dítě jí.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.4.12 15:56
@Mili199 píše:
Dobrý dotaz. Děkuji. Nad tím jsem nepřemýšlela. Mi to řekla doktorka. A fakt mě to ani nenapadlo.

trochu více zdravého selského rozumu, děti se můžou osypat po kdečem, spíš bych řekla, že ve sklenkách jsou namixované velmi často takové „směsky“, které skoro vždy obsahují nějaké potenciální alergeny. Třeba teď jsem kupovala skleničku pro 10m dítě a nějakých 50%skleniček má v sobě rajčata - potenciální alergen…
Jinak „éčka“ je trochu zavádějící název, je to zkrátka seznam různých surovin, které se nacházejí pod číselným kódem, takže pod E jánevímkolik se nachází taky betakaroten, což není žádný jed, ale přírodní barvivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
25.4.12 15:57

Já od 4 měsíce synovi vařím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 16:00
@Gladys píše:
trochu více zdravého selského rozumu, děti se můžou osypat po kdečem, spíš bych řekla, že ve sklenkách jsou namixované velmi často takové „směsky“, které skoro vždy obsahují nějaké potenciální alergeny. Třeba teď jsem kupovala skleničku pro 10m dítě a nějakých 50%skleniček má v sobě rajčata - potenciální alergen…
Jinak „éčka“ je trochu zavádějící název, je to zkrátka seznam různých surovin, které se nacházejí pod číselným kódem, takže pod E jánevímkolik se nachází taky betakaroten, což není žádný jed, ale přírodní barvivo.

Já se o to nikdy nezajímala dopodrobna :,( Ale jsem prostě mladá mamina. Sice vím, že doktor ne vždy má pravdu, ale je příjemné vědět důvod, i když nemusí být správný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.4.12 16:01

já vařím, kupované na má cesty. zeleninu jí všechnu, i rajčata, osypal se jen z jablek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.4.12 16:06

@Mili199 jasně, jen je zkrátka potřeba používat vlastní hlavu :andel: . ono hlavně u sklenek je potřeba číst složení, já takhle myslím u sunárka našla ve složení od 8m pepř 8o V jiné skleničce zase přidaný sojový olej, soja je hodně silný alergen.
Já ty alergeny nějak extra neřeším, klidně jsem dala v 7m dítku mandarinku, ale kdyby se osypal, tak zkrátka vím, kde hledat viníka. A nevinila bych z toho primárně „skrytá“ éčka, ale potravinovou alergii. Proto se miminům zavádějí jednotlivé druhy zeleniny a ovoce postupně, aby se dítě stihlo osypat a člověk nemusel složitě lovit v paměti, co všechno dal. Jenže když dáš půlročnímu skleničku s názvem „zeleninový talíř“, tak si můžeš hodit kostkou, co z toho bylo problematické :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.4.12 16:07

u prvni dcerky jsem dělala,když byla možnost vlastní zeleniny ze zahrádky a ne te dováženě ze které se nedoporučuju vařit dětské přikrmy.Takže teď kupuji a nemyslím si,že je to špatný.Naopak.Ale těším se jak v létě budu moct nějakou tu dobrotu učvachtat ze zeleninky ze zahrádky. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.4.12 16:10
@karin voneichler píše:
dobrý den jak tak čtu tak většina maminek volí jednoduší volbu kupovaných přesnídavek a pod.. ja zatím vařím sama svoje.. mama má 4 měsíce a tak pomalinku začíname:-) je tady některá maminka která nekupuje z obchodu s Ečky a taky jen vaří? domací??

Domácí - tím myslíš, že si všechno vypěstuješ sama a nebo to kupuješ?
Já se fakt snažila vařit s vlastního (nebo babičkama vypěstovaného - zelenina, ovoce, vejce, maso), starší to naprosto ignoroval skoro do roka. Mladší od mala bez problémů snědl cokoliv, co jsem mu předložila - z 90% moje domácí, na cesty a výjimečně kupované.
Z kupovaných skleniček se dá vybrat co komu vyhovuje, plus se dá třeba přidat doma vařená příloha.
Já bych to kupované tak striktně nezavrhovala, některé děti prostě domácí nechtějí, tak přece nebudou o hladu :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 16:10
@Gladys

No, on měl právě jahoda-banán. A to mu nevadilo ani nevadí ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.4.12 16:15
@Mili199 píše:
No, on měl právě jahoda-banán. A to mu nevadilo ani nevadí ani jedno.

A nemůže mu vadit třeba zrovna tahle kombinace, když jednotlivě je snáší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
25.4.12 16:18

Tak když ale snáší každý zvlášť? Tak teď už je to stejně jedno, protože obě děti jsou pěkná tasemnice a sní na co přijdou. A to si kolikrát řikám, že se musí pěkně po… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
25.4.12 16:22

Víš ono to vždycky není jen o pohodlnosti maminky. U staršího jsem byla nadržená jak mu budu vařit, měla jsem od babičky mrkev vypěstovanou na zahrádce, od našich brambory a on to plival a plival. Pak jsem koupila skleničku mrkve od Hami a snědl ji celou. Ještě párkrát jsem mu zkusila něco uvařit a výsledek byl stejný. Takže jsem byla ráda, že jí aspoň ty kupované skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.4.12 16:25
@Kacka2 píše:
Víš ono to vždycky není jen o pohodlnosti maminky. U staršího jsem byla nadržená jak mu budu vařit, měla jsem od babičky mrkev vypěstovanou na zahrádce, od našich brambory a on to plival a plival. Pak jsem koupila skleničku mrkve od Hami a snědl ji celou. Ještě párkrát jsem mu zkusila něco uvařit a výsledek byl stejný. Takže jsem byla ráda, že jí aspoň ty kupované skleničky.

skleničky jsou náhodou super.Taky to nedělám jen z pohodlnosti,ale prostě zatím domácí zelenina není a rozhodně to nebudu vařit z těch vyhnanců v obchodě.Ale je fajn ta rozmanitost chutí ve skleničkách a pohodlný to je.A co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
25.4.12 16:31

Vařila jsem, malá se z kupovaných vždycky do hodiny pozvracela, je špenát od Alnatury byl v pohodě. Je fakt, že po pár nezdarech jsem to vzdala. Protože jsem s tím měla akorát práci navíc a ještě to nevycházelo nejlevněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
25.4.12 16:32

Ovocne ted kupuji, ale kdyz jsme zacinali, tak jsem i ovocne varila a zavarovala, jinak obed ji varim kazdy den. Ji vse. A chci zacit trochi se syrovym uz ochutnala i syrovou jahodu ;-) mamz ni strach, jsem na ni sama alergicka a zatim dobry. Jinak davam banan a jablko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí