Příkrmy - 5měsíční mimčo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy - 5 měs. mimčo
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, jakou všechnu zeleninu ste zkoušeli dávat miminkům, naší holčičce bylo včera 5 měsíců, dneska začínáme příkrmy…dnes začínáme s mrkví, pak brokolice, mrkev brambor a co dál? co je pro ně vhodné a nevhodné? je plně kojená…mám jí dát potom nějakej čaj nebo vodu? kvůli stolici?a po jaké době začít s masem, a kdy ovocný přesnídávky?? děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky.. já jsem také začínala mrkví a dávala jsem kapku olivového oleje, potom měla stoličku v pohodě.. zasekaná vůbec nebyla
ale první den se má dát jen jedna nebo dvě lžičky a dokojit.. až když sní plnou dávku tak nemusíš dokojovat.. po mrkvi brambor , pak dohromady a tak sem tam různě přidávala.. květák, pak tu brokolici, cuketu atd.. ![]()
až když jedla zeleninu v plné dávce, tak sem dala maso do toho.. a asi po týdnu ovoce
dneska už baští skoro všecko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Nikolinka, krásně popsané je to na www.kojeni.net. Tam je, jak začít, co s tekutinama i vhodnost potravit podle měsíců.
Obecně se doporučuje měsíc zeleninu, když ti jí plné dávky tak přidat maso(nejprve jednou týdne, pak 2× týdně atd.) Měsíc po zelenině můžeš začít s ovocem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mrkni na www.kojeni.net je to tam o příkrmech hezky popsané
taky přemýšlím, že bych začala už v 5.měsíci. To jsi se rozhodla sama nebo po poradě s mudrou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, začala jsem s mrkví, ale způsobila zácpu, tak jsem s ní rychle skončila. Dávala jsem brokolici, dýni, pastiňák. Pak jsme přešly na vícedruhovou zeleninu - karotka s bramborem, špenát s bramborem, zahradní směs (je v ní květák, tak Míšu nadýmá), brambor s cuketou, rajče s rýží. Začínaly jsme ve 4 m., maso jsem dávala od 6.m a to i jogurt a ovoce. Tenhle postup nám řekla Dr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě teda mudr řekl že mám dávat ovoce i zeleninu najednou,ale to jsem nedělala.. jogurt jsem ještě nedala.. ale ovoce a zeleninu už má snad skoro všecko.. naštěstí malou mrkev neucpala skoro vůbec..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malému bude 5 měsíců a taky začínáme přikrmovat. Po každém jídle zatím mám dokojit. Čekám cca 30 minut, aby neblindil.
Jak to je s čajem nevím, my ho dáváme od narození (pomáhal mu na bříško), nejdřív dostával feniklový a postupně jsme se dostali k ovocným. Ale co vím od holek ze skupiny, tak ho někdo doporučuje hned od prvních příkrmů a někdo až od doby, kdy dostává už první kousky.
Jinak se dává: mrkev, dýně, petržel, špenát, brokolice, brambora, cuketa…
My začínali netypicky ovocem, protože mu mrkev nesedla, tak nám doporučili ovoce a vše je ok, tak teď pár dní budeme na ovoci (cca ještě týden) a postoupíme k zelenině. Co vím, tak maso doporučují různě, naše doktorka cca dva týdny po zavedení zeleniny. Ale každý doktor ti poradí něco jiného (vím o čem mluvím
).
- Citovat
- Upravit
Ahoj můžu se jen zeptat. Chutná jim ta zeleninka .Já jsem teda zkoušela mrkvičku a nic moc teda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobin píše:
Ahoj můžu se jen zeptat. Chutná jim ta zeleninka .Já jsem teda skoušela mrkvičku a nic moc teda
Malé moc chutnal pastiňák a dýně, pak karotka s bramborem a špenát s bramborem. Ale chce to zkoušet, každému chutná něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Petrul, moje MUDR (tedy malé) říkala, že od ukončeného 4. měsíce dávat příkrmy…tak jsem si počkala na pátý měsíc, jinak malá přibírá krásně i jen po kojení, ale tak vyzkoušíme
, děkuji všem za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
Malé moc chutnal pastiňák a dýně, pak karotka s bramborem a špenát s bramborem. Ale chce to zkoušet, každému chutná něco jiného.
jj díky vyskoušíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já začala s bramborem, po 4 dnech jsem přidala mrkev po dalších 4 dnech jsem dala brokolici a to malému chutná nejvíc:-) a kapku olivového oleje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit