Zácpa při zavedení příkrmů - 6měsíční

202
3.4.12 10:36

Zácpa při zavedení příkrmů - 6m

Ahojky Maminky,
mám dotaz, také máte problémy se zácpou u svého miminka při podání prvních příkrmů? Můj 6měsíční chlapeček se nevykaká třeba 5dnů. Od začátku plně kojím, teď jsem zavedla jednotlivě k obědu zeleninový příkrm a k večeři rýžovou mléčnou kaši od Nutrilonu a přestal mi kakat:-). Sice nějaké bolesti neprojevuje, ale nějak jsem z toho špatná, tak jsem mu včera nedala na noc kaši ani příkrm a zkusim jablíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
3.4.12 10:38

Malej je na příkrmech 14 dní, moc zelenině nedá, večer má rýžovou nebo rýžovo-kukuřičnou kaši. Kaká úhledné bobany a ani se neušpiní :-) cca po 36 hodinách, ale včera třeba dopoledne 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.4.12 10:46

Jestli davas mrkev, tak s ni prestan, ta dost stavi, zkus treba dyni, nebo jinou zeleninu. Je to dost caste.

Dceru to taky paradne ucpalo a u kadeni dost plakala, kaka teda kazdej den uz od zacatku. U vas to je asi jine, u kojeni je to normalni, ale u prikrmu by mel kadit casteji.

zkus dat po jidle trochu svestkove stavy, nebo stavy z rozvarenych svestek, ja pak velmi rychle zacala s ovocem a vybirala jsem predsnidavky, kde je svestka. Jablicko urcite zkus.

pokud ho to ale neboli, tak je to dobry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.4.12 10:53

odpověď

Děkuju a tu švestkovou štávu prodávaj od Hami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.4.12 11:08

vařená mrkev ucpává a rýže taky, takže i bacha na rýžové kaše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
3.4.12 11:21

Ahojky,
já taky kojím (ve dne co 2 hodiny, v noci spíme) a začala jsem s mrkví, ta mu moc nejela, takže jsem dala máslovou dýni - tu papá vzorově. Teď je už měsíc na zelenině, už má zavedené i maso a nedávno jsem začala s jabkem (jabko má kupovanou přesnídávku, doma dělané mi nechtěl, ale jinak zeleninu dělám jenom domácí). Po zavedení příkrmů měl taky trošku zácpu, ale kakal každý den, max obden. Pomáhala mu hodně kedlubna (kedluben?), kterou dostal do dýně. Kaše nedávám, ty dítě zbytečně zabetonují a pokud dobře prospívá a v noci spí, tak podle mně nejsou z výživového hlediska vůbec potřebné. Švestkovou šťávu jsem nezkoušela, takže nevím, ale já mám po švestkách šílený průjem, takže asi zabírá :mrgreen:
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.4.12 11:26

odpověď

Děkuji, to je pravda, že to bude asi po té kaši , ale od 6měsíců jinou než rýžovou nemůže, tak to zkusím vydržet do 7měsíce a pak zkusím tu vícezrnou, přijde mi, že mi lépe spí po té kaší , že ho zasytí více. Nebo co místo toho můžu dávat? Já jsem začala zeleninou jednotlivě v příkrmech od Hami nebo Hipp, doma jsem to chtěla začít vařit až bude jíst i maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.4.12 12:47

Příspěvek upraven 24.05.16 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.4.12 15:43

znam u obou deti a davam lactulozu, muze se davat 2-5ml 1-2× denne (poradna dr. honzika).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.4.12 19:40

ahoj, já kojím a polední jídlo pomalu nahrazujeme (mrkev, brokolice, pastiňák) teď jsem vařila domácí, kapu pár kapek oleje, kaká jako vždy 4× denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zacpaná
4.9.13 23:14

zase ta zácpa...

Ahoj maminky,

začali jsme doma s příkrmy a začaly problémy s kakáním. To je normální, jak jsem vyčetla, takže jsem neplašila, vysadila mrkev, nasadila dýni a pod a bylo to OK. Teď jsme byli přes víkend u babičky a malá dostala kupovanou první lžičku a od té doby opět problém…žádné bolení, ale nekadila a když, tak jak králíček - co plínka to bobek. Dneska ale už plakala, protože měla takovej boban, že ho nemohla vytlačit :-( nakonec jsme to společnými silami zvládli, ale nerada bych to opakovala…asi bude někde chyba. Teď dostává míchanice dýně, batáty, brokolice, občas trošku zelených fazolek, v pondělí dostala po delší době brambůrek…fakt nevim, co nás staví teď. Švestková přesnídávka jí nejede, ale i když trošku snědla, tak to moc nepomohlo. Nějaké rady? Nemohou to být třeba ty batáty? Předtím jsme s nimi ale problém neměli… Někdy dostává večer kašičku, ale teď třeba dva dny neměla a stejně je ucpaná. ach jo :zed:
díky za rady

• Citovat
  • Upravit
204
4.9.13 23:17

...zacpaná...

Napiš mi mailovku do SZ, něco ti písnu…mám vlastní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.9.13 23:27

A pije dost? zkus udelat ty prikrmy vic vodnate a pak jeste dat zapit. misto svestkove presnidavky zkus svestkovou stavu a do jidla muzes pridat uplne malou lzicku kvalitniho olivoveho oleje, to pry hodne pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.9.13 23:31

U nás se to teda spravilo, stačilo vynechat dobroty typu mrkev nebo brokolice… Proháněla jsem švestkovou šťávou (normálně do flaštičky, odmala dostávala k MM ještě čaj), a teda jsem dávala probiotika už od začátku prdíků, tak to taky myslím pomohlo, že se vzpamatovala celkem brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
5.9.13 06:14

Nebo zkus odvar z ovesných vloček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie