První lžička v 6 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
590
7.4.12 20:18

první lžička v 6 měsících

ahoj holky, potřebuji poradit. chystáme se na první příkrm. dr mi poradila, abych ze začátku spíše kupovala hami nebo hipp, protože neobsahují dusičnany jako zelenina z obchodu. tak jsem souhlasila, ale potřebuji poradit jak mám podávat?
prý nejdríve dvě lžičky, další den tři až čtyři a pak zkusit zbytek skleničky..a samozřejmě ohřát.. jak mám ale ohřát dvě lžičky?? koupila jsem příkrm jako první mrkev, jak dlouho mám zůstat jen na mrkvi? třeba týden a pak zkusit jinou zeleninu? od kdy mohu dávat takto brambory a maso? příkrm chystám od 6 měsíce, zatím nám je 5 a týden.. omlouvám se pro někoho za hloupý dotaz, je to moje první mimi. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
7.4.12 20:22

Tak si trošku z tý skleničky odendej a to jí ohřej a dej k jídlu. Vždycky se nová potravina dává tři dny a pak se dá jiná nebo přidá další - kvůli případným alergiím.
Jinak koukni na www.kojeni.net - tam najdeš spoustu potřebných informací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
7.4.12 20:22

Já jsem dala první jako brokolici. Byla to malinká sklenička 125g a malá ji snědla celou a nic jí nebylo. Dokud chtěla tak jsem jí dávala až ji snědla celou.

• Citovat
  • Upravit
6578
7.4.12 20:24

My jsme s příkrmama začali ve 4 měsících a popravdě jsem ty lžičky nějak moc neřešila. Ohřála jsem půlku z malé skleničky a co snědl, to snědl. Dávala jsem 2-3 dny mrkev, pak 2-3 dny mrkev-brambor, to samé špenát atd. Vždycky když dáš novou zeleninku, tak ty 2 dny počkat a pak můžeš přidat zase další. Maso se myslím dává po měsíci od prvních příkrmů nebo jak máš odzkoušené dost druhů zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.4.12 20:24

mrkni se na kojeni.net, je tam postup, jak zavádět příkrmy. http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Jinak kdybych dítě krmila týden mrkví, tak se nevykadí, u prvního stačilo 4dny - dvě ty pidiskleničky - k dokonalému zabetonování :zed:
prvnímu jsem zkrátka ohřála půl té sklenky a co snědl, to snědl, druhý den druhou půlku, dýl se to skladovat nesmí.
Konkrétně u mrkve, pokud chceš zajistit méně dusičnanů, tak se vykrajuje ten kulatý střed, protože tam jich je nejvíc, u brokolice, květáku se dává co nejmíň košťálu. Je to sice hezké doporučení, ale třeba s druhorozeným by mi bylo naprd, sklenky zkrátka nechtěl, chtěl domácí :lol: Nezačínala jsem mrkví, spíš bramborem, dýní, řepou, brokolicí, květákem… Jinak teď už brzo budou zase farmářské trhy, tak se těším, že budu zeleninu nakupovat tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
7.4.12 20:25

začínala jsem půlkou malé skleničky :nevim: Daník to snědl a dobrý :) A začínali jsme dýní, bála jserm se zácpy. Takže kdybyste pak měli zácpu, doporučuju jako druhý jídlo dýni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.4.12 20:45

Přesně - ohřála jsem půl skleničky a co snědla snědla a zbytek já :mrgreen: druhý den to samé… Teď jsem začala vařit doma, ale zatím se moc nechytám… Asi jsou tam na ní moc velký kousky, zkusím jí to víc mixovat nebo přisladím a uvidíme.. Každopádně ty skleničky se mi platit nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.4.12 20:46

Jo a dýně jí chutná moc, aby taky ne, je fakt slaďoučká! U nás zase nebetonuje mrkev, ale cokoliv s bramborem a myslím, že i brokolice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
7.4.12 21:35

.

Příspěvek upraven 11.04.12 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
8.4.12 15:00

děkuji moc za rady..a chtěla jsem se ještě zeptat. dávali jste nejdřív tedy příkrm místo poledního kojení a třeba jen celý měsíc místo poledne a kdy jste začaly dávat místo večerního jídla nebo svačinky? děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
8.4.12 15:55

.

Příspěvek upraven 11.04.12 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
8.4.12 16:25

a kdy se pak nahrazují ostatní jídla? v dalších měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí