První lžička v 6 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
první lžička v 6 měsících
ahoj holky, potřebuji poradit. chystáme se na první příkrm. dr mi poradila, abych ze začátku spíše kupovala hami nebo hipp, protože neobsahují dusičnany jako zelenina z obchodu. tak jsem souhlasila, ale potřebuji poradit jak mám podávat?
prý nejdríve dvě lžičky, další den tři až čtyři a pak zkusit zbytek skleničky..a samozřejmě ohřát.. jak mám ale ohřát dvě lžičky?? koupila jsem příkrm jako první mrkev, jak dlouho mám zůstat jen na mrkvi? třeba týden a pak zkusit jinou zeleninu? od kdy mohu dávat takto brambory a maso? příkrm chystám od 6 měsíce, zatím nám je 5 a týden.. omlouvám se pro někoho za hloupý dotaz, je to moje první mimi. děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak si trošku z tý skleničky odendej a to jí ohřej a dej k jídlu. Vždycky se nová potravina dává tři dny a pak se dá jiná nebo přidá další - kvůli případným alergiím.
Jinak koukni na www.kojeni.net - tam najdeš spoustu potřebných informací
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dala první jako brokolici. Byla to malinká sklenička 125g a malá ji snědla celou a nic jí nebylo. Dokud chtěla tak jsem jí dávala až ji snědla celou.
- Citovat
- Upravit
My jsme s příkrmama začali ve 4 měsících a popravdě jsem ty lžičky nějak moc neřešila. Ohřála jsem půlku z malé skleničky a co snědl, to snědl. Dávala jsem 2-3 dny mrkev, pak 2-3 dny mrkev-brambor, to samé špenát atd. Vždycky když dáš novou zeleninku, tak ty 2 dny počkat a pak můžeš přidat zase další. Maso se myslím dává po měsíci od prvních příkrmů nebo jak máš odzkoušené dost druhů zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mrkni se na kojeni.net, je tam postup, jak zavádět příkrmy. http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Jinak kdybych dítě krmila týden mrkví, tak se nevykadí, u prvního stačilo 4dny - dvě ty pidiskleničky - k dokonalému zabetonování ![]()
prvnímu jsem zkrátka ohřála půl té sklenky a co snědl, to snědl, druhý den druhou půlku, dýl se to skladovat nesmí.
Konkrétně u mrkve, pokud chceš zajistit méně dusičnanů, tak se vykrajuje ten kulatý střed, protože tam jich je nejvíc, u brokolice, květáku se dává co nejmíň košťálu. Je to sice hezké doporučení, ale třeba s druhorozeným by mi bylo naprd, sklenky zkrátka nechtěl, chtěl domácí
Nezačínala jsem mrkví, spíš bramborem, dýní, řepou, brokolicí, květákem… Jinak teď už brzo budou zase farmářské trhy, tak se těším, že budu zeleninu nakupovat tam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
začínala jsem půlkou malé skleničky
Daník to snědl a dobrý
A začínali jsme dýní, bála jserm se zácpy. Takže kdybyste pak měli zácpu, doporučuju jako druhý jídlo dýni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně - ohřála jsem půl skleničky a co snědla snědla a zbytek já
druhý den to samé… Teď jsem začala vařit doma, ale zatím se moc nechytám… Asi jsou tam na ní moc velký kousky, zkusím jí to víc mixovat nebo přisladím a uvidíme.. Každopádně ty skleničky se mi platit nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a dýně jí chutná moc, aby taky ne, je fakt slaďoučká! U nás zase nebetonuje mrkev, ale cokoliv s bramborem a myslím, že i brokolice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děkuji moc za rady..a chtěla jsem se ještě zeptat. dávali jste nejdřív tedy příkrm místo poledního kojení a třeba jen celý měsíc místo poledne a kdy jste začaly dávat místo večerního jídla nebo svačinky? děkuji moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit