Domácí zabijačka a děti

81
31.10.17 18:10

Domácí zabijačka a děti......

Ahoj holky…mám takový dotaz, v sobotu nás čeká u rodičů zabíjačka, ale ti nějak nedokážou pochopit, že tam děti nechci tahat (starší 2 roky, mladší 6 měsíců), už sem jim několikrát vysvětlovala, že z toho stejně nic nebudou mít, že jsou malí, že je budu spíš muset jenom hlídat, aby se jim nic nestalo(horká voda v kotlích, horká trouba, ostré nože atd…)Nebo jsem jenom já taková opatrná?? Vzaly byste takové malé děti na zabijačku? Nehledě na to, že já sem hrozný milovník zvířat a sama takové akce také nemám ráda…Už nevím jak jim to vysvětlit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
31.10.17 18:15

Takhle male deti bych na zabijacku rozhodne netahla. Nic z toho mit nebudou a akorat se budou plest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
31.10.17 18:16

@lacimechka Já bych je asi nebrala hned na začátek ale přišla tam s nimi třeba odpoledne když už je to nejhorší hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156

@lacimechka ne, nevzala ani starsi. Me se to nelibi. Maso jim, ale nemusim videt jak se zabiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666

Já beru, je to prostě součást života, jednou tam ty děti vezmeš a čím větší tim hůř jim budeš vysvětlovat proč se to prase zabijí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
31.10.17 18:19

Pokud bych měla hlídání, netahala bych je tam - kvůli té horké vodě, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
31.10.17 18:23

@lacimechka Nevzala,nejen, že bych se v tom chaosu motala s dětma a musela je hlídat, vadilo by mi i to prostředí, netuším co by s toho v tom věku(a asi i později) měli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
31.10.17 18:26

Takhle malé bych nebrala čistě z praktického důvodu, že na dvouleté a půlroční dítě celý den jeden člověk nestačí, takže takové ty situace jako, že se ti to menší podělá skrz naskrz a ty rychle hledáš někoho, kdo pohlídá to starší, mi přijdou nepraktické ve chvíli, kdy jsou všichni vytížení a mají ruce třeba po lokty v jitrnicové směsi. Poslala bych manžela jako pracovní sílu a s dětmi zajela třeba později odpoledne a nabídla babičce „užij si teď vnoučata a já uklidím a vytřu“.
Tak za dva roky už bych je brala, já to zažila odmalička a nevadilo mi to a s bráchou jsme i pomáhali, ale třeba ségra si zalezla do pokoje a nechtěla nic z toho vidět ani jíst, nikdo ji nenutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronellina
31.10.17 18:28

Takhle malé určitě ne, na zabijačce je spousta práce a děti by jen „překážely“ a pro tebe zbytečná starost navíc, aby se jim něco nestalo.

• Citovat
  • Upravit
1835
31.10.17 18:28

@lacimechka Zřejmě jsou prostě stará škola, ale já bych svýho syna na zabijačku taky nevzala. Jsem taky milovník zvířat a nehodlám se dívat, jak je někdo zabíjí, natož aby to viděl malej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
31.10.17 18:41

Vzala bych je, ale nic bych tam nedělala a dopředu bych jim řekla, ať s tím počítají.
Je opravdu třeba zvýšený dozor, ale je to i společenská událost. Po té práci si lidi společně sednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.10.17 18:42

Holky díky za názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
31.10.17 18:44

Ne nevzala, v žádném případě, je to nevhodné prostředí, průvan, všude na zemi mastnota, lidi v náladičce, zima, a jak píšeš horké kotle, nože, nechápu, co by z toho ty děti měly, jak bys tam udržovala jejich hygienu a zábavu toho většího,
ne a ne, u nás se taky dělávaly zabijačky a naopak mě rodiče vždy odvezli k babičce do města do klidu, tepla a ticha
určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
31.10.17 18:50

Já jednou nevzala a málem mě tchánovci pak sežrali..
Spíš to někteří lidi berou tak, že prostě přijedete jako rodina všichni- i děti..aby je i prarodiče viděli..
Každopádně tě chápu, taky mě to přijde, k proč tam brát, kdy po pár hodinách jsou děti otravné a tebe si tam pomalu nikdo všímat nebude, protože budou mít svoji práci a ty budeš pracně zabavovat děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
31.10.17 18:52
@lacimechka píše:
Ahoj holky…mám takový dotaz, v sobotu nás čeká u rodičů zabíjačka, ale ti nějak nedokážou pochopit, že tam děti nechci tahat (starší 2 roky, mladší 6 měsíců), už sem jim několikrát vysvětlovala, že z toho stejně nic nebudou mít, že jsou malí, že je budu spíš muset jenom hlídat, aby se jim nic nestalo(horká voda v kotlích, horká trouba, ostré nože atd…)Nebo jsem jenom já taková opatrná?? Vzaly byste takové malé děti na zabijačku? Nehledě na to, že já sem hrozný milovník zvířat a sama takové akce také nemám ráda…Už nevím jak jim to vysvětlit…

My zabijíme a takhle malý děti fakt neeé. Až tak od 3-4let, kdy poslechnou a drží se dál. Takhle malé děti překáží a je to nebezpečné! Nevím jak u vás, u nás začínáme kolem 6ráno, kolem 10-12 je hotovo včetně výrobků. Tak že by jste přijeli na oběd :nevim: Třeba se nabídni, že pak někdo pohlídá děti a ty uklidíš po zabijačce, to bodne vždycky :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný