Domácnost s dítětem bez vany?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
koprovka89
5.1.14 19:44

My vanu máme a stejně se děti i my sprchujeme :) A když je mimčo malé, dokud nesedí, tak normální dětskou vaničku a buď jestli se vejde do toho sprcháče, nebo jí dát normálně třeba na stůl do kuchyně.

• Citovat
  • Upravit
4367
5.1.14 19:44

Taky jsme se přesunuli z bytu s vanou do bytu se sprcháčem a ač já osobně nejsem z těch, co si rádi poleží „hodinu“ ve vaně, tak mi chybí. Už jen ten pocit odpočinku v teplé vodě-to ti sprcha nedá.

Co se týká dcery, tak měla dětskou vaničku, co to šlo, pak si musela zvyknout na sprchu, což byl trochu problém, protože je vodomilka a tak jsme jí koupily alespoň nafukovací bazének takový větší a alespoň jednou týdně ji v něm nechám máchat.

Ano, vana chybí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
5.1.14 19:45

Tak já mám taky jen sprchovej kout.Ale koupila jsem si vědší vaničku do tohosprcháče, normálně ze špuntem.. a malá se tam krásně koupe… někdy i já ikdyž se tam tak tak vlezu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.1.14 19:50

Máme vanu a mimino koupu v kybliku, slušná úspora vody. Ve vaně řval :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
5.1.14 19:52

My mame taky jen sprchovy kout.Kdyz byla dcera mensi, tak jsem ji normalne napustila vodu do vanicky.Kdyz z ni vyrostla presla do sprchy. problem byl jen s mytim vlasku, ale ted uz v cajku. Jedina chvile, kdy mi vana chybi je kdyz me hodne boli zada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.14 19:54

My máme velký sprcháč bez vaničky, v novostavbě, schválně jsme si tam vanu nedali, protože se prakticky nekoupeme, syn si v době, kdy jsme se rozhodovali, ve vaně odmítal sednout a zásadně se sprchoval, tak jsme do toho šli.

Máme na zemi protiskluzovou podložku - takový ten gumový kobereček, co se ustřihne z role. Děckám vždycky nastavím sprchu a zavřu je tam :mrgreen: Oni nejdřív čurají „do kanálu“ (odtokový žlab) a pak se sami sprchujou - i sebe navzájem, jsou zavření za sklem a já na ně vidím, takže můžou cákat, jak chcou. Uznávám, že trochu problematické je jejich mytí mýdlem (častěji se jen opláchnou vodou a myjem jenom zadky), řeším to většinou tak, že si sundám ponožky, vyhrnu kalhoty, vlezu tam za nima a umyju je. Někdy se sprchujeme společně, ale to vyžaduje pak spolupráci druhého dospělého.

Když měli neštovice, tak jsem jim chtěla dát koupel v hypermanganu - normálně se tam vešla veliká vanička ještě po mně, opět jsem je tam zavřela a oni se rochnili :mrgreen:

Nám vana nechybí, dali jsme si „déšť“ ze stropu a to je mnohem lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.1.14 19:56

Dodám, že miminu bych tam dala normální vaničku - menší, ne tu obludu po mně, ale stěhovali jsme se v roce mladší, tak už jsme ji nekupovali. Předtím jsme koupali normálně ve velké vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.1.14 19:57

@mattez já vanu nemám už od roku 2001 :mrgreen: problém to není - dítěti pořídíš vaničku, jak je starší, už se sprchuje. Vana nechybí :nevim: A tedy tou vaničkou myslím takový ten plastový blbinec, co napustíš vodou - žádnou vanu do sprchového koutu. To třeba aktuálně nemáme a je to naprosto v pohodě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.1.14 20:13

My nemáme ani vaničku ve sprcháči, prostě jen protiskluzové dlaždičky a odtokový kanálek, a za celý skoro tři roky, co je dcera na světě jsme si prostě tu horní koupelnu s vanou nezbudovali :zed: :oops: Nijak mi teda vana nechybí, dětem taky ne. Miminka jsme koupali v dětské vaničce, dík sprcháči se dobře vylívala, teď už se i dcera jenom sprchuje. Když spěj u babičky, tak řvou, že nechtěj do vany, tak se také jen sprchují. Legrace si při koupání teda užijí taky, až je zlitá celá koupelna :roll:

Příspěvek upraven 05.01.14 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.1.14 20:15

Teda bez vany bych to asi nevydržela. Není nad to se vymacerovat v lázni až po krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
5.1.14 20:22

Tak to jsem také řešila, u prvního syna jsem vanu měli, pak jsme rekonstruovali koupelnu, prvních asi šest týdnů jsem ho kopala v umyvadle a pak jsem si koupila kyblík a asi do šesti měsíců v kyblíku, potom už ve sprcháči, dala jsem pod něj ručník a pomalu ho sprchovala a moc se mu to líbilo, teď už ve sprcháči řádí s bráchou, jak ve vaně… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
5.1.14 20:24

Také máme jen sprchac, nijak nám to nevadí, cca do 16m se koupal ve svý vanicce (ve sprse řval), pak jsme zacli jezdit na kurz plavání, kde první hodinu stropil scénu kvůli sprse, tak jsme zacli doma trénovat sprchu a od ty doby je v ní max spokojenej, bydlíme tedy v podnájmu, stavíme rd a tam budem mit oboji, na vanu se těším hlavně já, až se tam v klidku nalozim.. takže bych sprchac jako překážku neviděla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
5.1.14 20:25

Taky nemame vanu…dceru zatim koupu jenom ve vanicce, pak pujde normalne pod sprchu a rikam si, ze to ve vysledku zabere mene casu nez koupani. Na leto bude mit napusteny maly bazenek, tak se vyradi tam a v zime mame v koupelne stejne strasnou kosu, takze by se tam moc dlouho dovadet ve vane nedalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
5.1.14 20:30

My se chystáme v létě rekonstruovat koupelnu a místo vany dáme jen sprchový kout s vysokou sprch. vaničkou, aby se měl synátor v čem cachtat :) myslím, že ve vašem případě by bylo fajn třeba jen vyměnit vaničku za větší, kámoška to má taky a dokonce se tam taky vleze, akorát nohy má opřený o stěnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
5.1.14 20:31

My meli vzdycky vanu, ted jsme nachvilku v pronajmu nez najdem neco zase na trvale bydliste, museli jsme se stehovat kvuli praci a je tu sprchac, takovy s tim vysokym spodkem, pro malyho dobry, napusti se mu tam voda a hraje si tam apod. ale my s manzelem trpime, jsme proste vanovy, a hlavne treba kdyz jsme nastydli, tak je dobry se ve vane naparit, to tu proste nejde, takze vybirame byty s vanou, nehlede na to, ze manzel se rad koupe i s prdolou nechci jen sprchac…mne vyhovuje jen kdyz mam MS :lol: Zalezi jaka tam je koupelna, jestli nova, tak je asi blby to predelavat, ale jestli starsi, tak casem si to muzete predelat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný