Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
@Anonymní píše:
@robínek a přes zavřená okna se to dá? jako není to zase taková hrůza? jak píšu zvykli na auta jsme jen, když mi budou jezdit pod oknama to je rozdíl, že
Záleží jak je to frekventovaná silnice, co po ní jezdí (jestli i kamiony a velké traktory, tak je to dost síla), jak je domek daleko od cesty a jak je řešený. Já si toho hluku začala všímat až co jsem na mateřské - jsem doma i dopoledne, protože večer už je klid.
Máme dvojitá okna, od silnice pruh zahrady s živým plotem a jde to. Jak jsem psala o městě - tam máš u silnice stálý hluk, tady jen, když něco projede, není to štrůdl aut jedno za druhým. Ale stavět to znova, otočím barák na druhou stranu - mít obývák, ložnici atd. na straně od silnice a k silnici jen okýnka třeba od chodby nebo koupelen.
@JayLee ano, přesně, to je jak u nás, nemůžeš mít ani otevřené okno, aniž bys neslyšela trapné kecy pracovníků, co opravují cestu, nebo řev těžké techniky, nebo necítila smrad z cigaret od puberťáků, co čekají na autoškolu. Bývala jsem kuřačka, ale nedokážu si představit, že bych byla tak drzá a zapálila si cigaretu přímo u otevřeného okna nějakého bytu…
U hlavní silnice u nás na vesnici bydlí manželovi prarodiče. Jsou zvyklí, hluk není to nejhorší, i když mně to teda nahání hrůzu a nikdy bych tam nemohla bydlet, mám ráda ticho. Horší je to ale spíš s tím, že všichni u hlavní mají popraskané zdi, na barák je to hrozná zátěž, byly stavěny za doby, kdy ulicí projely 3 auta denně. Nebydlela bych hned u hlavní silnice ani zadarmo ![]()
@Krakatice88 píše:
U hlavní silnice u nás na vesnici bydlí manželovi prarodiče. Jsou zvyklí, hluk není to nejhorší, i když mně to teda nahání hrůzu a nikdy bych tam nemohla bydlet, mám ráda ticho. Horší je to ale spíš s tím, že všichni u hlavní mají popraskané zdi, na barák je to hrozná zátěž, byly stavěny za doby, kdy ulicí projely 3 auta denně. Nebydlela bych hned u hlavní silnice ani zadarmo
Jo, to je pravda. My máme domek oddělený od cesty tím pruhem zahrady a neotřásá se, nepraská. Ale jsou tady ve vesnici domy, co mají zdi současně se silnicí a ty teda praskají, navíc ten prach atd.
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat jestli tu některé z vás nebydlíte v domečku či bytě přímo u cesty- vesnice, město. Kupujeme domek na vesnici, ale je hned u cesty, tak mě zajímá jestli hluk z aut nějak moc řešíte, dá se to zvládat? Teď bydlíme, taky u cesty jen trochu dál a jsme na to zvyklí jen se trochu obávám, aby to v novém domku nebylo uplné šílenstvíprosím anonymně chodí tu má rodina a nechci, aby si mysleli, že jsem blázen
Ahoj, bydlíme na vsi, která je na dost frekventované silnici. My jsme teda dál od silnice, ale ti u silnice to mají asi horší. Ale myslím, že s dnešními okny pohoda. Bydella jsem na této trase chvilku i kousek dál přímo u silnice a nebylo to nic, na co by se nedalo zvyknout. Dokonce to bylo asi 50m od kolejí.
Mě by na tom spíš vadilo, to že vylezu z baráku a musím „chytat“ děcka, aby mi do té silnice nevlítla, ale taky to není nic, na co by se nedalo zvyknout/naučit.
Člověk se na to naučí, vzdušnou čarou máme koleje cca 500 m od baráku, rychlíky, nákladní vagony atd a už to ani nevnímáme
Když je někdo na návštěvě, tak se vždycky ptá co to je? a já nevím na co se ptá
![]()
Co to je?
Co, co je?
No ten hluk?
Jo ahááá, to je vlak ![]()
@robínek tak podle všeho traktory, tam jezdí jako na vesnici
jinak auta ty jezdí, ale žádna zatím velká hrůza no ještě, tam nebydlíme, takže nevím přesně jaký provoz tam je, ale majitelka říkala, že je tam hlavně když lidí konči v prací… kamiony, tam pry nesmí, ale taky jsem tam jeden viděla projet. Situovaný je, tak, že je chodník pak kousek na nějakou květenu takový pás asi dva metry a domek.
@robínek píše:
Jo, to je pravda. My máme domek oddělený od cesty tím pruhem zahrady a neotřásá se, nepraská. Ale jsou tady ve vesnici domy, co mají zdi současně se silnicí a ty teda praskají, navíc ten prach atd.
To jo, mýt okna tam musí být děsný… ale pro mě lepší takový baráček, jak panelák… každý sit prostě musí najít to svoje…
Výměna dispozic domku taky nemusí být nejlepší řešení. Je třeba mít v potaz i světové strany. Když nechám malá okýnka technických místnost na jih a obývací pokoje na sever, je to taky na houby.
@Elen8
hned jsem klidnější ono totiž já bych chtěla taky dům někde mimo cestu, ale to by jsme se museli zadlužit takovou částkou, že to si zase nemůžeme dovolit, tento dům je fajn jen ta cesta, ale myslím, taky, že zvyknout se dá na vše, teď to taky neřeším a provoz je tu jako kráva ![]()
@blecha72 ohledně světla? tam je, ten domeček celý den na sluníčku, takže pokud jde o to z toho jsem nadšená
takže i když pak pokojíček bude z druhé strany světla, tam bude dost.
@Anonymní píše:
@robínek tak podle všeho traktory, tam jezdí jako na vesnicijinak auta ty jezdí, ale žádna zatím velká hrůza no ještě, tam nebydlíme, takže nevím přesně jaký provoz tam je, ale majitelka říkala, že je tam hlavně když lidí konči v prací… kamiony, tam pry nesmí, ale taky jsem tam jeden viděla projet. Situovaný je, tak, že je chodník pak kousek na nějakou květenu takový pás asi dva metry a domek.
Tak to je dobrý, hlavně že ne kamiony. Jinak každý metr od silnice hraje roli, radím vysázet hustý živý plot k silnici, vypadá to hezky a zachytí to hodně prachu a poměrně i hluku. Pak taky pořádná okna a bude to dobrý. My pak máme hlavní zahradu dost daleko od silnice, takže tam už je to fajn.
@Anonymní píše:
@blecha72 ohledně světla? tam je, ten domeček celý den na sluníčku, takže pokud jde o to z toho jsem nadšenátakže i když pak pokojíček bude z druhé strany světla, tam bude dost.
Jde o světlo především v zimním období. Ale stejně jste rozhodnutá.
Opravdu myslím, že si zvyknete, když jsem bydlela s rodiči, tak jsme měli barák s oknama do silnice, ještě k tomu v zatáčce. Takže prvně každý brzdil, pak přidával
byla to jedna z hlavních silnic přes malé město. Večer okolo jezdí traktory, kombajni z pole a člověk se na to naučí, cca kolem 300 m hasičská stanice
taky jsem kolikrát nevěděla že byl v noci nějaký požár
![]()
Jde o začátek ale za měsíc člověk opravdu neví o ničem, já bych se toho nebála…
@JayLee žmankote
to snad néé, tak dům je oplocený a naštěsí ne v zatáčce ale na rovině a zahrada je i za domem, takže tam by jsme se pohybovali s dětma a okna jak už jsem psala jdou ve předu, ale až se zpraví pokoje, tak budou i ze zadu a při nejhorším je nechám upravit od hluku, jen mě to zajímá jaké zkušeností, tady ženy mají