Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Opravdu myslím, že si zvyknete, když jsem bydlela s rodiči, tak jsme měli barák s oknama do silnice, ještě k tomu v zatáčce. Takže prvně každý brzdil, pak přidával
byla to jedna z hlavních silnic přes malé město. Večer okolo jezdí traktory, kombajni z pole a člověk se na to naučí, cca kolem 300 m hasičská stanice
taky jsem kolikrát nevěděla že byl v noci nějaký požár
![]()
Jde o začátek ale za měsíc člověk opravdu neví o ničem, já bych se toho nebála…
@robínek ano máme to v plánu dá se tam pevný plot a asi tůje a snad to nebude taková hrůza já se tam moc těším, jen mám takové obavy z tohoto no ![]()
Ještě jsem chtěla říct, že všechno má svoje pro a proti. Třeba já tady na tu hlavní silnici nadávám, raději bych chtěla bydlet v sousední vesnici, kde není, ale zase tam mají autobusové spojení tak 4× za den, takže všude jen autem, dětem taxikařit až do 18 let atd. Tady jezdí autobusy na obě strany každou chvíli a větší děti jsou už tím pádem samostatnější.
@Elen8 děkuju to mě zvedlo náladu
nejde, tak ani o mě já se s tím dokážu vyrovnat, ale mám obavy o děti, aby je to nerušilo i když jsou zvyklé na denní ruch od cesty i v domě ![]()
ale to už musela byt hrůza v zatáčce to bych se fakt už bála ![]()
@Anonymní píše:
@robínek ano máme to v plánu dá se tam pevný plot a asi tůje a snad to nebude taková hrůza já se tam moc těším, jen mám takové obavy z tohoto no
Tůje jsou dobrý, hustý a docela rychle rostou. Akorát na zimu dáváme před ten živý plot takové jakoby bednění z prken kvůli soli - jak auta stříkají posyp do plotu, tak tím stromky trpí.
Bydlíme u cesty, domek máme cca 4m od silnice. Hluk není to nejhorší, spíš prach. Okna můžeme umývat každý druhý den. Parapety musím týdně umýt jinak vypadají šedě
Skla oken jsou poškrábané od kamínků. Je to o zvyku, já bych nechtěla bydlet v bytě a moc na výběr jsme neměli. Letos chceme před dům k cestě plot z nějakých ozdobných tvárnic, tak snad to bude pak lepší. ![]()
@robínek přesně, ták zase v nějakém uplném zapadákově by to bylo v tomhle na houby
s dopravou já sice všude autem, ale pak děcka do škol a tak no
Anonymní, žijeme na vesnici, ale celkem blízko hlavní silnice. Nejezdí tady tedy kamiony, protože je na naší trase omezujou dva nízké viadukty. Takže tu jezdí auta, dodávky, traktory, kombajny - ty bych jako problém neviděla, jezdí jenom v sezoně, ráno a večer, pro našeho kluka je to naopak zajímavé spestření..
Jinak dům máme od silnice dál, ne přímo u ní, hlukem netrpíme.. ale dají se pořídit odhlučněná okna.. Jediné negativum, které na tom vidím, jsou domácí zvířata - psi, kočky.. zejména ty kočky a auta moc nejdou dohromady ![]()
@Lusy23 My právě, taky ne jako bydlet máme, kde, ale ideální, taky není. Takže jsme si vybrali svůj domeček, ALE u cesty neměl by tam být velký provoz, ale to zatím nevím uplně
a ty okna na to, že tam majitelka nebydlí už dlouho, tak mi připadají docela čisté
ještě, že tam není moc oken
potřebovala jsem se asi ujistit, že se to dá takhle bydlet.
@madi píše:
Anonymní, žijeme na vesnici, ale celkem blízko hlavní silnice. Nejezdí tady tedy kamiony, protože je na naší trase omezujou dva nízké viadukty. Takže tu jezdí auta, dodávky, traktory, kombajny - ty bych jako problém neviděla, jezdí jenom v sezoně, ráno a večer, pro našeho kluka je to naopak zajímavé spestření..Jinak dům máme od silnice dál, ne přímo u ní, hlukem netrpíme.. ale dají se pořídit odhlučněná okna.. Jediné negativum, které na tom vidím, jsou domácí zvířata - psi, kočky.. zejména ty kočky a auta moc nejdou dohromady
@madi ted to nechápu jak auta a zvířata? jakože zvířatům by vadil hluk?
@robínek píše:Přesně! Naše dítko taky nadšeně hlásí, že jede traktor!
Ale kočky ne, to je pro ně rozsudek smrti, sousedi mají novou kočku každého půl roku a vždycky ji něco zajede
jo takhle aha
kočku nechci psa ano ale mame to oplocené takže to jsem v klidu ![]()
Tak řekla bych, že děti si zvyknou ještě rychleji
máme 4m miminko a vlak jí v noci nevzbudil nikdy, zvláštní je že štěkající hafani venku ano, ale to budí i nás
jeden soused má psa naučenýho s otočeným režimem aby přes den spal a v noci byl na stráži jelikož tu chodí často zlodeji na železo a je to peklo, celou noc proštěká, burcuje tím ostatní, takže po chvilce tu mají orchestr a já jdu zavírat okna ![]()
Hold prostě všude je něco, tak si neděljte obavu a hurá se těšit na nové bydlení ![]()
Ale denně jezdím do města přes jednu vesnici kde jsou domy hned u silnice a jezdí tam jedno auto za druhým a tam bych teda nebydlela ani za nic
Ježíš, to musí bejt hrozný tam bydlet. Vždycky, když jedu přes nějakou vesnici, která je rozpůlená hlavní silnicí a jezdí tam milion aut denně a vedle jsou chodníky úzký, že tam sotva projde jeden člověk, tak si říkám, že to musí bejt strašný tam bydlet. A vypustit tam malý dítě ven, to je asi nemožný.
Taky bydlíme na malý vesnici, ale naštěstí není na hlavním tahu, ale o kilometr dál, takže nám tady jezdí jenom auta lidí, co tu bydlej. Málokdy tudy někdo jenom projíždí.
@Elen8 píše:
Tak řekla bych, že děti si zvyknou ještě rychleji![]()
máme 4m miminko a vlak jí v noci nevzbudil nikdy, zvláštní je že štěkající hafani venku ano, ale to budí i nás
jeden soused má psa naučenýho s otočeným režimem aby přes den spal a v noci byl na stráži jelikož tu chodí často zlodeji na železo a je to peklo, celou noc proštěká, burcuje tím ostatní, takže po chvilce tu mají orchestr a já jdu zavírat okna
Hold prostě všude je něco, tak si neděljte obavu a hurá se těšit na nové bydlení
přesně ták pokaždé je někde něco buď psy, sousedi, auta, takže už jsem v klidu a hurááá do svého ![]()