Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, asi bych to taky tak řešila. Akorát bych teda nedopisovala a napsala jen, že odcházím.
Pokud máš strach, tak to tak udělej.
Ještě další možnost je, že mu to z očí do očí vysvětlíš někde na veřejnosti.
Někteří nedělají scény veřejně.
Udělala bych to taky tak…bala bych se jeho reakce takže bych se rozepsala v dopise a nazdar:-)
Napiš mu: Odcházím, už mi nepiš, ani nevolej. Už by to nikdy nebylo stejné…
![]()
Já úplně vidím, jak by tu všechny ječely, jaký je to bídák a srab, kdyby sem nějaká žena napsala, že muž odešel a nechal jen papír „odcházím, víš proč“
![]()
Prvně ti gratuluji k takovému rozhodnutí, ikdyž to asi není lehké. Je vidět, že si sama sebe vážíš a uvědomuješ si, že jsi na prvním místě hlavně ty sama. Vůbec nepřemýšlej, jak to udělat, pokud chceš odejít… Odejdi! Ať už mlčky, či s dopisem(je to asi lepší), hlavně si řekni, že je to to správné rozhodnutí, a nenech se vtáhnout zpět. Ani naléháním, ani vyčitkami, zkrátka cítíš, že vztah není jak má být…
Přeji hodně štěstí, život má přece tolik možností a podob, tak proč se trápit.
A ty myslíš ze by byl schopen ti ublizit? Pokud ano, klidne bych odešla pokud by nebyl doma a jestli mas pocit ze mu chceš dat nějaké vysvětlení, klidne napis dopis. Takové ty výkřiky typu odcházím vis proč apod mi přijdou detinske, to už opravdu přijde lepší napsat sms. Nebo bych mu zavolala.
Já myslím, že když zmizíš i se svými věcmi, že to pochopí, že už ani nic psát nemusíš.
Já to tak udělala a byl klid. Už měl jinou. Takže jeden víkend co byl pryč jsem sbalila všechny svoje věci a vypadla. Žádný dopis, SMS, telefon, rozhovor nic…a byl klid. Teda než jsem se dala do kupy po nevěře
![]()
Bojis se, ze dostanes par facek na rozloucenou nebo proc jako?
Pokud jo, tak se odstehuj a neni tva povinnost nikomu nic vysvetlovat, tak mu dopis psat nemusis. Staci sms.
Ahoj,
chci se rozejít s partnerem a odstěhovat se, ale problém je v tom, že je to cholerik a asi mu nedochází důvody k rozchodu (něvěra, podezírání, lhaní, neúcta) a nevím, jak to udělat.
Napadlo mě, že až bude v práci, tak se sbalím a odejdu a nechám doma dopis na rozloučenou.
Co s o tom myslíte?