Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,chci se rozejít s partnerem a odstěhovat se, ale problém je v tom, že je to cholerik a asi mu nedochází důvody k rozchodu (něvěra, podezírání, lhaní, neúcta) a nevím, jak to udělat.
Napadlo mě, že až bude v práci, tak se sbalím a odejdu a nechám doma dopis na rozloučenou.
Co s o tom myslíte?
Odstehuj si veci a pak mu treba do prace zanes klice s tim, ze odchazis. Pokud spolu zijete, tak je to slusne oznamit osobne. Asi by se ti taky nelibilo, kdybys dostala jen listek ![]()
No, já jsem byla srab a se svým ex, který byl despota, jsem to udělala taky tak. Napsala jsem mu vysvětlující mail.
Pokud je agresivní a bojis se ho, tak bych odešla, klíče hodila do schránky a finito. Pokud jen křičí, tak rozchod někde, kde je víc lidí. Ale dopis bych nepsala. Prijde mi to trochu zbytecne a navíc bude mít pravděpodobně potřebu reagovat na to, co mu tam napíšeš a vyhledá te
@Anonymní píše:
Ahoj,chci se rozejít s partnerem a odstěhovat se, ale problém je v tom, že je to cholerik a asi mu nedochází důvody k rozchodu (něvěra, podezírání, lhaní, neúcta) a nevím, jak to udělat.
Napadlo mě, že až bude v práci, tak se sbalím a odejdu a nechám doma dopis na rozloučenou.
Co s o tom myslíte?
Když už nejsi schopná mu to říct osobně, napiš mu dopis s krátkým vysvětlením, proč odcházíš. Já bych to tak udělala, mám ráda věci ukončené a to i ty nepříjemné. A pak se připrav na to, že Tě bude asi uhánět zpátky. Dobře si rozmysli, jestli se nenecháš ukecat k návratu. To bys to totiž projela.
@Anonymní píše:
Co s o tom myslíte?
Udělat to můžeš, ale jestli bude chtít, stejně si tě najde abys mu to vysvětlila. Určitě ví, kde pracuješ, kde máš rodinu… takže jestli bude chtít dělat scény, udělá je tak i tak.
@káťa píše:
No, já jsem byla srab a se svým ex, který byl despota, jsem to udělala taky tak. Napsala jsem mu vysvětlující mail.
Pokud je ten druhy nevypocitatelny a i behem vztahu se obcas choval jak magor, tak je to asi rozumnejsi. Nac vystavovat sebe i druheho zbytecnemu riziku, ze opet nezvladne emoce a udela neco ceho bude litovat.
Ne, dopisem ne. Až bude v práci, sbal se. Až skončí, sejděte se třeba v kavárně, restauraci, prostě někde mezi lidma a řeknu mu, že od něj odcházíš, věci máš odstěhované a dneska s nim už domů nepůjdeš. Jako cholerik buď bude řvát a nebo taky ne. Třeba mu to bude úplně šumák.
Bojíš se ho?
Rozejdi se s ním na veřejnosti, jasně a stručně, bez vysvětlování. Když bude naléhat, pošli mu písemně nějaký ten pamflet - ale je to zbytečné. Ty se nemusíš nijak ospravedlňovat.
Není manipulátor?
@Anonymní píše:
Co s o tom myslíte?
Znamymu takhle jeho zena zavolala do prace: ze od nej odchazi a ze si bere veci. On se ji zeptal, co doma najde a ona na to, ze bude prekvapenej. Doma nenasel vubec nic ![]()
@Cosmopol píše:
Znamymu takhle jeho zena zavolala do prace: ze od nej odchazi a ze si bere veci. On se ji zeptal, co doma najde a ona na to, ze bude prekvapenej. Doma nenasel vubec nic
Koukám, že z rozchodu jde udělat i humor ![]()
Samozřejmě, jak pro koho ![]()
Ale to je často, že jeden se směje, jiný pláče. Tomu se říká život. Někdy člověk může i dohromady plakat a smát se. Jó, emoce, ty umí s člověkem zamávat!
Už ses zakladatelko tématu odstěhovala?