Doplatek rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doplatek rodičáku
Ahoj, mám dotaz
16.6.jsem nastoupila opět na PPM po RD. Poslední rodicak mi přišel 11.5.ve výši 11500,–kč. Předpokládám, ze teď v červenci bych už měla dostat mateřskou, ale asi nebude v plné vyšši, co? A doplatek za RD bude od toho 11.5.-15.6.???Nějak si to neumím dat dohromady po pár letech nepremysleni
snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, rodičák ti sice došel 11.5. ale je to za celý kalendářní měsíc, tuším květen, to se mrkni na výpis, mělo by to tam být uvedeno. Nová PPM ti prijde za červen v cca poloviční výši - 16.6-30.6. Pokud ještě nemáš vyčerpaný celý rodičák (celých 220 tis.), tak bys to na úřadě měla nahlásit aby ti rodičák nechodil souběžně s novou mateřskou
A pokud by PPM za tu půlku června byla nižší než 11500, mělo by ti přijít i něco z rodičáku za červen, v součtu za červen bys měla mít těch 11500 minimálně.
Doufám že jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvně musíš rodičák na pracáku zrušit, jinak ti ho pošlou celý, ale pak ho budeš muset vracet, protože bys ho čerpala neoprávněně.
Nevím, kolik ti vychází mateřská, ale dejme tomu bys měla mateřskou cca 12.000, tak za ten konec června bys měla dostat její polovinu (cca 6000Kč) a rodičák za první polovinu měsíce by ti měl dorovnat tu díru do výše mateřské. Takže celkem bys měla mít kolem těch 12tis., jen půlku dostaneš ze sociálky a druhou půlku z pracáku. Pak už ti bude platit jen sociálka vypočtenou sumu podle denního vyměřovacího základu toho zhruba půl roku a pak ti zase najede novej rodičák, jehož výši už si určuješ sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, rodicak už mám pozastsvenej. Akorát až přijde první mateřská, tak musím nechat potvrdit denní vymerovaci základ a odnést to na UP.
Takže jestli to chápu dobře :Cca příští týden obdrzim první PPM za období 16.6.-30.6. Což bude cca 9tis. A po odevzdání papíru na UP mi doplatí PPM do plně výše UP, což by meli být cca dalším 9tis, když ji mám vypočítanou na cca 18tis? Jen tu část od UP dostanu asi dost pozdě, co? Srpen? _Moc děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za červen dostaneš jen půlku PPm když jí čerpáš jen půl měsíce, tedy těch cca 9 tisíc, další měsíce už bude chodit celých 18 tis.
Za první půlku měsíce června bys měla dostat část RP - měli by ti to dorovnat do těch 11500, tedy ti pošlou ještě 2,5 tisíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mno tak počítala jsem konečně s větší cifrou, aby jsme dokoupili věci pro mimi.No každopádně moc děkuji za odpovědi…Celý náš stát je banda debilů!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol píše:Mno tak počítala jsem konečně s větší cifrou, aby jsme dokoupili věci pro mimi.No každopádně moc děkuji za odpovědi…Celý náš stát je banda debilů!!!
Náš stát ti dává peníze, abys mohla být s dítětem doma až čtyři roky. Jestli se ti to nelíbí, odstěhuj se třeba do Itálie a běž ani ne po půl roce zpátky do práce.
Ono totiž miminko mají zajistit především rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 píše:
Náš stát ti dává peníze, abys mohla být s dítětem doma až čtyři roky. Jestli se ti to nelíbí, odstěhuj se třeba do Itálie a běž ani ne po půl roce zpátky do práce.Ono totiž miminko mají zajistit především rodiče.
Takový chytrý hysterky mám nejradši. ![]()
Neděláš náhodou u státní správy???
Až se tě někdo bude ptát na tvůj názor, ohledně vysvětlení jak nakládáat s dávkami, tak se ozvy!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol píše:
Takový chytrý hysterky mám nejradši.
Neděláš náhodou u státní správy???
Až se tě někdo bude ptát na tvůj názor, ohledně vysvětlení jak nakládáat s dávkami, tak se ozvy!!!
jo a jen tak mimochodem, ono bohužel některým maminkam nic jiného nezbývá než být s dítětem doma 4 roky, jelikož státní školky jdou přeplněné a děti holt nemá kdo hlídat. No a soukromou si jen tak někdo dovolit nemůže, paní chytrá…grrr to me zas někdo hnul žlučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol Nespletla ses? Hysterka? Klidni hormon, děvče. Jsi v diskuzi, to znamená, ze svůj názor může vyjádřit každý bez ohledu na to, zda s tím ty budeš souhlasit. Pokud s tím mas problem, necti to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol A smysl odpovědi tkví v čem? Ano, některé maminky musí zůstat doma čtyři roky, ale berou od státu peníze. A ty mas problém s tim, ze stát, byť nijak štědře, podporuje matky na rodicovske dovolené? Mas snad dítě se státem, aby te živil? Ne, můžeš byt rada, ze dostanes aspoň něco. Pokud mas malo, at se stara otec dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 píše:
@PetulkaKol A smysl odpovědi tkví v čem? Ano, některé maminky musí zůstat doma čtyři roky, ale berou od státu peníze. A ty mas problém s tim, ze stát, byť nijak štědře, podporuje matky na rodicovske dovolené? Mas snad dítě se státem, aby te živil? Ne, můžeš byt rada, ze dostanes aspoň něco. Pokud mas malo, at se stara otec dítěte.
Tohle nemá cenu komentovat!!! Stojím si za svým, že stát je banda debilů a to my nikdy NIKDO nerozmluví, ale paní obhájkyně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol píše:
Tohle nemá cenu komentovat!!! Stojím si za svým, že stát je banda debilů a to my nikdy NIKDO nerozmluví, ale paní obhájkyně
A kdo je to ten stát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulkaKol píše:
jo a jen tak mimochodem, ono bohužel některým maminkam nic jiného nezbývá než být s dítětem doma 4 roky, jelikož státní školky jdou přeplněné a děti holt nemá kdo hlídat. No a soukromou si jen tak někdo dovolit nemůže, paní chytrá…grrr to me zas někdo hnul žlučí.
To je ale tvůj boj, že nemáš na soukromou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit