Rodičovský příspěvek na druhé dítě, vezmou mi první?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Martina789
Rodičovský příspěvek pobíráš vždy pouze na nejmladší dítě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že se na to neptáš a pravděpodobně si to schytám, ale prosím, můj příspěvek neber jako rýpání, fakt ne. Ještě včera tady probíhala živá diskuze o tom, jak jsou maminky bez ukončeného vzdělání se dvěma dětmi diskriminované na trhu práce a jak nesmírně těžký je jejich úděl. To, co vypadá na začátku jako prima nápad - dvě děti, jaká radost - se postupem času ukáže jako neskutečný problém. Pokud ještě navíc otec dítěte z nějakého zdravotního důvodu není schopen rodinu zabezpečit, pak jsou maminky na úrovni životního minima odkázané na sociální dávky bez vyhlídek na slušné uplatnění. Třeba to není tvůj případ, pak mi promiň. Pokud je - zvážila jsi své možnosti budoucího uplatnění po ukončení MD se dvěma dětmi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až se ti narodí druhé, tak rodičák na první dítě ti ukončí a na druhé ho začneš pobírat zase odznova
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše:
Vím, že se na to neptáš a pravděpodobně si to schytám, ale prosím, můj příspěvek neber jako rýpání, fakt ne. Ještě včera tady probíhala živá diskuze o tom, jak jsou maminky bez ukončeného vzdělání se dvěma dětmi diskriminované na trhu práce a jak nesmírně těžký je jejich úděl. To, co vypadá na začátku jako prima nápad - dvě děti, jaká radost - se postupem času ukáže jako neskutečný problém. Pokud ještě navíc otec dítěte z nějakého zdravotního důvodu není schopen rodinu zabezpečit, pak jsou maminky na úrovni životního minima odkázané na sociální dávky bez vyhlídek na slušné uplatnění. Třeba to není tvůj případ, pak mi promiň. Pokud je - zvážila jsi své možnosti budoucího uplatnění po ukončení MD se dvěma dětmi?
Spoustě lidí stačí dávky.
To je ten hlavní problém. Ta štědrost státu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Já teď třeba práci absolutně neřeším. Po mateřské nemám kam nastoupit, ale nestresuje mě to. Děti jsou priorita, takže si s klidným srdcem pořídím další. Myslím, že zaměstnavateli se nebude líbit, ať máš jedno nebo dvě děti a bezdětná kvůli práci být nehodlám. Jasný, pokud mi je 16, tak to asi není nejlepší nápad, ale VŠ jde dostudovat i při mateřské (pokud teda nemáš tak blbý obor jako já).
Ty to taky neber jako rýpání, tohle je prostě můj názor na věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina789 Takže jsi nedostudovaná - znamená to že máš alespon maturitu? nebo jsi přerušila/ukončila VŠ?
Pokud nemáš ani maturitu nebo výuční list - co takhle s druhým děckem počkat a jít si to dostudovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 píše:
Spoustě lidí stačí dávky.To je ten hlavní problém. Ta štědrost státu.
Problém státu je, že to dává hlavně lidem, kteří toho donekonečna zneužívají, ale když peníze někdo potřebuje, tak nedají nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina789 Budeš mít stejně jako teď - tedy nejnižší možnou sumu, jen ti poběží opět od začátku, takže to budeš mít na další - nevím jak to vychází - 4 roky? A samozřejmě jen na nejmladší dítě. Jestli s tím po tuhle dobu vyžijete musíš posoudit sama - i to, kdy pak chceš nebo nechceš jít do práce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RencaVlkova píše:
@hanka.br. Já teď třeba práci absolutně neřeším. Po mateřské nemám kam nastoupit, ale nestresuje mě to. Děti jsou priorita, takže si s klidným srdcem pořídím další. Myslím, že zaměstnavateli se nebude líbit, ať máš jedno nebo dvě děti a bezdětná kvůli práci být nehodlám. Jasný, pokud mi je 16, tak to asi není nejlepší nápad, ale VŠ jde dostudovat i při mateřské (pokud teda nemáš tak blbý obor jako já).
Ty to taky neber jako rýpání, tohle je prostě můj názor na věc.
deti jsou priorita. vybudovana kariera a urcite postaveni rodicu jim dava vyssi sanci na lepsi start do zivota a nasledne vyssi moznosti dale.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. to je dobrá otázka…
mám švagrovou… taky nedodělala školu, narodila se jí dcera, před koncem mateřské se ji narodil syn a teď by chtěla další dítě…
a jsou spokojení - mají se dobře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Druby píše:
@hanka.br. to je dobrá otázka…
mám švagrovou… taky nedodělala školu, narodila se jí dcera, před koncem mateřské se ji narodil syn a teď by chtěla další dítě…a jsou spokojení - mají se dobře
jak dlouho? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 To je hloupost. Dávky jsou tak nízké, že nikomu „stačit“ nemohou. Ano s rodičákem (nikoliv čtyřletým) se jakžtakž přežít dá, ale to není úplně typická dávka. Rozhodně 99 % ženských raději bude za 13 tisíc pracovat než za 4 tisíce sedět doma. Je hloupost tvrdit cokoliv jiného. Problém je, že ne vždy to je možné a proto je dobře, že sociální systém aspoň na nějaké úrovni existuje a funguje. Je to normální společenská solidarita, ne nějaká štědrost státu. Oni to platí z daní, ne ze své dobré vůle a mimochodem ti to zajišťuje jakous takous společenskou stabilitu a bezpečnost života. Nemusíš se tolik bát, kde tě kdo okrade nebo zastřelí, narozdíl od zemí, kde sociální solidarita příliš nefunguje, například na americkém kontinentu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na rodičovský příspěvěk. Byla jsem studentka a musela jsem přerušit studium z důvodu těhotenství. Teď mám roční holčičku a chtěla bych mít další mimčo aby byla tak nějak věkově stejně. Teď beru rodičovský příspěvěk 3800. Chci se zeptat zda budu mít nárok na příspěvek i na druhé mimčo a zda mi ten první nevemou?