Mateřská 2015
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mateřská 2015
Ahoj maminky či budoucí maminky, ![]()
chci se vás na něco zeptat
Jsem vyučená, ale nikde jsem nepracovala jenom brigády,
ale teď čekám miminko
je mi 18 let, chci se zeptat zda dostanu mateřskou nebo ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Materskou ne, ale rodicovsky prispevek ano. Jeho vyse bude zalezet na to, zda bude partner ke dni porodu splnovat podminky pro vznik ppm (penezita pomoc v materstvi).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy
a jak se to určuje? dá se to spočítat někde na internetu spolehlivě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marpesakova Musi mit za posledni 2 roky odpracovane 270 dni a byt alespon v ochrane lhute- to je byt zamestnan ci prijit o zamestnani nejdele pred 180 dny pred porodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak to nedostanu?
Nebo takhle - snoubenec začal pracovat v pondělí, rodíme na konci ledna za půl roku, nemám žádné přijmy, budu od září na sociálce a pracáku. On si vydělá měsíčně max. 12000,–
dostanu příspěvek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marpesakova Jsou dvě věci - mateřská - dávka vázaná na to, že jsi někdy někde byla zaměstnaná a hradila sis soc. pojištění. Pokud jsi nikdy nebyla zaměstnaná, nemáš nárok.
Když porodíš, máš nárok na rodičovský příspěvek, na ten má nárok každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Virginia
jojo to vím, takže ten RODIČOVSKÝ dostanu v každém případě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marpesakova
Já jsem před porodem taky nepracovala, jenom jsem se musela 2 měsíce před porodem nahlásit na úp, abych měla nárok na rodičovský příspěvek. Tak že na ten budeš mít nárok určitě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Mám taky dotaz:
Dostanu mateřskou, pokud budu mít smlouvu např. jen na 4 měsíce? Od května jsem na ÚP a smlouva by byla od 1.9.2014. TP podle MS mám 15.2.2015. Z jakého období se bere ten vyměřovací základ na výpočet mateřské?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co vše zařídit?
Ahoj maminky, zatím těhotná nejsem, ale už si rozšiřuji obzory…je toho nějak moc:) Co udělat první? Jaké jsou postupy? nahlásit těhotenství v práci, pak co? Zřejmě budu pracovat alespoň prvních pár měsíců, pak se jde na nemocenskou? Fakt nevím? Může mi někdo poradit? Děkuji…mám odpracováno 7 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vortelka píše:
Ahoj maminky, zatím těhotná nejsem, ale už si rozšiřuji obzory…je toho nějak moc:) Co udělat první? Jaké jsou postupy? nahlásit těhotenství v práci, pak co? Zřejmě budu pracovat alespoň prvních pár měsíců, pak se jde na nemocenskou? Fakt nevím? Může mi někdo poradit? Děkuji…mám odpracováno 7 let.
ahojky, no buď můžeš pracovat a pak rovnou nastoupit na PPM - 6-8 týdnů před porodem a nebo tedy z práce na neschopenku (je to omezené vycházkami) a posléze z té nastoupit PPM..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit