Mateřská 2015
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahojky, tak včera sem se od známé dozvěděla, že od roku 2015 by měla nárok na mateřskou(PPM) každá žea, která v posledních 5 letech odpracovala minimálně rok a výplatu bude vyplácet stát. Dnes sem hledala různě po netu a nic sem nenašla, docela by mě to zajímalo, asi zajdu na úřad práce pozeptat se. Nevíte o tom někdo víc? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám asi takovej hloupej dotaz ale zeptat se musím, na internetu jsem našla kalkulačku výpočtu mateřské a vyšla mi nějaká částka. Tu budu dostávat nebo je to uvedeno v hrubém a bude se to ještě krátit? Děkuji
http://socialni-davky-2014.eu/…v-materstvi/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chci se zeptat… Mám termín porodu na začátku února a po celou dobu těhu jsem doma na neschopence. Doktorka mi teď dala papír na mateřskou kterou mi napsala od 1.1. 2015, ale už mi nedala papír na peníze(to se dává když jste delší dobu na neschopence). Ale to teď budu měsíc bez peněz..?
To je normální?
Předem děkuju za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerinaK píše:
Ahoj holky, chci se zeptat… Mám termín porodu na začátku února a po celou dobu těhu jsem doma na neschopence. Doktorka mi teď dala papír na mateřskou kterou mi napsala od 1.1. 2015, ale už mi nedala papír na peníze(to se dává když jste delší dobu na neschopence). Ale to teď budu měsíc bez peněz..?To je normální?
Předem děkuju za odpověď
Tak ale ukončila neschopenku ne? Ukončení neschopenky nahradí lístek na peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerinaK
Ano, lístek na peníze se dává jen v případě, že nemoc trvá do dalšího měsíce. U Tebe už ne, protože od ledna máš PPM, jestlis dala do práce ukončení včas, peníze přijdou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
¨Dobrý den chtěla bych se zeptat. Jsem na neschopence od 30.11.2014 byla jsem těhotná a hned jsem dostala neschopenku bohužel jsem o miminko přišla dneska jsem dojela z nemocnice a s přítelem se chceme za dva měsíce pokoušet zase…Když zustanu 2 měsíce další na neschopence a pak se dostanu do jiného stavu a zase budu mít hned neschopenku dostanu nějakou mateřskou? Do toho 30.11 mám odpracované rok a 5 měsíců. jsem zaměstnaná na dobu neurčitou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky.
chci jít a mateřskou 8 týdnů před porodem, to prý nebude problém. Dnes jdu k dr, a pak asi až za měsíc a termín mám 28.září, takže by mi už dnes asi měl dát nějaký papír ne?? Mám asi o něj říct u gynekologa? Já upřimně nemám jedinou pracující kamarádku, který bych se mohla zeptat, jak to je, když chodíte do práce. Ptám se dopředu tady, protože mi příjde, že ten doktor tak divně čumí když něco nevim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
@marpesakova Musi mit za posledni 2 roky odpracovane 270 dni a byt alespon v ochrane lhute- to je byt zamestnan ci prijit o zamestnani nejdele pred 180 dny pred porodem.
Dobrý den, v roce 2014 jsem byla zaměstnaná jen v září a řijnu toho roku, předtím jsem byla dlouho bez práce, v roce 2015 jsem byla v lednu zaměstnaná jen na,,dohodu,, únor a březen klasický pracovní poměr, a ten mi trvá do teď, na jaře příštího roku se chceme s partnerem pokoušet o miminko, smlouvu mám na neurčito, takže práci mít do té doby budu, vznikne mi nárok na mateřskou, když jsem v celém roce 2014 měla zaměstnání jen dva měsíce? Nějak sem to z té rady jiné uivatelce nepobrala, děkuju moc za odpověď. Prosím zachovat anonym, nechci aby se vědělo, že chceme miminko, děkuju. K.
- Citovat
- Upravit
Musíte mít za poslední dva roky před nástupem na mateřskou odpracováno 270dní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 Takže když otěhotním třeba v dubnu 2016, za rok 2014+2015 je to tech 270 dní, chápu, ale jen minoritní část těch dní je za 2014, dva měsíce je málo…ale teda nevadí to…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Ráďa81 Takže když otěhotním třeba v dubnu 2016, za rok 2014+2015 je to tech 270 dní, chápu, ale jen minoritní část těch dní je za 2014, dva měsíce je málo…ale teda nevadí to…
je tak to přesně nevím, snad někdo poradí lépe než já
- načítám...
- Citovat
- Zmínit