Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gabi.design u nás je to to samé, mimino to by se semnou válelo do aleluja, ale 2letak vstává ráno v půl 7 s nejstarším, který vstává do školy
Obcas se mi ho povede zatahnout k sobě do postele a aspoň v klidu leží, ale nejpozději v půl 8, chce vstávat
A po obědě zalezam povinně s nimi do pelechu ![]()
Ja chci takyyyyyy
U nas se vstava pravidelne mezi pul sedmou a pul osmou…uz skoro 2 roky…zavidim ![]()
@ivana-domca U nás je to podobné. Ráno vyskočí v sedm plný elánu z postele, běží do kuchyně k ledničce a řve na celý kolo „jííííííííst“.
Samozřejmě mi přitom většinou i vzbudí toho malého a já mám chuť vraždit hned po ránu.
![]()
Krystufek se do jeho 10mesicu budil v noci po hodine tak jsem byla rada ze neusnu na zachode nebo ve vytahu.. ja jen cekala az se rozedni abych mohla vyjet s kocarkem, uspat ho na prvnich kostkach aspon na 10 minut zavrit oci na lavicce v parku!.. pak prislo obdobi kdy uz konecne spal celou noc ale vstaval v 5.30 v zime to bylo sileny..postupne se to posouvalo az ted vstava v 7 nekdy v 8 coz uz je parada.. byla to drina ale o to vic si to ted uzivam..!!!
@gabi.design u nás mlaská, mluvit nechce
ale taky šílím když mi vzbudí malého, protože v tu chvíli chtějí oba jíst a já nevím co dřív
![]()
@ivana-domca Ano, rána a večery jsou u nás poněkud chaotické. ![]()
@gabi.design večery jsou u nás naštěstí v pohodě, nejstarší se vykoupe sám, táta koupe prostředního kluka, já mimino, ale i kdyby nebyl táta doma, tak mimino koupu už kolem 7, prostředního až v 8 a kdyby chtěl nejmenší vyvádět, tak ho šoupnu do šátku a to ani nedutá ![]()
Tak u nas mame valeci vecery, rano je dcerka tak nabita, ze nelze zaspat, ale vecer tak od sesti uz lezime, mazlime se, cteme si, proste lenosime ![]()
@gabi.design u nas se v pet zacne ozyvat mladsi (6t), nakojim a ona pak hodinu doslova chrochta blahem, cimz spusti probouzeni starsi (15m), mladsi staci usnout a nekdy v tu dobu uz je probuzena starsi, ktera zacne radit a to uz jsme nuceni vstanout vsichni ![]()
Tahle diskuse mi pripada supr, dokonalej napad.
My na to vyzrali - nechali jsme deti vyrust a je klid. Mezi tim i neco deticky uklidily, treba zahradu, auto, uhli ne protoze jsme meli elektriku, pradlo nevesely, protoze jim obcas padalo na zem a pak by se muselo prat znovu. zametat. Vytirat. Hlavne zvedat pevnou linku a rikat mama pak zavola ted nemuze..A pokud se vam chce spat celej den se citite ze usnete, mela jsem moto hned rano: Jeste 13 hodin a uz pujdem spat. S timhle motem jsem zila dlouho. Nemam rada skolstvi. Kazi mi zivot uz od mala, a dohnalo mne kdyz jsem musela tam davat deti. Vubec nerespektovali, ze uz konecne spime dlouho /11/
Holky uz jste nekdy zaspaly do skolky? Myslim na tu 16. Hodinu. To je tak divnej pocit, kdyz vam nekdo vola, jste rozespaly a nekdo vam tvrdi, ze vase dite, ktery podle vas melo spat vedle v pokojicku, nekde zbylo.
![]()
My dneska spali do 10h, jinam vstáváme tak mezi půl 9 a 9. Oběd začínám řešit až kolem 12, takže jíme tak ve 14h ![]()
Tak mně ráno vstávat nevadí, vstávám kolem šesté, ale později než v sedm určitě ne. Kdybych se chtěla válet, tak raději odpoledne.. ![]()
@gabi.design píše:
@ivana-domca U nás je to podobné. Ráno vyskočí v sedm plný elánu z postele, běží do kuchyně k ledničce a řve na celý kolo „jííííííííst“.Samozřejmě mi přitom většinou i vzbudí toho malého a já mám chuť vraždit hned po ránu.
![]()
Taktéž vyskoci v půl 7 jak kdyby ho pichla včela smer kuchynska linka. a tam opakuje ham ham a řve jak tur
nandam kakao, skocim udelat kolecko kolem baráku se psem nakrmim psa a morce
a šup dopperin. malý si hraje na zemi.mame pustenou teď snidani s novou. a já si lebedim
jen co 10 min mě maly zvedne kvůli něčeho z postele. a pak zas hupsnu zpět. je to odpočívacka na půl ale pohoda
vidím že budu za půl hodky na nohou.on si dlouho sám hrat nevydrzi. vadí ku že si ho nevšímám, vadí mu když ležím
takže většinou polezenicko do 8.30 h. s tím že v 6.30 vstaval.
@mihalunka večer nachystám mlíko do láhve a vodu do termosky. Jak malá otevře oči, udělám jí mlíko, nasypu do misky kukuřičny křupky, kousky jablka, rozinky, plátek sýra a kousky rohlíku, donesu ba stůl do obýváku, lehnu si na gauč a píšu na emimino z mobilu. Taky zabírá dát do zidlicky, na pult jídlo a krtka na dvd k tomu, to si ještě i schrupnu.
![]()