Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To může být cokoliv, klidně tvoje objednávka z nějakého e-shopu, když bylo objednáno něco malého… Nechápu, prostě vyzvednout a uvidí se, ne? A důležité úřední bývají s barevným pruhem.
Mě takhle přišla pokuta za „rychlou“ jízdu přes obec, přišlo to asi po 3 měsících z místa, kde jsem náhodou projížděla kvůli objížďce, tak že mě to tak vůbec nenapadlo, co to je.
Je to dopis, podle váhy… ale nevím no. Kdyby to bylo úřední, tak to jde na trvalou, nebo? A nebylo by to do vlastních rukou a ne standart ekonomické?
@Taara69 píše:
Mě takhle přišla pokuta za „rychlou“ jízdu přes obec, přišlo to asi po 3 měsících z místa, kde jsem náhodou projížděla kvůli objížďce, tak že mě to tak vůbec nenapadlo, co to je.
Já na sobě nemám psaný žádný vůz. ![]()
Pořad si říkám ale, že od policie by to nešlo jen takhle? I bez vyplněného odesílatele… a hlavně by to šlo asi na trvalé bydliště, ne?
@epsice píše:
Může to být advokát, úřad, exekutor… Proč to nevyzvednes?
Mohu až zitra…
Zkus na stranách pošty vyhledat číslo zásilky a pokudas na listu ten ověřovací kód tak přes změnu doruceni tam by to mělo/mohlo být napsané. A na lístku není psaný odesílatel? Nicméně to může být cokoliv.
@Zetmi píše:
Zkus na stranách pošty vyhledat číslo zásilky a pokudas na listu ten ověřovací kód tak přes změnu doruceni tam by to mělo/mohlo být napsané. A na lístku není psaný odesílatel? Nicméně to může být cokoliv.
Není a to už jsem zkoušela, prý to není možné a nic to neotevře ani s kódem :/ nicméně si myslím, že exekutor (i když nemám žádné dluhy a hypo splácím) by to asi posílal spíš na adresu trvalého bydliště, ne?
Tak když není důvod k exekuci, tak proč by to měla být exekuce? To samé policie. Snad vím, co dělám.
Co to teda bylo? Jinak teda ještě jsem neměla žádnou zásilku, která by nešla ověřit po netu. V těch úředních případech tam je připojeno poučení (třeba když se to týká správního řízení). Teoreticky to je někdo, kdo zná přechodnou adresu - takže klidně i úřad, přechodný pobyt se nahlašuje. Nebo někdo, komu jsi tuhle adresu dala.
To ti tady nikdo neřekne. Jedině že bys vyhlásila soutěž o ceny za nejlepší tip.
Můžu doporučit mít na poště registraci, zákaznickou kartu a v telefonu aplikaci. Nikdy se mi nestalo, že by se nějaká zásilka nedala dohledat. Kromě snaženky příjde i mail a oznámení do aplikace, kde je odesílatel i trasa.
Ahoj všem,
Mám trvalou adresu jinde, čili mě zarazilo, ze mi něco přišlo. Chtěla jsem se zeptat, ať mohu v klidu spát, policie, soudy (nevím o nicem, žádném prohřešku) asi nechodí tímto typem, ne? A to by šlo stejně na trvalou adresu, nebo? Bydlím v Plzni a dopis je podle podací pošty z Brna…
budu za troubu, ale nějak mě to teď vystresovalo - ve čtvrtek mi přistál ve schránce lísteček - ac byl přítel celou dobu doma a nikdo nezvonil, ze mám doporučené psaní standart na poště. Teď jsem se koukla a je tam jen do zitra - ono totiž na lístku stojí, ze adresát byl nezastizen 15.09. a přitom schránku kontrolují každý den.