Doporučte filtr do akvária

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
12.5.11 08:15

My mame 450l, tak jsem psala priteli sms a cituji odpoved:
„vybirat od atman nebo fluval, neco co precerpa 4 objemy za hod. Celkem jedno jestli vnitrni nebo venkovni na ten objem 100l“.

P.S. koukam, ze jsme tehotne na den stejne :) ten nas milacek je ale o cca tyden vetsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.5.11 08:39

Pokud máš menší akvárko, do 200l, stačí vnitří filtr. jinak bývají lepší vnější filtry.ale jsou to velké krávy. my zvolili variantu něcomezi - Aquaclear - je to vnější filtr, ale je kompaktní a zavěsí se zezadu na akvárko. Voda z něj zoět přepadává do akvárka vodopádem- dobře se tím provzdušní a není třeba vzduchování.
 http://www.pets.cz/…-50-1ks.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.5.11 08:51

Dělám plán pro založení 200l akvárka (až našetřím :evil: ), a při průzkumu prezentací již fungujících akvárek na rybicky.net jsem dospěla k tomuto
http://www.exota-jansova.com/products.php?3629
Na ten spodek se nasadí kostka biomolitanu - prostě toho molitanu do filtru.
Jako výhody uvádějí zejména bezhlučnost (je to celé pod vodou, max. prý jsou cítit lehké vibrace, když položíš ruku na akvárko), cenu a účinnost filtrace - můžeš tam dát velký kus toho molitanu - tzn. velký prostor, který můžou osídlit ty bakterie, co čistí vodu.
Já mám teda na seznamu napsané tohle.
Objem akvária by se měl přečerpat jednou za hodinu. (tzn, výkon čerpadla o něco vyšší, protože ho brzdí právě ten molitan a tak)
Myslím, že to má i přivzdušňování, případně se dá udělat ta rozstřikovací rampa jak tu někdo psal a to stačí.
Případně pokud máš v akvárku dost kytek a ne moc ryb (1cm dospělé ryby bez ocasu na 1l vody), vzduchování stejně nepotřebuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.5.11 09:06

My prave nemame vzduchovani, to asi take snizi hluk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.5.11 09:14

AniNevim, tak to já mám dítě „tabulkové“ :lol: Už jsem taky slyšela, že se má do určité doby objem akva přečerpat, ale nevěděla jsem, kolik to je.

Alpako, já můžu jedině vnitřní…akvárko je zasazené do dravěného „obalu“..nevím, jak to nazvat. Zkrátka tam nikde není prostor, kam bych vnější filtr umístila, aniž bych musela řezat dřevo.

Pipet, tenhle teď právě mám…kupovala jsem pro objem 100-200 litrů, jenže voda je prostě taková…ne úplně čistá. Předtím jsem měla takové crcátko nedostačující, ale voda se mi tolik nekazila, proto jsem vyměňovala. Navíc…tohle potřebuje přivzdušňování přes kompresorek a ten mi právě dělá hluk…nemuluvě o tom, že mi všude čouhají kabely a hadičky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.5.11 09:20

Kruci, tak já to nechápu, zkus vznést dotaz na těch http://rybicky.net
Někdy nebývají dvakrát milí, ale většinou se dá dopátrat solidní odpovědi, případně projít už založená témata o filtrech, určitě najdeš nějaký tip.

Má představa ale je, že ta hlava je pod vodou, vede k ní jeden kabel, z vývodu, odkud vytéká přefiltrovaná voda je udělaná ta rozstřikovací rampa, která dostatečně čeří hladinu, tudíž žádné vzduchování jiné netřeba???
Jaké hadičky??? ááááá :-P :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.5.11 11:01

Pipet, taky jsem myslela, že stačí čeřit hladinu, ale bez zavedeného vzduchování (u toho filtru je nástavec, kam nastrčíš hadičku vedoucí od kompresoru, který tam vhání vzduch) mi umírali rybičky. Takže občas asi čeřit hladinu nestačí :nevim:
Takže mám u akvárka napájecí kabel od filtru, napájecí kabel od kompresorku a hadičku vedoucí z kompresoru do hlavy toho filtru :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.5.11 11:01

achjo, se mi to vložilo dvakrát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
12.5.11 11:33

My máme už rok ten s difuserem a úplně to stačí. dřív jsem měla taky filtr a hadice a kamínky na vzduchování a je to stejné jen to teď lépe vypadá. Rybky teda určitě nehynou. difuser nemám pod hladinou ale tak aby to bylo těsně na a čeří a míchá se to se vzduchem a jsme teda ok. Kdyby byl problém, tak vyměníš za tu hadičku co jde nad hladinu a nasává vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
12.5.11 11:35

Pipet,
ten co máš v odkazu jsem já po roce vyhodila teda.....byl slabej a akvárko pořád zapáchalo. Ale my máme 100 a čím větší tím lepší a méně údržby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
12.5.11 11:37

jo ty venkovní jsou ok ale kdo máte doma kočku, tak o tom ani nepřemýšlejte…hihihihii je to super bazének na cákání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný