Doporučte mi foťák

29730
28.6.13 21:56

Doporučte mi foťák

Prave mi po 6ti letech odesel fotak do vecnych lovist a ja mam jen par dni, nez pojedem na dovolenou :? Muzete mi dat tipy na dobry fotaky?
Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
28.6.13 22:01

@asha záleží na tom, co od toho foťáku chceš, neexistuje univerzální model vhodný pro všechny :nevim:
jaký máš cenový strop?
chceš mít jen automat nebo by měl mít i manuální a poloautomatické režimy?
co s ním chceš fotit?
jaký chceš zoom?
máš nějakou preferenci ohledně paměťových karet?
trváš na hledáčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.6.13 22:06

A chceš kompakt nebo zrcadlovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.13 22:10
@chaarleene píše:
@asha záleží na tom, co od toho foťáku chceš, neexistuje univerzální model vhodný pro všechny :nevim:
jaký máš cenový strop?
chceš mít jen automat nebo by měl mít i manuální a poloautomatické režimy?
co s ním chceš fotit?
jaký chceš zoom?
máš nějakou preferenci ohledně paměťových karet?
trváš na hledáčku?

No jo, to ja vim :)

Mam digi zrcadlovku, chci nejaky lepsi rychly fotak, spis automat, fotim hlavne deti. Do 500 eur. Jinak prave potrebuju ty doporuceni, protoze jsem fotak nevybirala skoro 7 let a nemam cas to prochazet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.13 22:11

@Regina Hero jo, to jsem zapomněla :lol:

nebo ještě existuje mezistupeň - tzv. systémové fotoaparáty, kompakty s výměnnými objektivy (neboli mirrorless)

já mám Sony NEX 5N a musím říct, že to je fakt obrovská změna oproti obyčejnému kompaktu - hlavně rychlost je parádní, většinou se mi povede vyfotit dceru dřív než zdrhne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.13 22:12

Tak pro upresneni…napiste mi, cim fotite a jak jste spokojeny, ja si to pak srovnam :) Jsou toho mraky, to je nad moje sily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
28.6.13 22:13

Pred 3 tydny jsem koupila tento, zatim super! ma dotykovy displej, snadno se ovlada a krasny celokovovy design http://m.alza.cz/…-d300760.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
28.6.13 22:13

My máme panasonic lumix TZ30 a naprostá spokojenost, předtím jsme měli předchozího modela:) TZ10. Oba super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.13 22:14
@chaarleene píše:
@Regina Hero jo, to jsem zapomněla :lol:

nebo ještě existuje mezistupeň - tzv. systémové fotoaparáty, kompakty s výměnnými objektivy (neboli mirrorless)

já mám Sony NEX 5N a musím říct, že to je fakt obrovská změna oproti obyčejnému kompaktu - hlavně rychlost je parádní, většinou se mi povede vyfotit dceru dřív než zdrhne :lol:

Tak na ten jsem koukala :palec:…ale nevlezu se cenove :think: Potrebuju urcite neco rychlyho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.6.13 22:15

@asha Máme Canon 7D a je to bomba… ale ten se nevleze do tvé cenové relace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.6.13 22:17

A radsi mensi :) Zrcadlovku jsem opustila proto, ze mne to prestalo bavit tahat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.13 22:17

@asha ještě můžeš zkusit toto:
http://www.fotoradce.cz/…ty-vyber.php?…

tam si naklikáš, co od toho chceš, a vyplivne ti to foťáky, které odpovídají tvým požadavkům ;)

jinak jsem jsem už psala, já mám Sony NEX-5N a manželův foťák nesplňuje tvoje podmínky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
28.6.13 22:22

Mám Olympus PEN mini e-pm1 a mohu jen a jen doporučit. Je to kompakt s výměnnými objektivy, takže pokud Tě začne bavit, můžeš investovat nekonečno desítek tisíc do objektivů. Pokud ne, budeš mít dobrý foťák, který nezabere půl batohu:-)
A to můj je ještě „horší“ model, ty další jsou ještě lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
28.6.13 23:03

Doporucuji nikon J1. http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/nikon-1-j1/
Perfektni fotak, i kamera a pohyblive fotky. Ani nevymenuju objektiv. Nefotim nicim jinym, fakt bomba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
28.6.13 23:34

Pokud chceš kompakt, tak dnes vyšel dtest a nejlépe si v kategorii obyčejných kompaktů vede Canon lxus 255HS a je cca za poloviční cenu, kterou bys chtěla investovat. Pak je kompakt s rozšířeným zoomem, tam si vede Panasonic Lumix DMC-TZ40.

V dané cenové relaci se cca vejdeš i do zrcadlovky. Sice to je zavazadlo navíc, ale nevzdávala bych se ji ;) Fota z ní jsou jiná. Když k tomu časem pořídíš za pár korun nějaký levnější teleobjektiv (stačí již 200 mm), fota nebudou mít chybu. Aktuálně mám Canon EOS 600D, má již živý náhled, výklopný displej, možnost video záznamu… před pár lety u zrcadlovek nemyslitelné. Jo a tělo je výrazně lehčí, než bývalo. Jo a EOS 700D (již novější typ) vyhrál ve svoji kategorii ;) je ale také dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák