Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Muj chlapmtaky hraje hry ale spise az vecer. U toho Vaseho bych to tipla na zavislost. Tezko ho budete od pocitace tahat. Pripomina mi to meho starsiho syna.Ten u toho sedi porad. Snazit se mu domluvit jinak nevim.
A než jste si pořídli malého tak takový nebyl? taky jsem takového měla a po 9letech utekla… ![]()
No muj chlap taky manualne pracuje a kdyz prijde vecer z prace tak si hru na ty dve hodinky zapne.ma to pry jako odreagovani. nekdy kdyz neni co o vikendu delat, tak klidne u toho sedi cely den, ale kdyz neco potrebuju nebo chci aby sel semnou ven tak to vypne a nepotrebuje hrat. u tveho muze bych rekla, ze se jedna spis o zavislost.
Tak od takoveho jsem utekla, a to si myslim ze jeste nebyl tak hroznej, ale pocitac a hry muzou byt horsi nez jakakoliv jinna zavyslost, je mi te lito
Tak presne tohle mela doma kamoska, dve male deti a chlap porad u pocitace. Rozvedla se s nim, protoze se to fakt nedalo, to byla hodne tezka zavislost a on nemel sebemensi chut s tim neco delat. A jeste byl rad, ze se s nim rozvedla, ze uz ho nikdo neotravuje a muze ted u toho sedet od rana do vecera.. ![]()
@Klementyna Hmmm ten muj uz si ty hry nahral i do mobilu, Takze bud sedi u komplu nebo furt drti mobil
doma kolikrat bordel jak v tanku, ja uklizim s miminem na rukach.. Mame taky dve deti.. Taky ho dostat mezi lidi je celkem problem ;(
To ten muj u PC vysedava od doby, kdy prijde z prace cca v 16 h az do 22 h, kdy jde spat. Naposledy jsem ho vytahla ven v unoru, od te doby s nami nebyl. Kdyz jsem ho na jare prosila, aby s nami sel, odmitl. Smirila jsem se s tim a uz to neresim. Je mu 41.
Taky mám doma takového závisláka… ![]()
Ale ví, že když „něco“ doma ten den udělá, nepyskuji a nechám ho u toho sedět. O víkendu je tam klidně celý den. Ven ho dostanu jen pod nátlakem a většinou s tím, že aspoň zajdeme na nákup. Rád jezdí na kole, teďkom je operaci, tak nemůže, ale věřím, jak se uzdraví bude i na tom kole a čerstvém vzduchu. ![]()
Uvidím jak se změní vysedávání u PC po narození prcka. ![]()
Je závislý a potřebuje(š) odbornou pomoc. Sama s tím nic už asi neuděláš a jak psaly holky, většina takových vztahů končí rozchodem (rozvodem). Čím dřív to začneš řešit, tím lépe. Já bych se o něj nestarala - a to doslova! Žádné vaření, praní, žehlení atd. V této fázi už ani nemá cenu dělat kroky jako " promiň, utírala jsem prach a asi jsem převrhla lahev s vodou na počítač"
Moc držim palce ať se vše vyřeší.
Souhlasim co tu bylo receno, zavislost. Take jsem podobneho chlapa mela, ale nastesti jsme nemeli deti a po par letech mi doslo, ze ho proste nepredelam. Vzdycky jsme si promluvili, on uznal, ze mu ten pocitac jenom zere cas, tyden se snazil a pak to jelo zase na novo. Treba si rekl…prestanu hrat tuto hru…jo, prestal, ale misto toho zacal hrat nejakou minihru na FB a pak kdyz zjistil, ze stejne hraje, tak se k te puvodni hre zase vratil a jelo to znova. Ja na to nemela, tak jsem to vzdala… U Tebe je to tata od rodiny, drz se.
Delat s tim neco pujde jedine pokud bude chtit on… Ale to nevareni, neprani mi taky prijde jako dobry napad, to ho trochu vrati do reality
Parba na pocitaci bez vypranych trenek a prazdnym bruchem neni nic moc
Bavi ho i neco jineho krome her? Ma nejake konicky?
U nas je to tak, ze i ja si obsac rada zahraju (hraju poker),ale hraju jen kdyz mladsi spi a starsi je ve skolce, nebo si chce hrat sam, pripadne vecer..Muz hraje taky ale az kdyz decka spi, kdyz dorazi domu, je rad, kdyz s nima muze pobyt nez jdou do postylky. Odchazi brzo rano, takze je nevidi a vraci se az vecer kolem 20 hodiny, deti ted chodi spat kolem 22,takze se jim tu dobu venuje a pak si bud pustime film, nebo zaparime nejakou hru, ja nejvic ten poker, muz taky a jeste mame radi dobyvatele..ale nehrajem na ukor casu pro deti nebo pro sebe navzajem..
Holky děkuji za reakce, jinak má ještě koníček, hraje na kytaru v jedné kapele. Ale jednou za 14 dní na 6 hodin. Takže když jsem naštvaná, že pořád hraje hry a už vypěním, vytáhne kytaru. Přijde mi, že ani neví, co by doma jiného dělal
.Sám mi furt říká, že není závyslí na pc, takže by k odborníkovi ani nešel. A jinak jak se malý narodil, tak spíš jen spal(prcek), ale chlap mi dost pomáhal aniž bych já mu musela říct na pc chodil, ale netrávil tam tolik času jak ted. A když chci jít ven, tak furt mi říká jak je unavený, že musel dřít v práci včera dlouho do noci. Já mu snad denně říkám at si najde novou práci, dělá kuchaře, nemá ani sám čas, aby pojedl. A měsícně má jen 9 čistého. Večer přijde nají se před spaním a jde spát. A sporty ho neberou, to už jsem navrhovala, aby jsme něco společně takto podnikali. A jak mi radítě neprat, nežehlit, nevařit. To už jsem zkoušela, jediné, co z toho vzniklo ještě větší hádka. Vyčítal mi, že já doma hov.. dělám, že on musí makat celý den. Jako by starost o dítě nebyla žádná práce. Zakladatelka
To já napsala jen to, co bych praktikovala sama. Nehledě na to, že bych mu nechala dítě a šla bych v klidu nakoupit, prostě vyřídit co je potřeba a klidně i za kamarádkama. Byl někdy s dítětem celý den? Já nevím, jak to děláš ty, ale já když potřebuji něco doma udělat, tak malou někdo musí hlídat (teď zrovna můj 16letý syn
) Prostě nezvládnu dvě hodiny vařit a k tomu hlídat mimčo. Proto to „nestarání se“ o něho. Já jsem taky ráda, když si namažu chleba a ještě ho stačím sníst
. V noci k ní vstávám, takže jsem unavená jak nikdy v pracovním procesu. No, to by se mohl hádat, kdo se víc nadře! Měl si si tvou práci někdy zkusit. A natvrdo. Držím palce ![]()
U nás manžel taky hodně času tráví na Pc, ale je pravda, že klukovi nějaký čas věnuje, když přijde z práce…
Já bych neradila nevařit neprat atd.. ale spíš bych se někdy vzala a prostě, potřebuju si něco zařídit a vyjít si s kamarádkou a nebo jenom tak na nákup, aby i on odsedl od počítače a věnoval se dítěti a dítě z něho něco mělo..
Holky potřebuju poradit, jestli je to normální či není. Chlap dělá manuálně, krátký dlouhý týden. V práci je od 9 do 24:00 někdy i dýl. Když je doma, tak první, co udělá když vstane, zapne pc hry. Do 3 hodin si pořád hraje, jen když něco potřebuji, tak vstane, ale jakmile to dodělá, hned pospíchá ke hrám. I to samé ze synem(1 rok), když chci aby se o něj staral, je s ním 15 minut a zase hry. Malý kolem něj chodí a vzteká se. A tatínek pak jen nadává at neřve atd. Ve 3 jdeme vždy na procházku, tatínek jde s donucením, jde na něm vidět, že by si radči hrál hry. Venku furt slyším, kdy půjdem už domů? Malý se někde zastaví, hraje si s kamínkama a už ho tahá za ruku a je protivnej, někdy i sprostě nadává. A pak mi vyčítá, že ho rozmazluju, že procházka je od toho chodit a ne aby si sbíral kamínky
Přijdem domů a zas hned na pc. Od 6 do 7 se věnuje malému, ikdyž někdy je na pc, a malý si třeba hraje sám. Od 19 si hraje už jen hry, a chodí spát až kolem 23:00-1:00. Takže i náš sex. život stojí za h…
. Co mám dělat? jak mu domluvit? Už jednou jsme se rafli, a domluvili se na kompromisu, že na pc jen když malý spí. Což vydržel jen dva dny. A ted když mu to připomenu, tak se spíš jen zasměje a neřeší nic. Je chyba u mě? Nebo u něj? Je mu 23, mě 21. Děkuji za rady