Doporučte oběd pro tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1937
6.3.12 14:14

Já dnes budu dělat pečené kuře na medu s rýží, ale nevím, jak je to s tím medem u dětí, i když projde troubou :mrgreen: Pak jedině obyč pečené kuře…
Nevím, nakolik si ceníš tchýně, jestli se to obejde i bez masa. Jinak mě jako rychlovka napadají francouzské brambory.
No, ani z jednoho asi gurmánský zážitek nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
6.3.12 14:18

Kuře na židovský způsob nebo jak se to jmenuje. Do zapíkací misky (v tvým případě obr mísa) brambory, cibule (na osminky nebo výborná je i jarní cibulka), osolit, na to maso, osolit, opaprikovat, pak zase cibule a brambory, zase osolit. Nic nepředváříš, jen nakrájíš, nahrneš do nádoby, frkneš do trouby a po hodině podáváš.
A když to zaliješ smetanou (v originálním receptu není), je to luxusní jídlo. Já to ještě v průběhu pečení promíchávám a maso krájím na kousky. My se po tom můžem umlátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
6.3.12 14:19

Já bych udělala něco takového co tady píšou holky…do jednoho pekáče bych nakrála brambory, osolila, okořenila na to cibuli na kolečka a na to nějaké maso - třeba vepřové, nahoru třeba nějaký sýr a ke konci trošku polít smetanou nebo ani ne…- já mám takové jídla ráda, jsou jednoduché a můžou se měnit podle chuti…a ani nádobí z nich není… :palec: pro tchýni až luxus :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.3.12 14:23
Ywett píše:
Kuře na židovský způsob nebo jak se to jmenuje. Do zapíkací misky (v tvým případě obr mísa) brambory, cibule (na osminky nebo výborná je i jarní cibulka), osolit, na to maso, osolit, opaprikovat, pak zase cibule a brambory, zase osolit. Nic nepředváříš, jen nakrájíš, nahrneš do nádoby, frkneš do trouby a po hodině podáváš.
A když to zaliješ smetanou (v originálním receptu není), je to luxusní jídlo. Já to ještě v průběhu pečení promíchávám a maso krájím na kousky. My se po tom můžem umlátit.

cibuli i brambory mame od ni, tak by to mohla ocenit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622

Mražená zelenia (hrášek, kukuřice, mrkev) nasypat do pekáče, k tomu brambory a navrch okořeněné kuře. Stčit do trouby a péct. Brambory nejsou suché. Můj taťka má nejradši brambory prohnané přes prasátko,ale když mamka udělá tohle, tak jich sní kotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
Ywett píše:
…šlo by to i z kýty ? jak dlouho pak péct ?
mám tu kousek a nevim,co s tím a tohle vypadá dobře :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.3.12 14:24
chcimimi píše:
Já bych udělala něco takového co tady píšou holky…do jednoho pekáče bych nakrála brambory, osolila, okořenila na to cibuli na kolečka a na to nějaké maso - třeba vepřové, nahoru třeba nějaký sýr a ke konci trošku polít smetanou nebo ani ne…- já mám takové jídla ráda, jsou jednoduché a můžou se měnit podle chuti…a ani nádobí z nich není… :palec: pro tchýni až luxus :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

presne bez prace a nadobi, jako svickovou delam lepsi nez ona :mrgreen: , ale proc se s tim patlat, to budu radsi ucit deti barvy–zatim bez uspechu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
6.3.12 14:26

Velky pekac, na pulku naskladat na kolecka nakrajeny brambory, smichane s porkem a syrem. Na druhou pulku dat platky veproveho nebo kureciho, na to sunku (prsut) a syr (mozzarela). Pridat zampiony (nemusi byt) a cely zalit velkou slehackou a sup s tim do trouby;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
6.3.12 14:27

upeč kachnu s červeným zelím a knedlíkem. TA mrcha je sice v troubě dlouho ale prakticky s ní neděláš nic jiného než že jí kontoluješ a políváš a podlíváš. Zelí je za chvíli hotové a knedlík taky netrvá moc dlouho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7693
6.3.12 14:28
jizvíková píše:
chcimimi píše:
Já bych udělala něco takového co tady píšou holky…do jednoho pekáče bych nakrála brambory, osolila, okořenila na to cibuli na kolečka a na to nějaké maso - třeba vepřové, nahoru třeba nějaký sýr a ke konci trošku polít smetanou nebo ani ne…- já mám takové jídla ráda, jsou jednoduché a můžou se měnit podle chuti…a ani nádobí z nich není… :palec: pro tchýni až luxus :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
presne bez prace a nadobi, jako svickovou delam lepsi nez ona :mrgreen: , ale proc se s tim patlat, to budu radsi ucit deti barvy–zatim bez uspechu :roll:

No se svíčkovou bych se taky nepárala…to bych taky raději učila dětičky barvy :-) Ty jo, ale tři tak malé děti, to musí být zážitek :-) ale u nás to bylo podobné :-) :mrgreen: Akorát jsme tři holky…ale taky dvojčata a ségra..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
6.3.12 14:28

Ještě dodám že dobrý karlovarský knedlík není o nic náročnější než zapékané cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.3.12 14:30
chcimimi píše:
jizvíková píše:
chcimimi píše:
presne bez prace a nadobi, jako svickovou delam lepsi nez ona :mrgreen: , ale proc se s tim patlat, to budu radsi ucit deti barvy–zatim bez uspechu :roll:
No se svíčkovou bych se taky nepárala…to bych taky raději učila dětičky barvy :-) Ty jo, ale tři tak malé děti, to musí být zážitek :-) ale u nás to bylo podobné :-) :mrgreen: Akorát jsme tři holky…ale taky dvojčata a ségra..:-)

stav se, ráda předvedu zvěřinec, jako poslední dobou pořád ječím : nekousej ho, nekopej ho, kdo to smrdí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
6.3.12 14:35

neblázněte teď mochomůrky nerostou! To si ji měla pozvat na podzim to jich bude habakuk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.3.12 14:35
zichisek píše:
Katka86 píše:
Muchomůrky na kmíně :P :lol: :lol: :lol: Samo ne pro kluky :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

taky mi to při přečtení úvodu napadlo :mrgreen:

jinak co zapéct kotlety s bramborama a smetanou?
a nebo ta kachna, tváří se to hogofogo a přitom práce vesměs žádná. A když chceš jo rychlovku, tak v lidlu mají červené zelí ve skleničce, to stačí jen provařit s trochou kmínu a soli a je to mňaminkozní :palec:

Příspěvek upraven 06.03.12 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.3.12 14:36
janinka4444 píše:
neblázněte teď mochomůrky nerostou! To si ji měla pozvat na podzim to jich bude habakuk. :mrgreen:

deti maji narozky v lednu a breznu no, ja na podzim nerodim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport