Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já dnes budu dělat pečené kuře na medu s rýží, ale nevím, jak je to s tím medem u dětí, i když projde troubou
Pak jedině obyč pečené kuře…
Nevím, nakolik si ceníš tchýně, jestli se to obejde i bez masa. Jinak mě jako rychlovka napadají francouzské brambory.
No, ani z jednoho asi gurmánský zážitek nebude…
Kuře na židovský způsob nebo jak se to jmenuje. Do zapíkací misky (v tvým případě obr mísa) brambory, cibule (na osminky nebo výborná je i jarní cibulka), osolit, na to maso, osolit, opaprikovat, pak zase cibule a brambory, zase osolit. Nic nepředváříš, jen nakrájíš, nahrneš do nádoby, frkneš do trouby a po hodině podáváš.
A když to zaliješ smetanou (v originálním receptu není), je to luxusní jídlo. Já to ještě v průběhu pečení promíchávám a maso krájím na kousky. My se po tom můžem umlátit.
Já bych udělala něco takového co tady píšou holky…do jednoho pekáče bych nakrála brambory, osolila, okořenila na to cibuli na kolečka a na to nějaké maso - třeba vepřové, nahoru třeba nějaký sýr a ke konci trošku polít smetanou nebo ani ne…- já mám takové jídla ráda, jsou jednoduché a můžou se měnit podle chuti…a ani nádobí z nich není…
pro tchýni až luxus
![]()
Ywett píše:
Kuře na židovský způsob nebo jak se to jmenuje. Do zapíkací misky (v tvým případě obr mísa) brambory, cibule (na osminky nebo výborná je i jarní cibulka), osolit, na to maso, osolit, opaprikovat, pak zase cibule a brambory, zase osolit. Nic nepředváříš, jen nakrájíš, nahrneš do nádoby, frkneš do trouby a po hodině podáváš.
A když to zaliješ smetanou (v originálním receptu není), je to luxusní jídlo. Já to ještě v průběhu pečení promíchávám a maso krájím na kousky. My se po tom můžem umlátit.
cibuli i brambory mame od ni, tak by to mohla ocenit ![]()
Mražená zelenia (hrášek, kukuřice, mrkev) nasypat do pekáče, k tomu brambory a navrch okořeněné kuře. Stčit do trouby a péct. Brambory nejsou suché. Můj taťka má nejradši brambory prohnané přes prasátko,ale když mamka udělá tohle, tak jich sní kotel.
Ywett píše:…šlo by to i z kýty ? jak dlouho pak péct ?
chcimimi píše:
Já bych udělala něco takového co tady píšou holky…do jednoho pekáče bych nakrála brambory, osolila, okořenila na to cibuli na kolečka a na to nějaké maso - třeba vepřové, nahoru třeba nějaký sýr a ke konci trošku polít smetanou nebo ani ne…- já mám takové jídla ráda, jsou jednoduché a můžou se měnit podle chuti…a ani nádobí z nich není…pro tchýni až luxus
![]()
![]()
presne bez prace a nadobi, jako svickovou delam lepsi nez ona
, ale proc se s tim patlat, to budu radsi ucit deti barvy–zatim bez uspechu ![]()
Velky pekac, na pulku naskladat na kolecka nakrajeny brambory, smichane s porkem a syrem. Na druhou pulku dat platky veproveho nebo kureciho, na to sunku (prsut) a syr (mozzarela). Pridat zampiony (nemusi byt) a cely zalit velkou slehackou a sup s tim do trouby;-)
upeč kachnu s červeným zelím a knedlíkem. TA mrcha je sice v troubě dlouho ale prakticky s ní neděláš nic jiného než že jí kontoluješ a políváš a podlíváš. Zelí je za chvíli hotové a knedlík taky netrvá moc dlouho ![]()
jizvíková píše:chcimimi píše:presne bez prace a nadobi, jako svickovou delam lepsi nez ona
Já bych udělala něco takového co tady píšou holky…do jednoho pekáče bych nakrála brambory, osolila, okořenila na to cibuli na kolečka a na to nějaké maso - třeba vepřové, nahoru třeba nějaký sýr a ke konci trošku polít smetanou nebo ani ne…- já mám takové jídla ráda, jsou jednoduché a můžou se měnit podle chuti…a ani nádobí z nich není…pro tchýni až luxus
![]()
![]()
, ale proc se s tim patlat, to budu radsi ucit deti barvy–zatim bez uspechu
No se svíčkovou bych se taky nepárala…to bych taky raději učila dětičky barvy
Ty jo, ale tři tak malé děti, to musí být zážitek
ale u nás to bylo podobné
Akorát jsme tři holky…ale taky dvojčata a ségra..:-)
Ještě dodám že dobrý karlovarský knedlík není o nic náročnější než zapékané cosi.
chcimimi píše:jizvíková píše:No se svíčkovou bych se taky nepárala…to bych taky raději učila dětičky barvychcimimi píše:presne bez prace a nadobi, jako svickovou delam lepsi nez ona
![]()
![]()
, ale proc se s tim patlat, to budu radsi ucit deti barvy–zatim bez uspechu
Ty jo, ale tři tak malé děti, to musí být zážitek
ale u nás to bylo podobné
![]()
Akorát jsme tři holky…ale taky dvojčata a ségra..:-)
stav se, ráda předvedu zvěřinec, jako poslední dobou pořád ječím : nekousej ho, nekopej ho, kdo to smrdí? ![]()
neblázněte teď mochomůrky nerostou! To si ji měla pozvat na podzim to jich bude habakuk. ![]()
zichisek píše:Katka86 píše:
Muchomůrky na kmíně![]()
![]()
![]()
Samo ne pro kluky
![]()
![]()
taky mi to při přečtení úvodu napadlo ![]()
jinak co zapéct kotlety s bramborama a smetanou?
a nebo ta kachna, tváří se to hogofogo a přitom práce vesměs žádná. A když chceš jo rychlovku, tak v lidlu mají červené zelí ve skleničce, to stačí jen provařit s trochou kmínu a soli a je to mňaminkozní ![]()
Příspěvek upraven 06.03.12 v 14:37
janinka4444 píše:
neblázněte teď mochomůrky nerostou! To si ji měla pozvat na podzim to jich bude habakuk.
deti maji narozky v lednu a breznu no, ja na podzim nerodim ![]()