Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nevíte někdo, jak dlouho lze v mrazáku skladovat kuřecí řízky, aby ještě byly v pořádku? Na dně šuplíku jsem našla jedny starší a nevím, jestli je nemám rovnou hodit do koše. Byly původně chlazené.
Tak na nich je 100% doba do se mají spotřebovat ![]()
Jinak hodně záleží na tom kolik máte v mraze °C
werunkaw123 píše:
Tak na nich je 100% doba do se mají spotřebovat
Jinak hodně záleží na tom kolik máte v mraze °C
Není, byly koupené jako chlazené. Takže tam bylo jen to párdenní datum.
Rozmrazit, dloubnout do toho prstem, čichnout a poznáš, jestli je to ještě k jídlu. Pokud byly dobré, když jsi je zamrazovala, mělo by to být v pohodě…
CokeLady píše:
Klasicky zamražuji chlazené - buď koupené řízky nebo vykostím celé kuře a zamrazim. Dle mého vydrží maso v mrazáku několik měsíců, klidně půl roku.
Taky si myslím a taky to tak dělám…
A co jsem taky slyšela od řezníka, že když koupíte chlazené maso a chcete ho dát do mrazáku, NEMÁ SE OMÝVAT. Rovnou ho tam šoupnout a hotovo…
Přečti si tady http://www.jehnecimaso.cz/caste-otazky/ trvanlivost, píšou cca půl roku.
CokeLady píše:
Jen s touto diskusí mě ještě napadlo, předevčírem mi babička říkala, že její sestra ještě než šla do důchodu, tak nějakou dobu pracovala u řezníka a že nemám věřit tomu, že je to chlazený, že všechno je rozmražený.Nemají holt tolik zákazníků, takže furt zamrazovat a rozmrazovat, konkrétně kuřecí prsní řízky. Stojí 150 Kč/kg, takže člověk čeká dobrý maso a oni jsou třeba již potřetí zaražený a rozmražený, pořád prý z táců utírala vodu, aby to hezky vypadalo a na konci prac. doby zase strčila zamrazit. Humus.
No potěš.
![]()
CokeLady píše:
Jen s touto diskusí mě ještě napadlo, předevčírem mi babička říkala, že její sestra ještě než šla do důchodu, tak nějakou dobu pracovala u řezníka a že nemám věřit tomu, že je to chlazený, že všechno je rozmražený.Nemají holt tolik zákazníků, takže furt zamrazovat a rozmrazovat, konkrétně kuřecí prsní řízky. Stojí 150 Kč/kg, takže člověk čeká dobrý maso a oni jsou třeba již potřetí zaražený a rozmražený, pořád prý z táců utírala vodu, aby to hezky vypadalo a na konci prac. doby zase strčila zamrazit. Humus.
No, to je fakt humus. Já si moc iluze nedělám třeba o mase v malých masnách. Zní to hezky - nakoupit v malém krámě, ale mě třeba přijde víc sympatický a čerstvý maso v Globusu ![]()
minimálne pul roku, pak uz to asi není ono, ale nic se nestane ani tak…
Mám v mrazáku kuřecí hřbety, na polévku, ale už tam tak rok asi budou.. Použili byste to ještě?
Kolik °C tam máte? Jak to máte zabalené? Jak to bylo staré, když to tam šlo? Potřebujete to?
Nevím přesně, ale - 12 to nebude.. Je to jen v sáčku, bylo to čerstvé, když jsem to tam davala..