Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Autem bzch do Prahy nejela, bojím se.
Na letiště se skrz Prahu nejede. Po obchvatu. To bys(te) zvládla/i.
Nn, nebyla bych schopna dojet ani do Prahy..za ty nervy mi to nestojí…tak koukám…v podstatě přestup je jen jeden, v místě, kde to známe. Ale pak, když člověk přijede do Prahy - kam vlastně-na hlavní nádraží…tak jak se odtamtud dostane na letiště? My takto necestujeme, tak nevíme…s tramvajemi, metrem apod nemáme zkušenosti…
@Anonymní píše:
Nn, nebyla bych schopna dojet ani do Prahy..za ty nervy mi to nestojí…tak koukám…v podstatě přestup je jen jeden, v místě, kde to známe. Ale pak, když člověk přijede do Prahy - kam vlastně-na hlavní nádraží…tak jak se odtamtud dostane na letiště? My takto necestujeme, tak nevíme…s tramvajemi, metrem apod nemáme zkušenosti…
Z hlavního nádraží jezdí na letiště autobus.
Vy jste nikdy před tím nebyli v Praze? Možná než mktr, byste nejdřív dětem a sobě měli ukázat vlastní zem ![]()
Z jakého jste města? Nešlo by nějaké jiné letiště?
Ta Praha není pro všechny Čechy zas tak dostupná… Já třeba do Prahy nelítám vůbec, když letím do Čech ![]()
@Anonymní píše:
Plánovali jsme, že bychom po dlouhé době zase vyrazili k moři. S dětmi jsme byli pouze 1× v Chorvatsku, před dětmi s manželem asi 3×, ale už je to minimálně 12 let zpátky…Chtěli jsme letos letecky, ale když si řeknu, jak komplikované by to vlastně bylo, tak si říkám, jestli to stojí za to. Museli bychom cestovat na letiště vlakem, což by znamenalo několik přestupů…když si představím ty nervy, že by určitě musely být zajištěné místenky, protože bez místenky dnes vlakem snad ani cestovat nejde…teď…chtěli jsme nějaký last minute…co když žádný kloudný spoj s volnými místy ve vlaku nebude…no nevím…nemluvě o tom, že lety prý bývají často kolem půlnoci…normálně cesta do Prahy vlakem od nás trvá cca 4 hodiny, samozřejmě s přestupy. Teď co když nastane nějaký problém, vlak bude mít zpoždění…nebo něco…nemluvě o přestupování - když jeden vlak přijede a druhý pokračuje, čas na přestup je pár minut…teď honem hledat správný vagon, správná místa..s těmi kufry…no nějak se toho děsím…
Komplikováné si to pouze děláš, když se držíš jednoho nefunkčního řešení a nesnažíš se najít jiný. A už jich tu padlo víc, tak je nebudu jen opisovat.
Autem se bojíš, řídit neumíš, z vlaku máš hrůzu… Jdi se léčit s psychikou
Z hkavaki jsi ba letisti za 30 min, https://www.dpp.cz/…ste/linka-ae muzes mrknout i na www.idos.cz das Praha Pid a zastavka hlavni nadrazi a letiste.. @Pitaya1 proc by neznala svou zemi, ze nezna Prahu, kazdy musi znat Prahu a jak se odkud nekam dostat? Treba je Praha nezajímá..
@Gortyna píše:
My jsme Pražáci a cena je docela mazec, vloni jsem platila 2500 za parkování přímo na letišti, jsem ho zapomněla objednat za včas a zbylo na nás jen tohle v podstatě asi druhá nejlevnější varianta přímo na letišti. Bylo tam doporučení pro malé a střední auta a oba máme SUV, takže byla sranda se tam vytočit. Předchozí roky jsem vždy platila něco přes tisícovku nebo občas ty parkoviště za letištěm bývají v ceně zájezdu. Jo a to bydlíme 15 minut autem, děláme si srandu že příště taxi, že to vyjde levněji.
To určitě vyjde levněji. Na letiště jezdíme taxíkem nebo pro nás někdo dojede, pokud nejedeme všichni.
Když někam letím třeba z Vídně nebo Berlína, jedu do toho města o den dřív a přespím tam noc v hotelu, projdu si město a nemusím se bát zpoždění v dopravě. Kdyby byl let o půlnoci, tak být vámi, vyrážím v 8 ráno, až přijedete do Prahy, uložte kufry na nádraží, projděte si Prahu, dojdete na jídlo, na odpoledne se můžete schovat třeba v národním muzeu, pak pro kufry a na letiště
z nádraží ti jede přímí bus.
Příspěvek upraven 13.01.23 v 12:39
Pokud pojedeš vlakem, tak si připočítej 2 hodiny jako nejhorší případ zpoždění. Letadlo letí ve 12, na letišti mám být v 10, vlak ať přijede do Prahy v 8. Na hlavním nádraží nasedneš na bus AE (airport express) a vystoupíš rovnou na letišti. Jen si najdi jízdní řád, v noci nejezdí.
Doporučuju aplikaci idos do mobilu, jsou tam všechny jízdní řády, ať už vlaků a autobusů, tak taky všech mhd ve všech městech. Takže pokud znáš jméno zastávky nebo obce (kterou si případně najdeš na mapě) tak zjistíš, jak ti co jede.
@Anonymní píše:
Plánovali jsme, že bychom po dlouhé době zase vyrazili k moři. S dětmi jsme byli pouze 1× v Chorvatsku, před dětmi s manželem asi 3×, ale už je to minimálně 12 let zpátky…Chtěli jsme letos letecky, ale když si řeknu, jak komplikované by to vlastně bylo, tak si říkám, jestli to stojí za to. Museli bychom cestovat na letiště vlakem, což by znamenalo několik přestupů…když si představím ty nervy, že by určitě musely být zajištěné místenky, protože bez místenky dnes vlakem snad ani cestovat nejde…teď…chtěli jsme nějaký last minute…co když žádný kloudný spoj s volnými místy ve vlaku nebude…no nevím…nemluvě o tom, že lety prý bývají často kolem půlnoci…normálně cesta do Prahy vlakem od nás trvá cca 4 hodiny, samozřejmě s přestupy. Teď co když nastane nějaký problém, vlak bude mít zpoždění…nebo něco…nemluvě o přestupování - když jeden vlak přijede a druhý pokračuje, čas na přestup je pár minut…teď honem hledat správný vagon, správná místa..s těmi kufry…no nějak se toho děsím…
Si si odpověděla. Jeďte autem, protože se zhroutíš než byste to zorganizovali ![]()
… nervy, že by musely být zajištěné místenky… + všechno to další. Raději zůstaňte doma, mám tušení, že na každou radu tady bude milion argumentů, proč to nejde, sorry
Pardoon, ale vidět jako komplikaci (mimo jiné) přestup v rámci MHD ve vlastní zemi, když mluvím místním jazykem..To snad není nutný mít obavy zrovna z tohoto.
Autem bzch do Prahy nejela, bojím se.