Dort ve tvaru krtka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18259
18.8.14 22:02
@radus2009 píše:
Asi bych to prave udelala na plech, vyriznout podle sablony tvar a potahovat postupne mlecnou hmotou. Ja fakt ten fondan nemam rada a figurky mi moc nejdou. Pekla jsem zatim asi 15 dortu a bavi me to :-)

My k prvnim narozeninam taky nechali udelat dvoupatrovy potazeny fondanem a nikdo to nejedl, kazdy to sundal a nechal na talirku… :roll: mne to taky nechutna, k druhym narozeninam jsem udelala dort sama, s maslovopundinkovym kreme a marmeladou a lidi meli boule az za usima… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
@YPB píše:
@Pudloslava da se koupit. Nejlepší zkušenost mam s gelovyma barvama Wilton. Je to pak černočerná :-)

dik, da se to bezne koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
@radus2009 píše:
Asi bych to prave udelala na plech, vyriznout podle sablony tvar a potahovat postupne mlecnou hmotou. Ja fakt ten fondan nemam rada a figurky mi moc nejdou. Pekla jsem zatim asi 15 dortu a bavi me to :-)

Asi tak bych to udelala. Muzes na sebe dat dva tři pláty slepene kremem a pak ty odkrojky rozdrobit a smichat s kremem, az vznikne takova nevábna hmota a tou dotvarovat bricho, tvare, zaoblit hrany atd. Pak jeste potahnout trochou kremu a zahladit tim nerovnosti a po ztuhnuti potahnout hmotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36

@Hanka79 Jedly papir by byl asi uplne nejlehci na vyrobu :-) ale zase to neni podle moji predstavy
http://mojedilo.ireceptar.cz/…-krtecek/vse
Libi se mi tenhle, ale je 3d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
@Pudloslava píše:
deti nejsou narocne, ja uz jim tri sezony placam nejaky masiny, jedna hnusnejsi, nez druha a zatim zadna reklamace.
:mrgreen: :mrgreen: tak delame to s laskou ne? a to je hlavni :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
18.8.14 22:03

@Pudloslava buď předbarvit kakaem a gelovku a nebo předbarvit kakaem a živočišný uhlí, ale je ho potřeba celkem dost :?

Zakladatelko a co si udělat papírovou šablonu a podle ní seříznout korpus? Ale jestli nemáš moc zkušeností, asi to pro tebe bude složitější potáhnout, než klasiku kulatej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035

@Hanka79 tak myslim, ze v deseti se mi uz na lasku vykaslou - a ja s ulevou a radosti prejdu na obycejne kulate dorty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
@radus2009 píše:
@Hanka79 Jedly papir by byl asi uplne nejlehci na vyrobu :-) ale zase to neni podle moji predstavy
Libi se mi tenhle, ale je 3d

Jasny :)
No ten je moc pekny, ale ja bych ho tak pekne ciste neudelala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.8.14 22:04
@petrul píše:
@Pudloslava buď předbarvit kakaem a gelovku a nebo předbarvit kakaem a živočišný uhlí, ale je ho potřeba celkem dost :?Zakladatelko a co si udělat papírovou šablonu a podle ní seříznout korpus? Ale jestli nemáš moc zkušeností, asi to pro tebe bude složitější potáhnout, než klasiku kulatej ;)

a zivocisny uhli si pripravis jak? a pak to tim uz jen natres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.8.14 22:05

@Pudloslava Ja myslim, ze se mozna vykaslou i na ty dorty a pujdou po tvrdych darkach…mekky je taky nebudou zajimat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
18.8.14 22:05
@Pudloslava píše:
@mischelinmisa a cerna teda je? neni to uz pak desne hnusny?

není to hnusný, musíš použít gelové ne ty préškové, co koupíš v drogerii (ty jsou na bázi soli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
18.8.14 22:06

@Pudloslava da, dokonce u nas na malém městě. Ale jestli myslíš běžné supermarkety, tak tam neee…spis nejake cukrarske potreby. Jinak pres internet je to v poho…do 60 kc ale zase postovny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
18.8.14 22:07

@petrul Potahovani bude makacka, zatim jsem prave potahovala jen kulaty a ctverec… to celkem slo, ale desim se toho sloziteho tvaru. Holt to budu muset nejdriv zkusit a jit do toho po hlave :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
18.8.14 22:10

@Pudloslava nn, rozmlátíš ho válečkem na prášek a pak s tím pracuješ jako s práškovou barvou, takže dát do trošky alkoholu a zapracovat do potahovky ;) Ale já na cca 0,3 kg potahovky vyplácala snad půl sáčku kakaa a tři tablety uhlí :roll: Jestli máš možnost, kup si gelovku, vydrží hrozně dlouho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
18.8.14 22:11
@radus2009 píše:
Libi se mi tenhle, ale je 3d

Ja si teda 3D představuju jako normálne stojícího krtka..jako treba plysak…toto bych zaradila do kategorie 2D jen trochu plastický :-) ne to je jedno, ale takhle bych si to představovala kdyz jsem psala o tom vyriznuti podle sablony a dotvarovani. Myslim, ze to se zkušenostma, co mas hrave zvládneš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí