Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@884135 píše: Více
Nadrobíš korpus/piškot/sušenky, uděláš klasicky krém a pak třeba ovoce, oříšky, cokoliv. A do skleničky děláš vrstvy, korpus, krem, ovoce, korpus krem ovoce,…
Je to variabilní jak se komu hodí. A můžeš dělat různé podle potřeb hostů.
@Kelsey1 píše: Více
taky dávám výslužku, ale 13 lidí jsou třeba u nás 3 rodiny včetně nás, tak dám každé rodině jako výslužku celý dort? Však to je dortů jak na svatbu, přemýšlím, že jsme měli asi 4 dorty na svatbě o 40 lidech a zbylo i na výslužky. No neumím si to představit, takových peněz na oslavu utopených ve sladkém… ale věřím, že zakladatelka to vymyslela tak, jak jim to bude nejlépe vyhovovat ![]()
Ty znáš velikost každého dortu? Vždyť je x různých velikostí forem. Nebo může péct na klasický plech a vykrájet menší korpus. Neznamená, že se řeknou čtyři dorty, že každý bude mít 5 kg. Zbytečné drama okolo množství.
@Amalthea píše: Více
Utopenych ve sladkém? Beru dort jako dárek pro oslavence…
@stinga každý dostane vysluzku a pak dáme i sousedům. Ti nám vždycky také prinesou kousek dortu, když mají nějakou slávu ![]()
@suzka1 píše: Více
To je pravda. Na sousedy jsem zapomněla. Taky vždycky dáváme. Přesně jednak donesou taky něco a třeba my dneska potřebujeme na oběd půjčit dvě židle k jídelnímu stolu. Máme běžně 6 židlí u stolu. Potřebujeme 8. Nemáme ty dvě. Chtěla jsem koupit skládací v Jysku. Ale jen po šesti kusech je balení. Když se někdy stane, že něco zůstane, tak vezmu kolegyním ke kávě. Ony dělají to samé.
Zrovna chystáme chlebíčky. Počítá se se sousedy. Jak k nim pošlu mládež pro židle. Tak vezmou chlebíčky.
@stinga píše: Více
To asi ano, ale já bych mu ho udělala. V dubnu bude mít můj muž taky 40 a chystám speciální dort
já ráda peču, tak mě to těší.
ty furt myslíš velké dorty. Já většinou kupuji ty malé ve Světozoru. Syn ho klidně sní sám za dva dny. Naše oslava bude u našich a ty mají dvě lednice, takže tam se vejde vše. Loni jsme na oslavě tchýně měli z cukrárny dvě krabice všeho možného, kde bylo asi 20 kousků od větrníků, špiček, košíčkům trubiček a do večera nezbylo nic. Já normálně sladké nemusím, čokoládu samotnou nejím, ale když jsou špičky, tak sním klidně tři. A není dort jako dort prostě. Na svatbách byly kolikrát takové ty klasické a to nikdo nemusí. Smaozřejmě si každý sní ten kousek, ale nepřidá si. Když je výběr z dortů od ovocných, čoko nebo krémových, tak je větší pravědobnost, že někdo na nějaký dostane chuť.
Já si na oslavě 15 lidí, klidně představím 5 takových dortů a věřím, že by se snědli. Ani nevím, který bych si dala dřív. https://www.ovocnysvetozor.cz/…_name/dirAsc?…
Párkrát jsem přivezla ke tchýni nějaký, tam takové ani neprodávají a i ti co dorty nemusí hned chtěli ochutnat.
@nikitice píše: Více
ok, takže budou 4 různé malé dorty a ty se tedy mezi hosty budou dělit jak? Co když 8 lidí ze 13 bude chtít jeden… tak dostanou 2 či 3 a ostatní mají smůlu a musí si vybrat jiný? Nebo to dostanou přiděleno bez ohledu na preference? No ok, na mě jako na hostitele by tohle nebylo, aby si na něco dělali chutě, ale nedostalo se na ně.
@nikitice píše: Více
Ty jo, fakt za dort o průměru 15cm!!! víc než 700,–Kc? Koukám, kolik ušetřím peněz domácím pečením. Jak to nekupuju, tak jsem vůbec nesledovala ceny, naposledy jsem kupovala svatební před skoro patnácti lety, a ty ceny jsou fakt masakr. Já třeba taky utratim hodně, protože chci čerstvé a dobré suroviny, ale proti tomu kupovanemu je to pořád za hubičku.
@zrcadlo píše: Více
Já dřív pekla takové klasické, neumím to takto načinčat. Nekupuje to člověk každý týden.
Zase, když jdu do cukrárny, tak dnes ty dorty jsou kolem kila. V IPPa café jsou i nad 200,– jeden dortíček, ale stojí za to.
A když je jeden dort velký, kde je více těsta, než krému, tak ho každý chce? Myslím, že když bude 5 dortíků pro 15 lidí, tak si každý ukrojí co chce. U nás nejsou malé děti, tak je to také jiné. Tchán řekne tchýni, ať mu něco donese, mně by také bylo jedno, který ochutnat, všechny jsou top.
Na společné oslavy nejsem, ale třeba loni se to muselo. Manžel oslavil narozky na dovolené se mnou a za měsíc jsme jeli to oslavit k jeho rodině. Já letos 50 oslavím u moře s manželem, ale na té hromadné to oslavíme jako symbolicky. Syn bude na dvacátiny v Řecku. Takže to není takové jako můj a tvůj dort. Neteř, které bude 40, tam bude také a celkově všichni mají narozky během dvou měsíců. Je to stejné jako s masem. Také tam nebude stejně pro všechny. Na koho nezbude klobása vezme si krkovici
Z obložených talířů také zmizí vždy to nej. Myslím, že nikdo nebude říkat „já chtěl ten karamelový“. V práci naposled holky koupily krabici dortíků a také jsem si vzala jiný, než jsem chtěla, ulovila ho kolegyně dřív. Nekoupí se pro 10 lidí od každého kusu 10.
@zrcadlo píše: Více
Vždycky tě vyjde stokrát levněji dort, který si doma upečeš
! Já nedávno brala dort o váze 2,8 kg a platila 1800,– Kč a to byl ještě levný
.
@Bytsamsebou píše: Více
Já vím, že ty větší dorty jdou do tisíců, ale dort o průměru 10cm za víc než 400Kc, a 15cm za 700, to mě teda fakt zaskočilo. Navíc nic extra, co se týče příchutí nebo ingrediencí.
To jsem snad kupovala ve Vídni originál Sacher, taky malý kulatý, levněji. ![]()