Dosna Kana Indická

1565
9.2.13 10:27

Dosna Kana Indická

Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s Dosnou? Mám jí doma v květináči. V hodně velikém květináči. Dala jsem jí od topení, dostala i opěrky, jelikož se jí začaly některé stonky kácet. Měla 9 stonků. Postuppně jí začly sesychat listy až jí 5 stonků během 2měsíců umřelo a postupně jsem to ostříhala až k zemině. Včera jsem jí přesadila. Ikdyž jsem omezila zálivku, tak byla mokrá, tak jsem jí dala zem novou, aby mi neuhnila. Nějáké rady? Přikládám fotku, je na ní vidět, jak jí od špičku hnědnou listy. Vyračí mi na jaře ještě další stonky? Nebo už zůstane takhle na tech 4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
9.2.13 10:44

My na zimu vyndaváme cibule - dáme je do novin a do igelitu uložíme v chladu - nesmí zmrznout.. Na jaře zasadíme a oni znovu vyraší, hnojit, aby byly bohaté.. Myslím, že už máš asi smůlu a je po ní :nevim: Zeptám se ještě táty, on je odborník :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
9.2.13 10:47

@gabriela82 Ale já jí nemám venku ale doma v paneláku. A asi před měsícem dala novej výhon, tak nevím, proč by mělo být po ní…Děkuji, že se zeptáš, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.13 10:50

@horkam hm to asi není kytka na doma :think: Napíšu ti odpoledne možná až večer, ju? Uvidíš, třeba mezitím poradí i někdo jiný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
9.2.13 10:54

@gabriela82 Já jí už takhle v květináči dostala k narozeninám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
9.2.13 10:55

@gabriela82 A navíc jak jsem jí včera přesadila tak tam nebyly cibule ale jedno veliké srdce kořenů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.13 18:24

@horkam Tak komplet ostříhat a dát do chladu.. Pokud hlízy neuhnily, tak by měly na jaře vyrazit znovu.. Ale jinak s „chovem“ uvnitř zkušenosti nemá, patří ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.13 18:25

@horkam Tak komplet ostříhat a dát do chladu.. Pokud hlízy neuhnily, tak by měly na jaře vyrazit znovu.. Ale jinak s „chovem“ uvnitř zkušenosti nemá, patří ven..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
9.2.13 18:55

@gabriela82 Tak v paneláku moc možností není. Mám ji v květníku a přez léto byla na balkoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
9.2.13 20:02

@gabriela82 Tak hotova, je zazimovaná v přepravce a hoblinách ve sklepě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.13 20:08

@horkam tak ať to přežije a na jaře vyklíčí a v létě vykvete ;) Letos nám kvetla až do konce září.. Ale to teda ta v zemi.. Jedna byla na terase v květníku a ta měla jen jeden květ - ale dusila se chudinka v malém květníku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1565
9.2.13 20:58

@gabriela82 Ta naše měla na každém stonku květy bylo tam 9 souboru květenství. Opravdu kvetla nádherně a bohatě. Aspoň vím pro příště co s ní. dokonce jsem ted po dlouhém bádání na netu našla, že ty květníkové se nemusejí vyhrabávat ven, že stačí jen ostříhat a dát celé do chladu. Už je ale zazimovaná, tak hotovo.Tak doufám, že se zadaří na jaře. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí