Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@TO_IT Ja ji vcera rekla, ze nic resit nebudu no a jis co? Nazvala me pi…
Tím spíš by mi pomohla se od téhle patologie v rodině odpoutat. Pi.ca? Ok, řešte to sami jak umíte. Vůbec bych se s nimi nedohadovala a zdravému bráchovi neposluhovala a nedělala asistentku.
@welovefashion Hele, ja nevim. Myslim ze nejaka fobie tam muze byt. Ale priblizne pred dvema lety byl v Americe a vsechno si zaridil sam od letenek, viza, ubytovani… Tak nevim, tohle me mate ze tohle dal, ale zaridit veci u nas doma ne? Nevim.
@Anonymní píše:
@welovefashion Hele, ja nevim. Myslim ze nejaka fobie tam muze byt. Ale priblizne pred dvema lety byl v Americe a vsechno si zaridil sam od letenek, viza, ubytovani… Tak nevim, tohle me mate ze tohle dal, ale zaridit veci u nas doma ne? Nevim.
Zkus si s nim promluvit na rovinu, na mámu se vykašli a možná by mu pomohlo se odstěhovat na druhou stranu zeměkoule ![]()
Pokud te vlastní máma nazve pi.., tak úplně asi nemá cenu pracovat na vztahu s mamou nebo rodině.
@Anonymní píše:
Bych jí třískla telefonem, že já jsem pí a bratr je zhnilé hovado, a co si vychovala, to má. ![]()
Ne, vážně - klidně tam může být nějaký psych. problém, máme v rodině schizofrenika a spoustu „normálních“ věcí nezvládá, u práce vydrží tak 10 min, co se mu neřekne, to neudělá a stejně dělá jenom pro něj „zábavné“ věci, bojí se jezdit MHD a bohužel jakmile něco potřebuje, tak obtelefonovává rodinu, vůbec si neuvědomuje, že ti lidé zrovna sedí v práci, to se strašně diví, že se s ním nemůžou vybavovat. ![]()
@Anonymní píše:
Hezkýýýý, to je ale maminka ![]()
No, tuhle rodinu ti nezávidím. A potřebuješ je ty k něčemu? Brácha sociálně na úrovni desetiletého děcka a matka, co tě sprostě uráží. Pokud je nepotřebuješ k životu, tak bych se stáhla a komunikaci a návštěvy omezila na minimum.
Jasně si musíš vymezit, že už máš svůj život a ať ti dají pokoj. Jak si ho vychovali, tak ať se o něj starají a žijí si s ním.
@Anonymní píše:
Jo no třeba má fobii z lidi, fyzického kontaktu, telefonu, toto co píšeš se dá vyřídit vše online, v podstatě bez kontaktu s jinou osobou… vím o čem mluvím, já na svojí fobii z telefonování někomu cizimu narážím dost často, běžně to odkládám, pravidelně si předříkávám, co řeknu…a to jsem pracovala na pasivní lince, takže by nikdo nevěril, že mám problém telefonovat ![]()
Jakože matka tě nazvala pičou???
Hmmm, tak to by pro mě skončila. Ona i povedenej bratříček. A když si ho ona tak vychovala, tak ať mu teď třeba utírá i prde. l na záchodě sama. Její boj.
@Anonymní píše:
Hezky den preji. Potrebovala bych se poradit. Mam 28leteho bratra, nepracuje a zivi ho rodice. Je liny jak ves, jen sedi u pocitace nebo spi. Nic si neumi sam zaridit, vybavit - nebo spis se mu nechce a tak vsechno hazi na me. Ja ziju s manzelem, mame vlastni domov. Mamka porad vola kdyz bratr neco chce. Treba tuhle napsat mu pruvodni dopis, zivotopis. Objednal neco z Ciny, ja to musela resit. Dokonce to objednal na me jmeno. Mamka mi vcera volala at s nim jdu k lekari a pomuzu mu najit jineho - pro dospele.
Ja jsem vyzdimana. Mamka z nej vychovala nesamostatnyho cloveka. Kdyz neudelam co chce, jeste je zla.
Řekni mámě, že bratr je dosplělý, svéprávný. Takže atˇse o sebe stará sám. Jako jo, rodina si má pomáhat, ale ne pořád něco dělat za lempla, kterej se v tomhle věku nechá živit rodiči. Divím se, že mu to prochází ![]()
@welovefashion Jo, telefonování je pro mne taky výzva, jsme si se švagrem posledně notovali, že oba máme problém zavolat doktorovi a objednat se, psychická příprava nutná. A ta úleva, když to na druhé straně nikdo nezvedne. ![]()
@Anonymní píše:
Na tohle bych ji jenom řekla, že ona je mnohem větší pí a že s ní tímto končím, ať mi nevola ani jinak nekontaktuje.
Hele, ty už budeš asi s tou tvou podivnou rodinou lizla, když se o tomhle ještě musíš radit.
Normální člověk by měl jasno.
A bratr takhle žije dobrovolně?! A rodiče ho podporují?!
Ale znám víc případů, takových rodičů.
Některým dětem je okolo 40 a občas tedy pracují, ale výplatu mají jako kapesné na zábavu a ještě si půjčují.
Nepomáhala bych někomu kdo o pomoc nestojí, tak, aby se situace změnila.
Možná to všem vyhovuje, tak ať si tak žijí, ale bez tebe.
@Anonymní píše:
Proc by se staral, kdyz nemusi?
takto jednoduche to proste je - ty zaridis, on si setri energii a cas na zajimavejsi veci. Klasika.
@Anonymní píše:Řekla bych, že nejsem jeho matka. Maximálně bych mu poradila, co má dělat. Ne to za něj vyřizovat, když sám má času dost. Nemá deprese? Není normální, aby zdravý chlap nechodil nikam, nechtěl si vydělat a mít babu
Hezky den preji. Potrebovala bych se poradit. Mam 28leteho bratra, nepracuje a zivi ho rodice. Je liny jak ves, jen sedi u pocitace nebo spi. Nic si neumi sam zaridit, vybavit - nebo spis se mu nechce a tak vsechno hazi na me. Ja ziju s manzelem, mame vlastni domov. Mamka porad vola kdyz bratr neco chce. Treba tuhle napsat mu pruvodni dopis, zivotopis. Objednal neco z Ciny, ja to musela resit. Dokonce to objednal na me jmeno. Mamka mi vcera volala at s nim jdu k lekari a pomuzu mu najit jineho - pro dospele.
Ja jsem vyzdimana. Mamka z nej vychovala nesamostatnyho cloveka. Kdyz neudelam co chce, jeste je zla.
No tak tohle bych nedelala ani omylem ![]()
Klidne at je matka nastvana az na pudu. Svym patologickym chovani udelala ze syna socialniho dementa. Nadavat muze akorat sobe…