Dospělý, líný bratr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
14.5.22 10:43
@Anonymní píše:
@TO_IT Ja ji vcera rekla, ze nic resit nebudu no a jis co? Nazvala me pi…
Řekla bych jí, když jsem ta pi., tak mi laskavě nevolej.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
14.5.22 10:57
@Anonymní píše:

To ze moje mama at je jakokoliv toto slovo jeste v zivote nevypustila z pusy, ti asi moc nepomuze. Kdyby to rekla, tak usoudim ze je to uz demence, dam si panaka a zavolam ji, ze takhle ne!! A pokusim se z brachy dostat kde ma problem. Kdyz si dokaze zorganizovat cestu do usa tak uplny. de nt neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
14.5.22 11:31
@Anonymní píše:
Hezky den preji. Potrebovala bych se poradit. Mam 28leteho bratra, nepracuje a zivi ho rodice. Je liny jak ves, jen sedi u pocitace nebo spi. Nic si neumi sam zaridit, vybavit - nebo spis se mu nechce a tak vsechno hazi na me. Ja ziju s manzelem, mame vlastni domov. Mamka porad vola kdyz bratr neco chce. Treba tuhle napsat mu pruvodni dopis, zivotopis. Objednal neco z Ciny, ja to musela resit. Dokonce to objednal na me jmeno. Mamka mi vcera volala at s nim jdu k lekari a pomuzu mu najit jineho - pro dospele.
Ja jsem vyzdimana. Mamka z nej vychovala nesamostatnyho cloveka. Kdyz neudelam co chce, jeste je zla.

8o a ty to děláš proč? je dospělý tak tohle vše zvládne sám a mámě bych řekla že to dělat nebudu ;) a jestli tohle rodičům nevadí tak at vše řeší sami. a pokud by mne přišel balík který není můj tak bych nic nepřevzala :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
14.5.22 11:38
@stín katedrál píše:
@welovefashion Jo, telefonování je pro mne taky výzva, jsme si se švagrem posledně notovali, že oba máme problém zavolat doktorovi a objednat se, psychická příprava nutná. A ta úleva, když to na druhé straně nikdo nezvedne. :dance:

Tak to jsem ráda, že na v tom nejsem sama, teda samozřejmě vám to nepřeju, ale myslela jsem si, že jsem fakt divná… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
14.5.22 12:03

Promin, ale jestli si tohle všechno necháváš líbit a ještě se musíš ptát na diskuzi, jak na líného bratra ve 28, tak taky nejsi úplně v pořádku.. Nevěřím tomu, že by se zde někdo staral o zdravého nad 20let starého bratra.. Tvému manželovi to nevadí? Není to na úkor tvé rodiny? Potřebuješ matku, která tě nazve opravdu ale opravdu nestoudně, když neuděláš to, co má sám zvládat bratr???! Jako vážně se na tohle někdo potřebuje ptát?? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.5.22 12:09
@Anonymní píše:

To je její problém, ne tvůj. Upřímně, tví rodicove by potřebovali pár facek, za to, jak vás poškodili. Tvého bratra tedy víc.
Normálně bych se odstrihla, aspoň dočasně, a potom nastavit hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.22 12:34
@Anonymní píše:
I ma schizofrenicka chodi sama na injekce. Mame bych vycinila, je z nej nepotrebny clovek. A brachu vypoklonkovala

Přesně. Mám taky syna - schizofrenika. A prostě musí zvládat sám si platit bydlení, pracovat, být to na něm, tak taky vůbec nefunguje. Pomáhám mu akorát věci zařídit, vyřídit, orientovat se. Hlídám mu termíny u lékaře, ale myslet na to a chodit tam, vy komunikovat si to v práci, musí sám.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
14.5.22 12:59
@Anonymní píše:
Hezky den preji. Potrebovala bych se poradit. Mam 28leteho bratra, nepracuje a zivi ho rodice. Je liny jak ves, jen sedi u pocitace nebo spi. Nic si neumi sam zaridit, vybavit - nebo spis se mu nechce a tak vsechno hazi na me. Ja ziju s manzelem, mame vlastni domov. Mamka porad vola kdyz bratr neco chce. Treba tuhle napsat mu pruvodni dopis, zivotopis. Objednal neco z Ciny, ja to musela resit. Dokonce to objednal na me jmeno. Mamka mi vcera volala at s nim jdu k lekari a pomuzu mu najit jineho - pro dospele.
Ja jsem vyzdimana. Mamka z nej vychovala nesamostatnyho cloveka. Kdyz neudelam co chce, jeste je zla.

Vysvetlit matce, ale i sobe, ze tim, ze delas zakladni veci za nej, mu prokazujes medvedi sluzbu, takto ho jen vsichni podporujete dal v pasivite a nesamostatnosti, nemusi se o nic snazit a starat a ani se to nenauci.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
14.5.22 13:05
@Anonymní píše:

Nedovedu si predstavit, ze tohle matka rekne dceri. A ze dcera i presto dal dela veci za bratra, protoze to matka chce. Vykasli se na to. Chova se k tobe hnusne uz ted. Ja bych se bez vycitek od ni odrizla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.22 13:19

Jak si to matka zařídila, tak to má. Ona si to pro sebe teda zařídila dobře - péči o bratra hodila na vás. Jenže to vy nemusíte. Prostě tyhle pomoci a služby ukončete. Ať si ho „dovychová“ sama. Že vám nadává? Akorát je vidět, v jak toxickým modelu jedete. Není vaše povinnost hasit, co vaše matka a bratr nezvládají.
Každopádně by bratrovi neuškodilo psych. vyšetření. U nás (jako dítě byl ale normální, akční, takže tam šlo o docela velkou změnu) právě ta neschopnost a pasivita pramenila z psychiatrického onemocnění - schizofrenie. Ale i přes tuhle diagnózu, když vidím, že léky zabírají (bez nich by nedal vůbec nic), je syn nucen - a právě mnou, jako matkou - žít samostatně, fungovat, i když vím, jak těžký to asi pro něj je (nemocí jako by ztratil spoustu schopností, dovedností, takže i tak tam ta kontrola musí být). Jinak by žil jako váš bratr. Ani by mě nenapadlo otravovat jeho sourozence, že má za něj něco řešit. Vaše matka tímto přístupem ubližuje nejen vám, ale i jemu. Kdyby se s ní něco stalo, co s ním bude? Hoďte tu zodpovědnost zpátky na ně prostě. Dejte jim najevo, že vy budete nejvejš ta návštěva na kafe a že udržení dobrých vztahů s vámi je i jejich práce. I za cenu toho, že vás matka „vydědí“ (že přijde o služku se jí líbit nebude).

• Citovat
  • Upravit
2218
14.5.22 13:38
@Andělka55 píše:
Promin, ale jestli si tohle všechno necháváš líbit a ještě se musíš ptát na diskuzi, jak na líného bratra ve 28, tak taky nejsi úplně v pořádku.. Nevěřím tomu, že by se zde někdo staral o zdravého nad 20let starého bratra.. Tvému manželovi to nevadí? Není to na úkor tvé rodiny? Potřebuješ matku, která tě nazve opravdu ale opravdu nestoudně, když neuděláš to, co má sám zvládat bratr???! Jako vážně se na tohle někdo potřebuje ptát?? 8o 8o 8o

Tak asi se ptát potřebuje. Když v téhle rodině a, s touhle matkou vyrůstala, je dost pravděpodobné, že ty hranice toho, co je a není v pořádku/normální má dost posunutý. To asi nepotřebuje číst, že ona není v pořádku. V pořádku to není, ale právě tímto dotazem se v tom může utvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.5.22 13:59
@Tofifea píše:
Tak asi se ptát potřebuje. Když v téhle rodině a, s touhle matkou vyrůstala, je dost pravděpodobné, že ty hranice toho, co je a není v pořádku/normální má dost posunutý. To asi nepotřebuje číst, že ona není v pořádku. V pořádku to není, ale právě tímto dotazem se v tom může utvrdit.

Budou muset všichni tři už konečně tu šňůru přestřihnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
14.5.22 14:13
@Russet píše:
Budou muset všichni tři už konečně tu šňůru přestřihnout

No to každopádně. To držím zakladatelce palce, nebude to lehký, když píše, co matinka předvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
14.5.22 18:58

Nehla bych pro ně ani prstem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
14.5.22 20:37

Možná to bude znít krutě, ale mámu bych poslala do… Tohle ti za to nestojí, dělají si z tebe jen otroka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová