Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, pred hodkou jsem myla zachod a koupelnu a kdyz jsem pokladala domestos na pracku vystriklo mi to trosku do oka, hned jsem to dukladne proplachla studenou vodou, ale porad vidim na to oko spatne. Nikdy se mi to nestalo, myslite si ze se mi to do zitrka spravi? Nebo budu muset k doktorovi? Stalo se to nekomu?
@Jitka1976 To bohuzel nemuzu, mam tu tri deti, ztoho male mimco a chlap v praci na odpoledni, hlidani zadne.
Honem na pohotovost, četla jsem o jedné paní, co se jí to stalo a nakonec skončila se skleněným okem. Poleptá se to, udělá se zánět, pak už není daleko k průšvihu.
@peluani Tak si zkus aspoň zavolat, co s tím, to je mi líto, přinejhorším by chlap prostě musel domů, oči má člověk jen dvě.
@peluani jestli si to propláchla, ale hodně, tak by to poleptání nemělo být extra zlé ale zavolej si 155 a zeptej se tam, případně i na sanitku, s dětma holt, když to máš takhle komplikované…
Jestli máš doma aspoň třeba visin nebo něco vykapej ještě tím.
Ale toho dr bych asi navštívila, spravit se to nemusí, možná by Ti to měli propláchnout oni něčím „silnějším“
@peluani píše:
@Jitka1976 To bohuzel nemuzu, mam tu tri deti, ztoho male mimco a chlap v praci na odpoledni, hlidani zadne.
Oni ti mohou poslat lékaře autem…ke mě takhle přijel doktor v noci, když jsem měla křeče…né sanitka, ale doktor v autě…nějaká noční pohotovost, či co? a píchl mi kalciovku…takže VOLEJ…!!! A ptej se…
Zavolala bych na pohotovost a podle toho bych se zařídila. Držím palce ![]()
Nemůžeš poprosit sousedy, aby Ti na děti dohlédli? Raději ať Ti lékař oko zkontroluje. Jinak vyplachovat bys měla alespoň 10 minut pod pořádným proudem vody. V bezpečnostním listu Domestosu píší, že se má vyhledat při zásahu oka lékařská pomoc ![]()
Taky bych si radši aspoň zavolala na pohotovost. Dnes se mi stalo něco podobného, vytírala jsem Domestosem (vyjímečně, jinak vytírám jen Jarovou vodou), a tak mi to nedošlo a rukou od té domestosové vody jsem si protřela oko
Blbej nápad. Naštěstí narozdíl od tebe žádné potíže nemám. Ale nebezpečné to je, to bych asi udělala všechno pro to, abych se dostala k lékařovi. Co sousedé, fakt vůbec nikdo nepohlídá? Miminko by sis třeba vzala s sebou
Můj manžel málem přišel o oko, když řezal dřevo bez ochranných pomůcek. Operace, týden v nemocnici a injekce přímo do oka, rok chodil na kontroly, už to budou čtyři roky co se to stalo a dodnes na to oko vidí špatně… A může být rád že aspoň něco vidí. A to si myslel, že mu tam přece „jen“ něco vletělo a že to nic nebude… S očima není radno si zahrávat, já bych asi nečekala ![]()
Tak jsem volala 155,rekla jsem situaci, pak proplachovat proudem vody, lepsi by bylo kdyby se mi na to mrknul doktor ale rikal ze by me tam odvezli ze v sanitce nic takovyho nemaji, pokud by byli potize horsi hned volat.
Jsem lekar. Nevim, kdy se to stalo, kazdopadne bych co nejdriv sla k doktorovi, eventuelne aby nekoho poslali. Uz je asi ale pozde. Vyplachovat, vyplachovat, vyplachovat VODOU a mazat k lekari, zadne kapky bych do oka nekapala.
Kapky mi taky rikal at tam nekapu, mam tu masticku optalmoframikoin nebo jak se to jmenuje a to taky ne, uvidim az prijede chlap z prace, do prace se mu nedovolam, tak budu muset vydrzet a porad vyplachovat
@peluani Aha, ja neviděla, že už jsi volala. Tak to je dobře. Jo, nejdůležitější je vyplachovat vodou. Jestli to byla jen kapka, tak to pomůže. Tak ať tě tam pak muž zaveze. Hodně štěstí!
Dekuju, porad vidim blbe, ale je to o chlup lepsi, porad proplachuju tak uvidime