Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla jsem se zeptat, protože se dnes dcera bouchla už dopoledně do hlavičky, a to tak, že seděla, a vybulila se dozadu, to jsem nečekala, protože už sedí normálně pevně, nevím co jí to napadlo, jeslti se chtěla opřít či co, no ale plakala jen chvíli a pak byla v pohodě, tak jsem to neřešila, ale teď je večer-noc, a ona je nějaká neklidná, pořád se budí, převrací,…mám skořit ráno na RTG? myslíte že to může souviset? nebo to má od zubů? rostou jí najednou dva přední
Děkuji
Spíše bych se přikláněla k těm zubům.
Moje malá padala na hlavu ze stoje a žádné následky neměla.
Bála bych se, kdyby malá po pádu neplakala, byla dezorintovaná, zvracela nebo byla hodně spavá, měla bouli/modřinu, špatně by reagovaly zorničky.
Pokud spadla ze sedu na zem a ne na nějakou věc/hranu, tak to bude ok.
Nepíšeš kolik má měsíců, ale já bych řekla, že je to od zubů, moje malá takhle blbla dost často, ted se k tomu přidalo i mlácení čelem do země, když se vzteká a žádné následky to zatím nezanechalo ![]()
Naše děti se bouchly do hlavy hrozně mockrát, fakt nespočítaně. Kor prostřední dítě je velmi živé a nemá žádný pud sebezáchovy. A to padaly ze stoje…
Tvoje holčička spadla ze sedu, to bych já neřešila. ![]()
Děkuji za odpovědi, jinak má teď přesně rok
no a bouchla se tak blbě zrovna, že v tom místě byla spojovaná podlaha s vedlejším pokojem a ta jedna podlaha je asi o půl centimetru výš, tak tam hrana trochu byla, ale snad to tím nebude, jedla normálně, nezvracela, hrála si taky normálně…uvidím tedy jak na tom bude zbytek noci, případně skočím asi na ten RTG ráno, ať mám klid.-( ale nechce se mi ji nechávat zbytečně ozařovat, ale asi pro jistotu půjdu.-(
Co malé dáváš na ty zuby? Přední vrchní jsou většinou špatně snášené, protože jsou velké a nejsou moc špičaté. Julii zatím vždy stačil Calgel, ale jako zdaní vrátka jsem si vždycky nechávala Nurofen, aby ji to přestalo bolet a vyspala se.
No já právě nedávám zatím nic, jen jednou měla nurofen, jinak to bylo ok, jen dnes nějak nechce spát, i když te´d konečně zabrala a už spí asi půl hoďky v kuse a bez blbnutí…tak uvidím jak to bude dál, kdyžtak jí dám asi ten nurofen, ale bojím se ať to nemá z toho pádu
ale nemá ani žádnou bouli, ani modřinu…
Když to napíšu natvrdo, tak pokud by si dcera úderem do hlavy způsobila nějaké závažnější poranění hlavy, resp. mozku, tak opravdu nebude trpět nespavostí, ale je touhle dobou spíš v bezvědomí. Takže pokud byla hned po úderu a pak celý den v pohodě a zítra bude zas, rozhodně nechoď na RTG, zbytečně jí ozáříš.
Varující příznaky po úderu do hlavy jsou porucha vědomí (hned nebo s odstupem), zvýšená spavost (ne nespavost), asymetrie zornic, asymetrie v pohybu- to je asi to, co můžeš zhodnotit jako laik na dítěti. Děti jsou fakt dost gumové, tak buď v klidu
.
@slavuska1 děkuji
snad máš pravdu
mamka je zdravotní sestra a byla se na ni podívat, a říkala že vypadá normálně, tak jsem to právě přes den neřešila, ale te´d jsem nervozní
i když teď už spí klidně, jak jsem psala výše
Děkuji ![]()
Já jsem byla při prvním pádu na zem taky vystresovaná - malá neuměla sedět, takže padala dozadu na hlavu jako hruška než se naučila podklesnout nohy + párkrát když to nedala s rovnováhou a to padala na parkety nebo na plovoučku. Jednou mi spadla na plastový kelímek a pak měla do druhého dne vyražené kolečko na kůži
Párkrát spadla z postele - vždycky ji dobře zkontroluji - hlavně ty zorničky, zda reagují stejně, ale kdybych jezdila pokaždé na rentgen, tak bych tam v jedno období byla skoro pořád.
@Samamama
děkuji
to jsem vše sledovala celý den, a nic mi z toho nepřipadalo že by měla.-) byla naprosto v pořádku a hned po tom bouchnutí začala plakat, ale asi jen tak minutku a pak jsem ji zabavila hračkou, tak se smála, pak mi v kočárku po cestě domů usla asi na hoďku, pak byla celý den vzhůru, usla až v 5 do 7, pak dostala mlíko na večeři a v 9 jsem ji dávala spát, byla už mrzutá, a to se právě tak převalovala a budila, a te´d jak si to tak čtu tak mě napadá, že to může být i tím, že usla až tak pozdě odpoledne, normálně chodí spát ve 3, ale byli jsme v obchodě, tak nespala… ![]()
Když vás tady ještě mám, myslíte že mám ji jít probudit a zkontrolovat zorničky atd…, když spí už hodinu, nebo ji mám nechat spát? ![]()
@Vendula D. píše:
Chtěla jsem se zeptat, protože se dnes dcera bouchla už dopoledně do hlavičky, a to tak, že seděla, a vybulila se dozadu, to jsem nečekala, protože už sedí normálně pevně, nevím co jí to napadlo, jeslti se chtěla opřít či co, no ale plakala jen chvíli a pak byla v pohodě, tak jsem to neřešila, ale teď je večer-noc, a ona je nějaká neklidná, pořád se budí, převrací,…mám skořit ráno na RTG? myslíte že to může souviset? nebo to má od zubů? rostou jí najednou dva předníDěkuji
Mýmu mladšímu ted rostou taky dva horní najednou… a přesně dělá totéž budí se, převrací… šahá si do pusinky. Píďalka kdybych mu mohla nějak pomoct
, at už to má za sebou.
Na tvém místě bych se rozhodla ráno, podle selského úsudku. To co jsi napsala podle toho bych neusuzovala že se jedná o hlavinku. Daník 11m, taky sebou občas praští do zadu, dělá to hlavně na posteli takže do měkého, už mi to udělal i na zemi. Nevím co to je za nápady.. ![]()
Nech ji spinkat - když se ti zbudí, tak ji při tom pro tvůj klid zorničky skontroluj, ale zbytečně bych ji nebudila.