Zlomená stehenní kost u tříleťáka

322
6.8.13 07:58

Zlomená stehenní kost u tříleťáka

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o tipy, rady, zkušenosti. Syn - za čtyři měsíce tři roky - si naprosto „banálním“ pádem zlomil stehenní kost. Kost je zlomená na nožičce blízko pánve, zlom je dlouhý, šikmý. Převezli nám ho vrtulníkem do Thomayerky, sádra už se prý nedává, leží na posteli a obě nožičky má svisle zavěšené, mírně zvednutou pánev a tahem vlastní vahou s kost upraví do správné polohy a sroste. Takto musí ležet přibližně 5 týdnů, možná víc. V nemocnici je s ním manžel, já jsem se přesunula s malou do Prahy k rodičům, jak jí v poledne uložím, vyrážím za ním do nemocnice a dceru přebírá babička.
Od úrazu jsou to tři dny a zatím je to dost děsné, hlavně v noci, když se pokouší spát, má záškuby a křeče do nohou, prý jak jsou kolem zlomeniny porušené nervy, doktoři říkají, že by se to mělo do týdne uklidnit. Nemůže nic, jen ležet. Ty z vás, které zažily - je mi jasné, že se musí vydržet, nemáte ale nějaké nápady, jak zabavit, ulevit, nacpat ho jogurty kvůli vápníku, prostě cokoliv, na co bych třeba přicházela postupně a dlouho? Díky, Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
6.8.13 08:08

Chudacek maly :-(
Zkusenost nemam, ale co nejaky tablet? Prenosne dvd na pohadky. Aby alespon trochu zabavil. Broucek mala musi to byt hrozne.
Dm prodava v tabletach vapnik pro deti. Je od 4let ale po porade s lekarem by to melo byt ok.
Drzim palce at je brzo lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.8.13 08:17

Díky:-). Jelikož je s ním v nemocnici tatínek, musí být na jednolůžáku, takže mají i televizi, dývko jsem dovezla z domova a dopoledne když malá spí, nedělám nic jiného než stahuju požárníka sama (normálně se nám s manželem hrozně nelíbí). Průšvih je bohužel i v tom, že takhle je to pětistovka denně, tři stovky za pokoj a stovka za každého regulační poplatek, celkem to vyjde asi na dvacet tisíc. Já na rodičáku, manžel momentálně evidován na úřadu práce.
Nejhorší je ho ale vidět, jak tam visí…doktoři sice říkají, že si děti rychle zvyknou, že se pak v té fixaci točí klidně až na bříško, ale nějak si to pořád nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
6.8.13 08:25

@kat124 chudak to je hrozny :(
Pokud chces, jsem z prahy. Muj syn ma innotab. Detsky tablet. Je to v aj, ale malej si muze na tom malovat, muzes mu tam pres pametovku dat fotografie rodiny a podobne. Pokud chces rada ti to pujcim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.8.13 08:34

Jsi moc hodná, ale radši mu dnes koupím magnetickou kreslící tabulku a přinesu fixy - to bude pro něj novinka:-). Nerada bych, aby vám případně poškodil takovouhle věc. Normálně je na všechno děsně opatrný, hračky si opečovává, ale kdo ví…kromě toho by to pak po nás mohl vyžadovat i doma ;)
Fotky jsou hezký nápad, vyhrabu tady u našich nějaké staré, když jsem byla malá, to se mu líbí se v nich hrabat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
6.8.13 08:42

Holka je to pěkně těžký. Mně bylo 10 když jsem si zlomila nohu. nejprve jsem jí měla na vyvýšené „dlaze“ a závaží přes pelest aby se kost natáhla. jenže jak mi dávali mísu, tak se mi noha křivila a dali mi nohy do závěsu nahoru.Byl to vopruz, i když pak když jsem byla s ostatníma dětma na pokoji, bylo to lepší a bavili mě :).S malým bych dělala cokoliv, malování, lego co zmákne, autíčka, knížky, tablet a pod… uteče to neboj. držím pěsti ať to sroste rychle. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
6.8.13 08:42

@kat124 je to po stranach gumovy, tezko se to da rozbit.
Zalezi na tobe. Koukni v levnych knihach maji ruzne omalovanky, nalepovanaky a pod. Cenove celkem prijately.
Muze sedet? Nebo jen lezet? Puzzle nebo treba navlikani koralku, duplo by se taky dalo v sede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
6.8.13 08:43

Jen leží, celých těch pět šest týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
6.8.13 08:53

@kat124 kdyz sem byla v nemocnici nejakych 10 let zpatky s otresem mozku tak vedle na pokoji byl 3letak s obema takhle zlomenyma, bozatko dycky vecer a vnoci brecel jak ho to boli..

nejvic pomahalo zabavit ho aby na to tak nemyslel :)(rodice tam za nim jen obcas chodili) sestricky mu furt cetli pohadky my sme mu hrali „divadlo“ pres okno mezi pokojema, mel tam nejake hracky tak mu furt vsichni rikali at s nema povyklada pohadku.. kdyz byl zabaven tak na to vubec nemyslel.. horsi vecer nebo v noci kdyz uz mel spat, to chudacek porad plakal.. takze hlavne poradne zabavit at mu to rychleji utika a nemysli na to bobek! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.6.15 19:32

dobry dwn

@kat124 píše:
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o tipy, rady, zkušenosti. Syn - za čtyři měsíce tři roky - si naprosto „banálním“ pádem zlomil stehenní kost. Kost je zlomená na nožičce blízko pánve, zlom je dlouhý, šikmý. Převezli nám ho vrtulníkem do Thomayerky, sádra už se prý nedává, leží na posteli a obě nožičky má svisle zavěšené, mírně zvednutou pánev a tahem vlastní vahou s kost upraví do správné polohy a sroste. Takto musí ležet přibližně 5 týdnů, možná víc. V nemocnici je s ním manžel, já jsem se přesunula s malou do Prahy k rodičům, jak jí v poledne uložím, vyrážím za ním do nemocnice a dceru přebírá babička.
Od úrazu jsou to tři dny a zatím je to dost děsné, hlavně v noci, když se pokouší spát, má záškuby a křeče do nohou, prý jak jsou kolem zlomeniny porušené nervy, doktoři říkají, že by se to mělo do týdne uklidnit. Nemůže nic, jen ležet. Ty z vás, které zažily - je mi jasné, že se musí vydržet, nemáte ale nějaké nápady, jak zabavit, ulevit, nacpat ho jogurty kvůli vápníku, prostě cokoliv, na co bych třeba přicházela postupně a dlouho? Díky, Katka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
28.6.15 19:36

zlomena stehenni kosti

Prosim je tad jeste nejaka maminka s timto problemem…potrebovala byxh se na neco zeptat…jak maly snaseli ty nozick vzhuru pri spani? Maly ma porad tiky a nevime jak ppmoct…nespi…chudacek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák