Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj!! pisu anonymne, hrozne se stydim za to, co jsem udelala!!!mam dceru - mesic a strihala jsem ji nehticky malinkyma klestickama na nehty pro miminka!!! no… a omylem jsem ji strihla a ted tam ma takovou dirku
chuderka desne plakala!!! pripadam si jako zruda
stalo se vam to nekomu???
Jo, úplně přesně - stříhala jsem jí nehtíky kleštičkami na nehty a hned při prvním jsem jí střihla. Plakala, mě bylo hrozně a další 2 měsíce nehty stříhala moje mamka. Teprve pak jsem si troufla znova. Teď jsou ji 4 roky a nehty stříhám za pochodu. Buď v klidu, to se zahojí. ![]()
Ahoj, to se může stát každýmu, určitě bych se kvůli tomu nenazvala hroznou matkou… já malému minulý týden omylem upustila na hlavičku lahvičku s čajem, drcnul mi do ruky a už to bylo… nebyl k utišení, já to ořvala s nim, ale za chvilku bylo zapomenuto
nebuď z toho špatná, to se prostě může stát, určitě nejsi ani první, ani poslední ![]()
Není důvod pro anonymitu.
Také se mi to stalo. A ne kleštičkama, ale normálníma nůžtičkama. Chudáčkovi to trochu krvácelo půl dne
člověk získá grig, neboj
Já první nehty loupala, nebo se jí spíš loupali sami. Druhou jsem střihla poprvé hned na dvou prstech, taky plakala - nějak jsem se z toho nehroutila.
Nechci tě strašit, ale budou dáááleko horší věci…buď v klidu.
Malý má takový divný nehet na palečku u ruky, jakoby trochu zarostlý nebo co, taky už jsem ho fikla
![]()
Starší jsem posledně nabrala loktem do hlavičky ![]()
to se někdy stane… ![]()
Nejsi zrůda, to se může stát. Lepší je stříhat nechtíky, když mimi spí a nevrtí se. Já si taky dneska připadám hrozně - spadla jsem i s klukem ze schodů. Snažila jsem se ho držet, co to šlo, ale neudržela a bouchnul se do hlavy
. Jako nic hrozného to snad nebylo, je v pohodě, plakal jen chvíli, spíše se lekl, ale byla jsem na sebe nas..ná, jaké jsme jelito
. Prostě se občas něco přitrefí a člověk může být sebevíc opatrný… ![]()
Ale no tááák, nejsi zrůda, prostě občas se může stát, že nechtěně ublížíš. Víš kolik bylo případů, kdy miminko mělo vykloubené ramínko, protože tatínek/tetička/maminka/někdo spěchal, aby ho rychle oblékl? To je horší…A vem si, že děti chodí na očkování (píchanec, někdy píchance dva - také pláčou a rychle zapomenou), na odběry krve, na propíchnutí slzného kanálku, holkám se píchají náušnice, klukům trhají předkožku, stříhají se uzdičky pod jazykem…nepříjemných procedur je hafo a děti se z toho rychle vzpamatují. Některé jsou nutné, tobě se stala malá nehoda. Dcerka už o tom jistě ani neví.
@katka379 tak z tohohle mám hrůzu, máme doma tak blbý schody, že to hezký neni ![]()
@BABIES Jéééé, to není důvod, takhle se nazývat.
Nestalo se mi to, ale staly se mi jiné věci. ![]()
Určitě se to může stát každému, než se vdá, tak se jí to zahojí a určitě z toho nebude mít doživotní trauma, buď v klidu
Naše první stříhání proběhlo dětskýma nůžtičkama, použila jsem je jednou a naposledy, od tý doby jedině klasický naše ![]()
Taky se mi to stalo - střihla jsem moc, oni ty miminka to maj jakoby srostlý dál než my dospělí (mi tak přišlo tehdy). A to jsem si pak ještě někde přečetla, že se nevim jak dlouho nemaj nehtíky stříhat vůbec, že hrozí infekce (já je střihla hned po návratu z porodnice, měla je dlouhý a škrábala se) - no taky jsem si tehdy připadala jak nejhorší matka. Ale takových věcí ještě bude, a horších ![]()