Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@BABIES ty jsi jeste plna hormonu, bud v klidu, jsi pro svou holcicku nejlepsi maminka na svete. Az si to prectes za mesic, budes si rikat, kdo to psal, ze te to prekvapi, co umi sestinedeli
fakt budou horsi veci ale nechci strasit ![]()
@katka379 s tim bohuzel pocitam, ale spis, aby vedel, ze se neco deje, aby nebyl prekvapenej co mu to delam s prstikama ![]()
@BABIES ahoj kocko… Prosimte, já malého strihla snad stokrát…
![]()
@michee
Jasně, je to určitě lepší, když má přehled. Ale ty děcka stejně pak začnou střečkovat, až jsou starší…třeba i u mytí hlavy. Od narození v pohodě, ale čím je starší, tím víc u toho nadává, přitom postup je pořád stejný
. Holt jakrostou, tak už si s nima člověk nemůže dělat co chce
. ![]()
@michee
Jasně, je to určitě lepší, když má přehled. Ale ty děcka stejně pak začnou střečkovat, až jsou starší…třeba i u mytí hlavy. Od narození v pohodě, ale čím je starší, tím víc u toho nadává, přitom postup je pořád stejný
. Holt jak rostou, tak už si s nima člověk nemůže dělat co chce
. ![]()
@katka379 ja to vidim u svych synovcu, jak jsou starsi, tak je to cim dal horsi a to jim je teprve rok a kousek a uz jsou jak pytle blech
no mam se na co tesit
Jestli tě to uklidní, mám dnes taky den D - malej si rozrazil dáseň, kde se mu klube zub o pelest postele, krve všude jako z vola a když jsem se ho pokoušela ve vaně omýt a omýt z nejhoršího a sebe trošku taky, hodil rovnou piruetu, uklouzl a bouchl se do hlavy. Nikdo to děckám nedělá schválně, ale když se se. e, tak se se. e ![]()
Ještě mám k dobru další super Jáchymův kousek - nechala jsem ho hrát si na záchodě, všechny čističe mám ve výšce a on si tam rád navlíká toaleťáky na takovou tu tyčku (zásobník). Ohřívám mu polívku a mám radost, že se na chvilku zabaví a nevisí mi na gatích…za chvíli slyším, že došel do kuchyně, neotočila jsem se, jen jsem zaregistrovala, že tam sedí a hraje si…za chvíli slyším takový mlaskavý zvuk, otočím se a vidím, jak si na hlavu patlá takový ten modrý sračkol ze závěsného WC čističe…nedošlo mi, že ho napadne to vytáhnout!! Chtěl si tím umýt hlavičku
. Tak jsem ho drapla, koukla do očí, koukla do pusy, očuchala a šoupla na ležáka do vany - řval jak tur, ale měl smůličku
. Ony ty děcka prostě vždycky něco vymamlasí, i když si člověk myslí, jak to má zmáknuté
.
Nejsi hrozná matka, tohle se prostě může stát každému.
Já prvního syna teda nestřihla, nicméně jsem mu tenkrát jako novorozenci zapínala mikinu a zipem jsem mu skřípla kůžičku na krku. Měl tam pár dní modřinu, trošku krev, taky jsem si tenkrát připadala hrozně, ale prostě se stalo. A bebina a úrazy, co si přivodil sám, snad ani nepočítám.
@BABIES nic si z toho nedelej
rozhodne kvuli tomu nejsi zla matka, ci nejaka zruda
co jsou potom matky ktere dite zanedbavaji, nebo odlozi nedejboze nekam pohodi…tohle se muze stat kazdemu ![]()
To se stát může, děti to nemají moc rádi a mrskají sebou…Určitě nejsi hrozná matka
Co bych měla říkat já
@CokeLady Ne nekojím…prostě jsem si to neuvědomila. Jsem hrozná matka!! Na druhou stranu můj kluk taky běhá asi od 11. měsíců a nikdy neměl rozražený ret ani ulomený zub (kdybych to brala podle našeho, tak ten měl 4 zuby tak kolem 7.-8. měsíce, to nevím, co by musel dělat, aby se mu tohle povedlo
), nehlídáš toho svého náhodou málo
?. Jinak krom toho závěsného čističe nevidím na hajzlu celkem nic nebezpečného - koš i štětku mám ve výšce, záchod pravidelně myju, v skříňkách nemám nic…
Jinak smyslem téhle diskuse myslím nebylo osočit jinou matku (kterou navíc neznám) z blbosti (to vím sama dobře, že jsem udělala chybu), ale spíše podpořit zakladatelku různými příběhy, co všechno se rodičům může stát. Já bych tě za ulomený zub u malého děcka taky nepoplácala po zádech, i když věřím, že stát se to může. Podle mne ale nehoda není náhoda a za vším, co se našim děckám stane je buď rodičovská blbost (viz. já), nebo nedostatečná pozornost (viz. tvůj příběh). Ale že bych měla potřebu veřejně posuzovat tvou inteligenci, to by mě teda nenapadalo…
Příspěvek upraven 05.08.13 v 23:06
Tak Vam vsem moc dekuju!!! Pritel se nezlobil, taky rikal, ze se to proste stane!!! No jak to tak ctu, mam se na co pripravit!!! je fakt, ze ja kdyz byla mala, tak jsem byla sama midrina a krev… jednou jsem si i rozsekla celo… a dneska uz kvuli tomu neplacu!!! uz je mi lip! Opravdu vsem dekuji!
@BABIES
Jééééžiš, to se stane, já malý flákla hlavou o dveře na záchodě v restauraci, byly skleněný a nebyly vidět
měla tam pak jelítko, ale hned se to zahojilo ![]()
@michee On ty koniny stejně bude dělat
. Malého jsem nejdříve stříhala spícího, potom kolem půl roku už bdícího a držel…teď nechce držet vůbec, člověk aby na to natrénoval nějaké speciální chvaty