Hrozná matka - stříhla jsem omylem miminko u nehtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1461
29.3.20 14:04
@ArumLily0 píše:
Tak on si ty nůžky vzal od babičky a ta je má s baterkama a vším možným dohromady. Ale ty nůžky jsou max. Od izolepy a papíru snad :roll:

No já právě nevím od čeho všeho :think: jako má je na stříhání papíru a izolepy ale byly u ostatních nůžek a je tam všehochuť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.3.20 14:11
@ArumLily0 píše:
No já právě nevím od čeho všeho :think: jako má je na stříhání papíru a izolepy ale byly u ostatních nůžek a je tam všehochuť

A ona má mor, choleru nebo covid 19? Uklidni se a neboj, bude to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
29.3.20 14:14

No měl ruce od fix. Mám mu je umýt mýdlem teď? Já mu právě do toho nechci nic zanést tak nevím jestli teď nebo počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9735
29.3.20 14:18

Já dezinfikuju jen hluboké nebo znečištěné rány (odřenina od hlíny např.) a ranku po klíštěti. Jinak jen umyju vodou a mýdlem. A kupodivu jsme ještě nikdo neumřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
29.3.20 14:23

Prosim te hlavne klid. Nic s nim uz nedelej. Radsi dej pozor na manzela. Je precitlivelej a potreboval by asi na vzduch.

• Citovat
  • Upravit
4829
29.3.20 14:26
@Anonymní píše:
Dobrý den. Syn 5 let si dnes stříhal, byla jsem u něj ale najednou mi říká mami já se střihl. Do prstu zboku k nehtu. Trocha krve, nějak extra hluboké nebo tak mi to nepřijde. Umyla jsem jen studenou vodou a zalepila. :oops: Neměla jsem u sebe nic na vyčištění. :roll: Nemůže se něco stát? Chlap tu řve, že může mít z toho otravu krve 8o to snad ne, že ne? :nevim:

Takového chlapa Ti teda nezávidím, ten už má spíš otravu krve sám…

Pokud by teoreticky, náhodou tato ranka byla zdrojem pro vstup infekce, která by pak mohla způsobit sepsi (otravu krve), pak by nejprve reagovalo přímo okolí rány.
Tzn. rudlo by to, rošklebovalo se, začalo to hnisat atp., což nepředpokládám, ale neposlala jsi fotku, takže těžko si představit jak je to velké.
Jinak předpokládám, že očkování na tetanus má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
29.3.20 14:30

Je to malinké. 3-4cm max možná ani ne. Má to zboku prstu k nehtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
29.3.20 14:35

@ArumLily0 3-4cm, nemyslis spis mm? Rana 4cm to uz je na šití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
29.3.20 14:37

@Kriss Tina spíš jsem se upsala úplně. Je to fakt malé. Centimetr max. Nevím ale na šití to není. Už to skoro nejde ani vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
29.3.20 14:44

Hmm, se tady všichni smějete, ale kdo má v rodině zkušenosti s otravou krve (a zejména pak s následnou smrtí či amputací - a to v 21. století a v ČR), tak mu to moc vtipné nepřijde. Prostě jsi to měla vydezinfikovat. Manžel hysterka není, to je základ veškeré hygieny, umýt ránu, tím spíš u dětí. Náhoda je blbec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
29.3.20 14:49

@listento já to umyla ale vodou no. Si mě teď uklidnila… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
29.3.20 14:54
@ArumLily0 píše:
@listento já to umyla ale vodou no. Si mě teď uklidnila… :roll:

Promiň. Jasně, že je to skoro nepravděpodobné. :) Ale prostě děje se i to. Manžel fakt nehysterčí, mýdlo snad máte, a dezinfekce (třeba francovka, líh) v lékárničce je základ. Takže ano, asi se nic nestalo, ale čistit to alkoholem není přehnaná reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
29.3.20 14:54

@ArumLily0 klid nic mu nebude… Na pohotovosti by se vám vysmali, omyté to je, je to malá ranka, omyta vodou… Mě by nenapadlo to nějak extra řešit upřímně… Jej kolikrát se malá rizla, fikla apod a nic jsme s tím nedělala, dezinfikuju jen větší rány nebo odřeniny z venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
29.3.20 15:18

Klid, ikdyž mu to nedejbože zhnisá, tak na to neumře ani mu prst neuříznou. Hádám, že není letitej kuřák s cukrovkou a hypertenzí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
29.3.20 15:34

Na pohotovost bych s tímhle fakt nejela. Kdyby mu to hnisalo nebo něco určitě bych Mudr volala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák