Dostala jsem výpověď, ÚP atd., poradíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nedostala si výpověď, ale ukončení pracovního poměru ve zkušební době. Na ÚP jdi, dostaneš 45% průměrného čistého měsíčního výdělku po dobu 5 měsíců. Nic si z toho nedělej, jdi dál. Najdeš lepsí práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, včera jsem dostala výpověď. Je to poprvé. Nikdy jsem nebyla na ÚP, nebrala podporu atd. V této práci jsem byla měsíc, chtěla jsem si polepšit ohledně směn i peněz. V předchozí práci jsem dělala noční, což mi nevyhovovalo a hr. mzda byla 25 000. V nové práci nabízeli 30 000 a po zkušebce 35 000, bez nočních. Na pohovoru jsem se zeptala zda je těch 30 000 základ nebo strop po splnění cílů, prý garantovaná měsíční hrubá mzda. Při podpisu smlouvy už to bylo 24 000 + 6000 os. ohodnocení (v závislosti na uvážení vedoucí). Samotná práce nebyla špatná, ale kolektiv a vztahy hrůza. Evidentně jsem nesedla ani kolegyni, vlastně se tam se mnou nikdo nebavila bylo takové zvláštní divné dusno. Nelíbilo se mi tam, ale v záloze jinou práci neměla a chtěla tomu dát šanci. Včera před koncem směny přišla vedoucí, že mám výpověď. Důvod prý neví, prý pokyn ředitele (který mě přijímal a viděl 1× v životě). Já trubka to podepsala a šla a až doma zjistila, že ta výpověď je psaná jakoby mnou, že to já podávám výpověď jim a oznamuji že končím. Předpokládám, že to nějaký důvod má a pro mě z toho nic pozitivního hlavně při jednání s ÚP ohledně podpory neplyne. Poradíte. Před tím jsem byla skoro 3 roky zaměstnaná, takže nárok na podporu bych mít měla. Jen se v tom nevyznám, je to poprvé a doufám, že rychle něco seženu.
To si ale asi byla ve vypovedni lhute kde te mohou vyhodit bez udanu duvodu kdykoliv, to je rozvazni prac. pomeru ve vypovedi. Ne klsicka vypoved pracovniho pomeru, kde musis byt jeste dva mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše:
To si ale asi byla ve vypovedni lhute kde te mohou vyhodit bez udanu duvodu kdykoliv, to je rozvazni prac. pomeru ve vypovedi. Ne klsicka vypoved pracovniho pomeru, kde musis byt jeste dva mesice.
Jo máte pravdu, já to nikdy neřešila. Je to rozvázání prac. poměru ve zkušebce.
- Citovat
- Upravit
@lilith1 píše:
jeee, to jsi se asi spletla vid.. ale když se radí, formuluj přesně (Ten svetr si nesvlíkej) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jo máte pravdu, já to nikdy neřešila. Je to rozvázání prac. poměru ve zkušebce.
Přihlaste se na ÚP a aktivně hledejte novou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přihlaš se na UP, to bylo ukončení ve zkušební době, tam to může být bez udání důvodu. Nevím jak je to teď, ale za mě se pracáku nosil zapoctovy list z ukončeného zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@biedronka105
Na ÚP se chystám zítra, každopádně zápočtový list mi přijde poštou (nevím kdy)…no byla jsem zde jen měsíc. Z toho předchozího zaměstnání kde jsem byla 3 roky dokumenty mám.
- Citovat
- Upravit
To s tebou řádně vydrbali, dostanež na úp výrazně nižší podporu. Vypadá to, že se tě chtěla nějaká kolegyně zbavit a vedení museli namluvit, že jsi odešla ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
To s tebou řádně vydrbali, dostanež na úp výrazně nižší podporu. Vypadá to, že se tě chtěla nějaká kolegyně zbavit a vedení museli namluvit, že jsi odešla ty.
Přesně to jsem si říkala, je to přece nic stát nebude když se mnou rozvážou poměr ve zkušebce, tak proč je to napsaný takhle když to oni se mnou rozvázali poměr. Moje blbost a teď s tim nic neudělám.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
diskuze zakladatelky na stejné téma byly sloučeny do jedné.
Přeji hezký den,
Kačka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, včera jsem dostala výpověď. Je to poprvé. Nikdy jsem nebyla na ÚP, nebrala podporu atd. V této práci jsem byla měsíc, chtěla jsem si polepšit ohledně směn i peněz. V předchozí práci jsem dělala noční, což mi nevyhovovalo a hr. mzda byla 25 000. V nové práci nabízeli 30 000 a po zkušebce 35 000, bez nočních. Na pohovoru jsem se zeptala zda je těch 30 000 základ nebo strop po splnění cílů, prý garantovaná měsíční hrubá mzda. Při podpisu smlouvy už to bylo 24 000 + 6000 os. ohodnocení (v závislosti na uvážení vedoucí). Samotná práce nebyla špatná, ale kolektiv a vztahy hrůza. Evidentně jsem nesedla ani kolegyni, vlastně se tam se mnou nikdo nebavila bylo takové zvláštní divné dusno. Nelíbilo se mi tam, ale v záloze jinou práci neměla a chtěla tomu dát šanci. Včera před koncem směny přišla vedoucí, že mám výpověď. Důvod prý neví, prý pokyn ředitele (který mě přijímal a viděl 1× v životě). Já trubka to podepsala a šla a až doma zjistila, že ta výpověď je psaná jakoby mnou, že to já podávám výpověď jim a oznamuji že končím. Předpokládám, že to nějaký důvod má a pro mě z toho nic pozitivního hlavně při jednání s ÚP ohledně podpory neplyne. Poradíte. Před tím jsem byla skoro 3 roky zaměstnaná, takže nárok na podporu bych mít měla. Jen se v tom nevyznám, je to poprvé a doufám, že rychle něco seženu.