Dostanu podporu v nezaměstnanosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.12.13 10:44

Dostanu podporu v nezaměstnanosti?

Prosím o radu.
9.8.2013 mi skončila tříletá mateřská dovolená. Protože jsem se nemohla vrátit do zaměstnání, šla jsem na úřad práce. Podporu jsem dostávala.
Od 1.10.2013 jsem si našla práci, sice na dobu určitou (3 měsíce), ale byla jsem ráda, že alespoň nějakou práci mám. Dále jsem si hledala jiné zaměstnání, bohužel jsem nic nenašla. Nyní po skončení doby určité se mnou již zaměstnavatel nemůže prodloužit smlouvu - byla jsem tam jen na výpomoc, tzn., že nejspíše se budu muset opět přihlásit na úřad práce. Chci se zeptat, zda dostanu nějakou podporu v zaměstnanosti? Hrubá mzda činila 10 000 Kč. Díky za odpovědi :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5993
29.12.13 10:59

Záleží na tom, kolik měsíců jsi vybrala. Máš podle mě nárok jako všichni na 6 měsíců podpory, tak si to spočítej:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
29.12.13 11:22

Máš nárok na 5 měsíců podpory, tak kolik jsi vybrala? kdybys pracovala aspoň půl roku, tak jí budeš pobírat zase 5 měsíců…takhle si jen dobereš ten zbytek.

• Citovat
  • Upravit
14208
29.12.13 11:25

Jestli si to dobre pamatuju, tak kdyz jsem po rodicovsky sla na pracak, pak jsem taky cca 3 mesice pracovala a znova sla na pracak, tak jsem podporu dostala, znovu mi bezela cela podpurci doba, ale podpora se nevypocitavala z toho platu co jsem mela ty 3 mesice, ale dostala jsem znovu tu castku co hned po rodicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.13 11:27

Podporu sem dostávala 1 měsíc, pak jsem nastoupila do té práce na 3 měsíce. To tedy znamená, že mohu podporu dostávat ještě další 4 měsíce? Díky holky :-)

• Citovat
  • Upravit
72725
29.12.13 11:39
@Anonymní píše:
Podporu sem dostávala 1 měsíc, pak jsem nastoupila do té práce na 3 měsíce. To tedy znamená, že mohu podporu dostávat ještě další 4 měsíce? Díky holky :-)

jj, přesně tak. Nevyčerpala jsi 4 měsíce, takže máš nárok je dočerpat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.14 12:24

Obnovuji tuto diskusi, přeci jen už je rok stará a mohlo se toho spoustu změnit.

Věc se má tak: v lednu jsem skončila v práci, do května jsem byla na podpoře, pak jsem si našla od 1.5. novou práci, ale teď se mnou byl ukončen pracovní poměr k poslednímu září. Mám nárok na podporu, když jsem pracovala jen 4 měsíce?
Moc děkuji za odpovědi a prosím administrátora o zachování anonymity. Nechci, aby se vědělo, že budu bez práce. Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
11565
26.9.14 12:44

„Nárok má občan s bydlištěm na území ČR, který v posledních dvou letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání získal alespoň 12 měsíců důchodového pojištění.“

Čili pokud jsi v bývalé práci byla delší dobu, nárok bys mít měla.

Jinak je taky důležité, proč s Tebou ukončili pracovní poměr (notabene teda po 4 měsících, to je divná doba: to Tě jako nechali odbýt si zkušebku, a hned po jejím skončení jsi dostala výpověď s měsíční lhůtou?) - podle toho se stanovuje výše podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.14 12:51

@Slečna Ferka

před tou první podporou v tom únoru jsem byla zaměstnaná přes dva roky.
Pracovní poměr se mnou skončil tak, že jsem po zkušební době dostala smlouvu zase na jeden měsíc a pak mi ji měl dát na neurčito, ale byla to od něj bouda, protože jak jsem zjistila tak mě potřeboval jen na 4 měsíce, protože tu práci slíbil někomu jinému a ten mohl nastoupit od 1.10. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7266
26.9.14 13:30

No možná dostaneš podporu jen na 2 měsíce, ale moc se v tom nevyznám, tak možná kecám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat