Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lentilka04: Máš to napsané dokonce i v pravidlech o zakládání diskuze..
Nezlob se na mě.Tvůj „Dotaz“ mi přijde trošku naivní.Nevím,co jsi čekala za odpovědi.Maminky to myslely dobře a nikdo se do Tebe nenavážel.Jen se Ti snažily osvětlit nějaká fakta fyziologie těla.Jak jinak na to měly odpovědět ![]()
Jasně,jsou ženy,které otěhotněly během jednoho,dvou pohlavních styků v měsíci..Měla jsem to štěstí,jsem jednou z nich..Samu mě to moc překvapilo,jsem za to vděčná.Ale je to výjímka.I druhé dítě se nám okamžitě povedlo.Tím chci jen říct,že je to možné.Ale rozhodně se na to nejde spoléhat a považovat za neúspěch,když neotěhotním „hned“.
Jen chci dodat,že obě děti byly plánované a i ten „styk“ vypočítaný a dobře naplánovaný..
Přeju Ti,ať se brzy dočkáš vytouženého těhotenstí a pak zdravého miminka.
Lentilka04 píše:
Radši už mi nicc neúpište nejsem na to zvědavá! Hlavně od: Lizbeth! Ta má ze mě největší prdel,jestli se chceš někomu smát,tak se směj jinýmu a ne mě!!!!!!!
Lentilko, vážně nechápu, proč si myslíš , že z tebe mám prdel. Při tvých příspěvkách jsem se ani trochu nesmála a naopak jsem to co píšu myslela vážně, ani né ironicky ani né sakrkasticky - prostě to co si myslím a nad čím se můžeš zamyslet.
Naštěstí je to veřejné diskutování a já píšu co chci. Jestli tě to urazilo, moc se ti omlouvám - s tím problém vážně nemám - nebyl to můj úmysl..
Bohužel tvoje negace na komentáře a osočování z posmívání a přepisování vypovídá o tvém přístupu..
Přeji ti mnoho zdaru ve snažení a hezké miminko.
A já tomu miminku přeji aby na jeho zlobení nebyla jeho máma tak vznětlivá jako je tu, když jí je něco proti srsti…
Taky bych si mohla založit podobnou diskuzi (a řekla bych že je nás takových víc) s názvem - jakto že jsem otěhotněla hned další měsíc po potratu, když jsme se předtím snažili xx měsíců/let a stále nic…
Asi patřím mezi ty co je Lentilka nazývá posměváčky, ale první co mne napadlo bylo - ví o tom tvoje máma a jsi si jista že tvůj přítel je ochoten po narození dítěte změnit svůj životní styl? Mám dojem že zrovna na to že přítel si myslí že se bude chovat stále stejně dojelo nejvíc vztahů po narození dítěte.
Upřímně - já se hodně divím, že v dnešní době může být mladá holka s přístupem a interent takhle neinformovaná… Tím spíš, když plánuje miminko.
To není moralizování, jen … já nevím, zklamání. Myslela jsem, že dnešní mladí jsou trochu dál, než jsme byli my. Takovéhle naivní dotazy za časů mé puberty psávaly do Bravíčka 15ti leté holky…
Pro mě z toho plyne poučení - nezanedbat sexuální výchovu u mých dcer…
Já si spíše myslím, že to byla zklamanost, že to nevyšlo hned, tak se slušně zeptala. S dcerkou sem otěhotněla neplánovaně, automaticky sem si myslela že to tak bude i u dálšího, i když informovaná jsem, a neotěhotněla sem hned, tak mě to bylo líto, nemyslím že je hloupá a naivní, jen byla zklamaná, tak to potřebovala někomu říct. Navíc psala že ví co to jsou ovulační testy, což já až do nedávna nevěděla, a to jsem zdravotní sestra
Opravdu si myslíte, že k porození dítěte je důležitá anatomie reprodukčního systému? Já jen že moje mamka ani neví co je ovulace a to má tři dcery
ale samozřejmě je jiná doba. Ovšem někdy je lepší nic nevědět, protože pak se člověk děsně nervuje ![]()
sněhurka a nelinka píše:
Já si spíše myslím, že to byla zklamanost, že to nevyšlo hned, tak se slušně zeptala. S dcerkou sem otěhotněla neplánovaně, automaticky sem si myslela že to tak bude i u dálšího, i když informovaná jsem, a neotěhotněla sem hned, tak mě to bylo líto, nemyslím že je hloupá a naivní, jen byla zklamaná, tak to potřebovala někomu říct. Navíc psala že ví co to jsou ovulační testy, což já až do nedávna nevěděla, a to jsem zdravotní sestraOpravdu si myslíte, že k porození dítěte je důležitá anatomie reprodukčního systému? Já jen že moje mamka ani neví co je ovulace a to má tři dcery
![]()
ale samozřejmě je jiná doba. Ovšem někdy je lepší nic nevědět, protože pak se člověk děsně nervuje
Juju máš pravdu že jsem byla zklamaná,aspoň někdo kdo to chápe.
Díky
No prostě si jen blbě formulovala otázku, nic si z toho nedělej, navíc jsi pak psala o té ovulaci a oni stejně
, jsem si téměř jistá že hodně věcí víš
A ono to není důležitý, já když otěhotněla, tak mně spíše zajímal jídelníček, vitamíny a krémy proti striím, rozhodně sem ale nečetla o potratech, ZT, extrauterině nebo o mole atd, pač bych se z toho zcvokla. A sama dr mi řekla, že to číst nemám, protože se člověk akorát stresuje, určitě se Vám miminko povede, a budeš skvělá máma
A narážky na tebe a tvého přítele neber vážně, oni to tak nemyslí, ale chápu tě že tě to vytočilo, mě taky někdy přišlo, že s tebe udělali blbku ![]()
Ano, otázka byla velice špatně formulovaná, navíc v ní byly použity zajímavé výrazy.
Někdo se o dítě pokouší, někdo to do sebe nechá dělat.
Spolu s uveřejněním věku zakladatelky to na mě opravdu působí velice úsměvně.
Ostatní se možná snažili zakladatelce naznačit, že by se chvilku mohla věnovat teorii a s praxí třeba jen chviličku počkat.
Ono ale asi člověka, který se takto písemně prezentuje, tlačí čas, že? v 19 už by přece mohlo být pozdě ![]()
Sorry, mladé maminky mám ráda, v poslední době jsem dokonce i přehodnotila své názory na některé konkrétní mladé rodiče, ale tohle je na mě moc
Tak jsem se sem konecne podivala
chtela jsem jen napsat, ze je celkem prirozena rekace cloveka nastvat se, kdyz se do nej vsichni pusti… … a je celkem jedno, jak vazne to mysli, estli si delaji srandu, nebo karaji
bracha me naucil dobrej trik (kterej teda na webu asi nepujde uplne vyuzit)
ze kdyz si ze me bude delat spolecnost srandu (trebas udelam trapas) a me to bude desne stvat a nedokazu to neventilovat, tak mam delat, ze jsem jako ze srandy nastvana a schvalne prehanet, treba zacit vsechny honit a kricet „vsechny vas zabiju“. tim se clovek uvolni a zaroven neztrati tvar jeste vic
k tematu: pravdepodobnost poceti pri nechranenem stylu u zdravych partneru je 20%, po 35 ti letech veku 16%
Lizbeth píše:
Lentilka se na nás zlobí, ale at si sáhne do svědomí kolik toho ví o těhotenství, porodu, novorozenci a jeho potřebách, kojení atd..Možná se pletu ( a pokud ano, tak se omlouvám), ale když ví tak málo o MS, tak s tím ostatním to nebude o nic lepší. To není moralizování a shazování, ale kontstatování faktů..
Možná, to jak se nyní naštvala jí k něčemu a nastaruje a bude to jen dobře..
Já se jí teda musím zastat, páč mě to bylo vždycky s prominutím u prcky jak to všechno funguje…a taky mě nenapadlo dopředu číst jak to udělat a jak dlouho čekat, ani o své MS jsem toho moc nevěděla - teda věděla jsem že ji mám - toť vše…myslím, že to neznamená, že by posléze neměla být schopná si informace o těhotenství a porodu a novorozenci zjistit.
Prostě se jen zeptala, pravda dost naivně ale bylo to to nejjednodušší co mohla udělat…taky jsem tu zakládala dost primitivní diskuze a co ![]()
RyBANA píše:Lizbeth píše:
Lentilka se na nás zlobí, ale at si sáhne do svědomí kolik toho ví o těhotenství, porodu, novorozenci a jeho potřebách, kojení atd..Možná se pletu ( a pokud ano, tak se omlouvám), ale když ví tak málo o MS, tak s tím ostatním to nebude o nic lepší. To není moralizování a shazování, ale kontstatování faktů..
Možná, to jak se nyní naštvala jí k něčemu a nastaruje a bude to jen dobře..Já se jí teda musím zastat, páč mě to bylo vždycky s prominutím u prcky jak to všechno funguje…a taky mě nenapadlo dopředu číst jak to udělat a jak dlouho čekat, ani o své MS jsem toho moc nevěděla - teda věděla jsem že ji mám - toť vše…myslím, že to neznamená, že by posléze neměla být schopná si informace o těhotenství a porodu a novorozenci zjistit.
Prostě se jen zeptala, pravda dost naivně ale bylo to to nejjednodušší co mohla udělat…taky jsem tu zakládala dost primitivní diskuze a co
Děkuji moc moc.
Jen jsem se chtěla zeptat prostě zkušenějších mnu. Docela ráda čtu,takže vždy si něco prečtu,abych o tom věděla.A tady jsem si taky nejdřív přečetla různé diskuze,ohlasy byli pěkné,tak jsem to chtěla taky zkusit a napsala jsem.Jen tady byli u mé diskuze byli špatné ohlasy… ![]()
Lentilko, nic si z toho nedelej. Ja jsem se vdavala v 19, mimco jsme chteli hned (manzel ma teda o deset let vic) a myslela jsem si,ze to pujde hned. Nic jsem nestudovala, o ovulaci jsem myslim tenkrat taky nevedela a byla jsem strasne zklamana kdyz to nevyslo. Az casem jsem si zacala hledat informace,ale stejne mi to nepomohlo. Otehotnela jsem, az jsem to pustila z hlavy a konecne si zacala uzivat zivota a manzelstvi i bez ditete. To bylo za 10 mesicu po svatbe. Po porodu jsem dostala za pul roku jen jednu ms a hned ten mesic po ni jsem otehotnela znovu, to uz jsem vedela kdy mam ovulaci,po porodu jsem ji zacala mit bolestivou a i kdyz jsem to necekala, tak se tam proste mimco uchytilo, nanestesti jen na par tydnu, skoncilo to zamlklym potratem. Kazdopadne chci rict, ze informace jsou fajn, ale myslim, ze mimca maji svuj cas a prijdou az kdyz samy chteji…
marocka: jj to máš pravdu že mají čas mnu,jen jsem prostě byla zklamaná že to nevyšlo mnu… ![]()
Lentilko ono to vyjde, mě to taky vyšlo hned druhý měsíc
, ale je to zklamání, já to znám ![]()