Dotaz ke mzdě
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Paola21 Určitě bys měla mít v základní mzdě těch 14.000,–. Nebo to ten účetní program vykazuje jinak, protože pak není vidět snížení hrubé mzdy díky neplacenému volnu
Slevu na dani tam uplatněnou máš
Holt počkej na účetní nebo jí zavolej, ať se na to podívá, že ti to nesedí a jestli by ti to mohla vysvětlit a uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lavazza2 hlavně na té výplatní pásce chybí náhrada za ten státní svátek. Možná ho tam účetní zapomněla přidat
až bude v práci, tak za ní zajdi, ať Ti to vysvětlí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lavazza2 a ta částka 14000 na té pásce vůbec figurovat nemusí, když mám dovolenou, tak základní mzdu mám také menší o ty neodpracovane dny a pak jsou tam pod tím rozepsané v té dovolené/náhradách. Ale Tobě tam ten státní svátek nikde nefiguruje a měl by tam být podle mě zvlášť.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, chybí ti tam ten jeden den za státní svátek… takže v základu máš o dva dny méně… u SV tam máš nulu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
když měla jeden den neplacené volno, tak nemohla mít celých 14 tisíc…
To chápu, ale že v té pásce není vůbec uvedená ta částka 14 000 Kč.. mám taky fixní plat a na pásce ho mám vždy uveden, ať už ten měsíc mám volno, jsem nemocná nebo cokoli. Ale chápu, že to má každý rozepsaný jinak, ale přijde mi to dost nepřehledné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 @Paola21 @Regina Hero
Jo a ještě dotaz - tuším že šéf říkal něco o tom, že účetní říkala, že tím že nejsem placená od hodiny ale mám fixní měsíční mzdu (tj. že v měsíci který má 31 dnů dostanu stejný plat jako v rámci měsíce, který jich má jenom 28) tak se mi státní svátky neproplácejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitul.kaaa9 pokud má měsíční mzdu, tak některý program počítá všechny dny jako pracovní a státní svátek se nevycisluje zvlášť - proste se to počítá za cely měsíc bez ohledu na státní svatky. Záleží na nastavení účetního programu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lavazza2 píše:
@Jitul.kaaa9 @Paola21 @Regina HeroJo a ještě dotaz - tuším že šéf říkal něco o tom, že účetní říkala, že tím že nejsem placená od hodiny ale mám fixní měsíční mzdu (tj. že v měsíci který má 31 dnů dostanu stejný plat jako v rámci měsíce, který jich má jenom 28) tak se mi státní svátky neproplácejí.
ale i tak mi to o ten jeden den nesedí… ale je pravda, že jsem mzdy už dlouho nedělala… tak se možná pletu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lavazza2 píše:
@Jitul.kaaa9 @Paola21 @Regina HeroJo a ještě dotaz - tuším že šéf říkal něco o tom, že účetní říkala, že tím že nejsem placená od hodiny ale mám fixní měsíční mzdu (tj. že v měsíci který má 31 dnů dostanu stejný plat jako v rámci měsíce, který jich má jenom 28) tak se mi státní svátky neproplácejí.
Taky mám fixní mzdu, ale když je státní svátek, tak ho mám proplacený normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U svátku má být nula, jelikož ten den nepracovala a bylo jakoby 23 pracovních dní (včetně svátku), což je vidět, že tam uvedeno je. Celkem 22, jelikož je 1 den NV.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
ale i tak mi to o ten jeden den nesedí… ale je pravda, že jsem mzdy už dlouho nedělala… tak se možná pletu…
Leden měl 22 pracovních dnů + 1 den svátek. Zakladatelka má na pásce odpracovaných 22 dnů, což odpovídá tomu 1 dni neplaceného volna. Problém je podle mě v té základní mzdě, ne počtu dní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lavazza2 Já bych se ptala fakt na tu základní mzdu, jestli se nedomluvili nějak špatně nebo nevím, rozhodně bych se zeptala na to, kde je uvedeno těch 14 tis., které tam být mají. Je fakt možný, že ten účetní program to píše takhle, ale já mam na pásce základ a to je dle smlouvy a hrubá mzda se pak odvíjí od dovolené, nemoci atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. píše:
Leden měl 22 pracovních dnů + 1 den svátek. Zakladatelka má na pásce odpracovaných 22 dnů, což odpovídá tomu 1 dni neplaceného volna. Problém je podle mě v té základní mzdě, ne počtu dní
zakladatelka odpracovala 21 dnů + 1 den měla NV… pořád mi to nesedí na ten základ… o ten jeden den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero Když se podíváš na konec řádku v odpracovaných dnech, tak je tam součet 23 dní. Leden měl 22 pracovních dní + 1 svátek = 23, ona má odpracovaných 22 (21 pracovních + 1 svátek). To opravdu sedí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit