Dotaz na maminy...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9750
2.7.21 18:11

Já jsem byla za každou nabídku hlídání neskonale vděčná. Obě babičky máme daleko (150 a 250 km) a moje mamka je navíc z důvodu dlouhodobé nemoci úplně nehlídací. A když si tchyňka vzala na pár dní prcky k sobě, tak jsem byla moc ráda. Většinou to klaplo jen párkrát ročně, ale i tak to bylo fajn. Děti už jsou dneska velké (10 a 12 let) a pohlídaly by se samy, přesto se k babičce a dědovi na prázdniny těší a oni na ně. Bez hlídání bychom se sice obešli, ale bylo by mi to líto, právě kvůli tomu hezkému vztahu, který mezi sebou mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
2.7.21 18:18
@Fiducia píše:
Bohužel ne všichni mají prima prarodiče :nevim:
My třeba. Tchán s tchyní nemají zájem vůbec, moje matka sice zájem má, ale není babička na plný úvazek. Přijede s dárky, udělá palačinky prohraje si a pá :mrgreen: Ani jedni rodiče nemají zájem hlídat. Není to jejich povinnost, jakkoli to tobě připadá smutný ;)

Ja to chápu. Jen nerozumím řečem jako nechtěla bych, nepotřebuji, jsem za to ráda. Pokud hlídání není tak se to samozřejmě zvládnout dá, ale být ráda za nefunkční prarodiče je divné (tohle jsi ale asi nepsala ty) nechápu, že je někdo rád za nefunkční babičku, to je spíš smutné ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
2.7.21 18:42
@thalasan píše:
Ja to chápu. Jen nerozumím řečem jako nechtěla bych, nepotřebuji, jsem za to ráda. Pokud hlídání není tak se to samozřejmě zvládnout dá, ale být ráda za nefunkční prarodiče je divné (tohle jsi ale asi nepsala ty) nechápu, že je někdo rád za nefunkční babičku, to je spíš smutné ne?

Někdo to tak má a tobě po tom nic není ;)
Ano, hlídání nepotřebuju. Nemám potřebu si od dětí odfrknout. Co je na tom špatného? Já zas nerozumím, že někdo využívá chůvu.
Ano, jsem ráda, že moje matka ani tchyně nemá zájem. Moje matka není člověk, kterému bych svěřila dítě, prostě není. A tchyně mě nesnáší, ta by nám každý hlídání při první příležitosti vpálila, to se vsadím :mrgreen: Jsem fakt ráda, že nemají zájem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
2.7.21 18:52
9
@Fiducia píše:
Ano, hlídání nepotřebuju. Nemám potřebu si od dětí odfrknout. Co je na tom špatného? Já zas nerozumím, že někdo využívá chůvu.
Ano, jsem ráda, že moje matka ani tchyně nemá zájem. Moje matka není člověk, kterému bych svěřila dítě, prostě není. A tchyně mě nesnáší, ta by nám každý hlídání při první příležitosti vpálila, to se vsadím :mrgreen: Jsem fakt ráda, že nemají zájem :pankac:

Mě potom opravdu nic není a nikde jsem nepsala, že by mělo být :nevim: jen mi to přijde smutné. Taky si nepotřebuji odfrknout od dětí, neberu hlídání dětí kvůli mě, jak už jsem psala. Opravdu ses tak strašně ráda, že nemá tvoje dítě funkční, hodnou a zodpovědnou babičku? Chápu, že je fajn že zrovna tihle nefunkční nemají zájem, ale nebylo by fajn mít nějaké funkční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
2.7.21 19:59

Nám dítě nikdo nehlídá, nechceme. Zvládne vše sami. Za 14 měsíců byl 2× u švagrové na dvě hoďky, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
alena1995
2.7.21 20:01
@Fiducia píše:
Ano, jsem ráda, že moje matka ani tchyně nemá zájem. Moje matka není člověk, kterému bych svěřila dítě, prostě není. A tchyně mě nesnáší, ta by nám každý hlídání při první příležitosti vpálila, to se vsadím :mrgreen: Jsem fakt ráda, že nemají zájem :pankac:

Mám to úplně stejné.

• Citovat
  • Upravit
35415
2.7.21 20:19

@thalasan a že se tak zajímáš ;) :mrgreen: Každý to má doma zařízený po svém.
Ano, jsem ráda, že se naši rodiče takoví, jací jsou, o naše děti nezajímají. U mojí matky to není nezájem, to bych jí křivdila. Ona má svoje vnoučata ráda, ale chvilku. Pomazlit a vrátit :mrgreen: Táta umřel dřív, než se děti narodily. Tchán s tchyní jsou chladní i k vlastním dětem.
Nevím, jaký by to bylo jinak. Nějaký hypotetický dokonalý prarodiče ve dvou vyhotoveních by asi nebyly špatný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
2.7.21 20:25

Me nikdo nehlida…a ani mi to nejak extra neva. Tchyni je 80, ta je rada ze uhlida sebe samou, predstava ze hlida nasi certici s vecnym ohnem u zadku, me nenechava klidnou, takze tady nic.. :lol: A moje mama je sice mlada, ale pro zmenu exot..Sprosty slovnik, hodne kouri, rozdilny pohled na vychovu atd…takze taky nic.. Ale az na par situaci, na pokraji vycerpani, kdy ji mam plny zuby, mi to ani nejak neprijde… proste mame dite my a tak se o nej starame bez nici pomoci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
2.7.21 20:37

Já tvrdím, že děti jsme si udělali hlavně my a že hlavně my za ně máme zodpovědnost..Ale to neznamená, že nebudujeme vztah k babičkám - obě jsou fajn..U jedné hlídání kazí dědeček - svérázná povaha ( můj otec) a druzí bydlí ve vedlejším městě..Takže občasné hlídání využíváme, ale nezneužíváme..

Mimochodem - když jsem měla děti prťata - nedávala jsem hlídat vůbec-musela jsem k tomu dospět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.7.21 20:44

Holky a vy, co říkáte, že si od dětí nepotřebujete odfrknout, můžete mi prozradit, jak to děláte? V mých očích musíte mít totiž nějaké superschopnosti. Jako opravdu nikdy? Vyspat se, udělat něco bez přerušování, v klidu si popovídat s manželem.. Nerýpu, opravdu, jen nerozumím a taky trochu závidím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
2.7.21 21:13
@Anett.taa píše:
Holky a vy, co říkáte, že si od dětí nepotřebujete odfrknout, můžete mi prozradit, jak to děláte? V mých očích musíte mít totiž nějaké superschopnosti. Jako opravdu nikdy? Vyspat se, udělat něco bez přerušování, v klidu si popovídat s manželem.. Nerýpu, opravdu, jen nerozumím a taky trochu závidím.. :nevim:

U nás na plno funguje tatínek dětí. Třeba dneska skončil v práci v 11,sel na očkování, pojedl, než jsem mladšího nakrmila a do kojila tak umyl nádobí a uklidil kuchyň. Pak jsem mu nabalila věci, nějaké jídlo a vyrazil s detma (3 roky a druhý 9 měsíců) ven. Já jsem uklidila, vytřela a koukla na film. Vrátili se v 18 h, večeře, koupání, mladšího jsem šla nakojit a uspat, manžel mezitím umyl a uložil staršího. Jednou za 3 měsíce zhruba mám dámské odpoledne, zatím mladšího beru a staršího má manžel. Spaní mi nijak nechybí zatím, jen s manželem nemáme společnou soukromou chvilku :lol: starší chodí k babičce od těch 2 let zhruba jednou za půl roku na pár nocí, protože jak syn tak babička chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.7.21 21:18

@thalasan Jo tak tvůj dnešní den bych taky byla v pohodě. Já prostě na sobě poznám, že jakmile přetáhnu osm hodin denně péče o dítě (asi nastavení z práce? :D), tak začínám být fakt protivná, už mě to prostě nebaví a chci svůj klid. No, když dítě bdí 12 hodin denně, z toho 2 si ho vezme manžel a 10 ho mám já (manžel 8 hodin zase pracuje, že), tak je to sice vyrovnané, ale pořád tam ty dvě hodiny navíc haprují. :mrgreen: Je to hrozné nad tím takto přemýšlet, já vím, ale je to jen náročné období, určitě to zase bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
2.7.21 21:24
@Anett.taa píše:
Holky a vy, co říkáte, že si od dětí nepotřebujete odfrknout, můžete mi prozradit, jak to děláte? V mých očích musíte mít totiž nějaké superschopnosti. Jako opravdu nikdy? Vyspat se, udělat něco bez přerušování, v klidu si popovídat s manželem.. Nerýpu, opravdu, jen nerozumím a taky trochu závidím.. :nevim:

Me chodi spat mala v sedm vecer… cca od pul osme mam cas na manzela, na serial a nebo jen proste mlcet a treba cumet do zdi :dance: Predstava, ze mi tu hopsa po hlave jeste v deset…ne, to u nas neni a nebylo, a ani nebude. Takze ja se regeneruju pri volnych a klidnych vecerech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
2.7.21 21:25

@Anett.taa nevím, asi jsme s manželem zvyklí :mrgreen: Prostě hlídání není, tak to beru, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
2.7.21 21:57

Já mám hlídací tchyni, ale nikdy jsem nijak zvlášť hlídání nevyužívala, jen párkrát za rok. Muž pracuje na směny, takže má volno i v týdnu. Když byl syn menší, tak tam občas s mužem zůstali na noc. Když jsme chtěli jít jednou za rok na večeři nebo když jsem dělala autoškolu, tak tchýně hlídala. Ale že by dítě bylo každý týden na hlídání, to ne.

Jinak máme dítě jen jedno, klidné a nenáročné. Když byl malý, chodil spát třeba v sedm a já chodím spát až pozdě, takže jsem si užívala každý den několik hodin klidu. Je to moje relaxace, kterou potřebuju každý den. A mám to tak pořád, přestože se čas úplného klidu zmenšuje, protože syn chodí spát později a později :mrgreen:. Nicméně je prostě v posteli a já mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová