Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych byla hrozne rada, kdyby si babicky vzaly malyho klidne na vikend, ale mne se proste hrozne styska, i kdyz si musim treba neco zaridit a mama nebo tchyne hlida nez se vratim. Ty 2-3 hodky jsou pro me hrozna uzkost
takze nikomu vylozene v hlidani nebranim, ale zatim jsem pobliz ![]()
Tak záleží, jako staré dítě je. Když byly dítěti dva měsíce, tak jsem taky nepotřebovala klasické hlídání a stejně jsem musela být po ruce kvůli kojení.
Když si ale babicka dítěte nevezme k sobě na víc jak na 2 hodiny, co jsi u doktora (a i to tak max jednou za rok) třeba čtyři roky, tak to už vcelku na palici je.
Ano, nechtěla bych a nepotřebujeme aby někdo hlídal.
Příbuzní nemají zájem, nebo naší důvěru. Holt si vystačíme ![]()
@Svistice nemusí být. Někdy není kdo by pohlídal, někdy nechtějí rodiče.
A žít se s tím dá
Mám 3 kousky, nejstarší je 7,5. Ani jednou nestrávila víkend, nebo noc u babičky. Když jdu k lékaři, děti jsou se svým otcem.
Babky hlídají tak dvakrat za rok dve hodiny, kdyz potrebuju nutne treba k doktorovi a uz nevim kudy kam. Nejstarsi ma pet let a nikdy nespala u nikoho do rana. Nekdy me to zamrzi, ale davno jsem si zvykla…
Ja se ze začátku hodně zklamala (tchyně slibovala a skutek utek) a tak už ted její výkřiky neberu vážně a ani si nemyslím, ze by skutečně chtěli hlídat, potažmo ani ze by naše deti zvládli. “Hlídají” tak, ze u toho musí být manžel ![]()
@Fiducia Tak mi si taky poradili. Nicméně musím říct, že po několika letech, mi už opravdu začínalo hrabat z toho, že jsme neměli s mužem ani půl hodiny jen samy dva pro sebe. Skoro 6 let žádná večeře, kino, divadlo, koncert, společný sport, víkendové dopolední válení v posteli apod. Všechno proste s dětma za zadkem.
My máme děti 12, 8 a 5 let. Nulové hlídání. A jsem za to i ráda. ![]()
@Fiducia píše:
@Svistice nemusí být. Někdy není kdo by pohlídal, někdy nechtějí rodiče.
A žít se s tím dáMám 3 kousky, nejstarší je 7,5. Ani jednou nestrávila víkend, nebo noc u babičky. Když jdu k lékaři, děti jsou se svým otcem.
Promiň, ale to mi přijde smutné. Já taky hlídání nutné nepotřebuji, ale syn a babička s dědou se miluji a vidím co mu to dává. Hlídání beru jako přidanou hodnotu pro dítě ne nutnost pro mě. Takové děti mi přijdou ochuzené, přeje jen vztah dítě babička je trochu o něčem jiném.
@thalasan píše:
Promiň, ale to mi přijde smutné. Já taky hlídání nutné nepotřebuji, ale syn a babička s dědou se miluji a vidím co mu to dává. Hlídání beru jako přidanou hodnotu pro dítě ne nutnost pro mě. Takové děti mi přijdou ochuzené, přeje jen vztah dítě babička je trochu o něčem jiném.
Bohužel ne všichni mají prima prarodiče ![]()
My třeba. Tchán s tchyní nemají zájem vůbec, moje matka sice zájem má, ale není babička na plný úvazek. Přijede s dárky, udělá palačinky prohraje si a pá
Ani jedni rodiče nemají zájem hlídat. Není to jejich povinnost, jakkoli to tobě připadá smutný ![]()
@Svistice píše:
@Fiducia Tak mi si taky poradili. Nicméně musím říct, že po několika letech, mi už opravdu začínalo hrabat z toho, že jsme neměli s mužem ani půl hodiny jen samy dva pro sebe. Skoro 6 let žádná večeře, kino, divadlo, koncert, společný sport, víkendové dopolední válení v posteli apod. Všechno proste s dětma za zadkem.
Já to znám
Ale nám to nevadí, věřím, že nejen nám. Určitě jsou rodiče kteří si prostě hlídání nepřejí, a je to v pořádku. A nebo nemají možnost, jako my. A dá se to v pohodě přežít ![]()
Za hlidani jsem rada, my teda mame prarodice, kteri i sva vnoučata zajem maji, takze je to jine, nez kdybych deti musela pribuznym vylozene cpat. Deti to prostredi obohacuje. Nejvic se to ale uplatnilo, nez zacaly chodit do skolky. Deti mame strasne divoke, neposedi, porad musi behat, skakat atd.,…takze byt s nima v byte, kdyz jsem potrebovala poklidit nebo proste jen vydechnout, byl ocistec, takze jsem je velice rada vyklidila k prarodicum.
Dceři je 15 měsíců a prarodiče hlídali celkem 2× 2 hodiny, když jsme šli s manželem na 1. a 2. screening ve druhém těhotenství. Hlídání nějak nepotřebujeme, ani moc nemám důvěru. Za pár dní jedeme s manželem na svatbu bez malé, tak bude u prarodičů poprvé spát
no jsem na to zvědavá.
Ahoj holky, často tady čtu, že si stěžuje, že vám dětí nehlidaji babičky apod… ale chtěla bych se zeptat jestli tu jsou i takové, co ani hlídat nechtějí, co si vystačí prostě samí jako třeba já 😄 Tchýni nemám moc v oblibě.