Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pokud nemáte malé dítě, o které se nezvládneš sama starat, tak ne.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat mám pravou ruku v dláze a nejsem schopna nic udělat a jsem pravák. Má přítel nárok na ošetřovné?
Předem děkuji za odpovědi.
Určitě ne.
A neboj, za pár dní zjistíš, že je ta levá taky docela šikovná, když musí ![]()
Pár let zpět jsem také měla pravou ruku v sádře, koukaly mi jen špičky prstů. Zezačátku mi přišlo, že se nezvládnu ani utřít na záchodě
. Za dva týdny jsem si zvládla už i umýt vlasy levou rukou.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat mám pravou ruku v dláze a nejsem schopna nic udělat a jsem pravák. Má přítel nárok na ošetřovné?
Pokud se staráš jen sama o sebe, tak si nedokážu představit situaci, která by se v nouzovém režimu nedala vyřešit jen s levou rukou. Samozřejmě neuvaříš oběd o pěti chodech, ale hotové jídlo připravené přítelem si na talíř a do mikrovlnky dáš. Takže pokud nemáte doma mimino na plínách, tak na ošetřování nárok opravdu není.
Neboj se, to zvládneš. Mám dělaný karpál pravačky a prostě sem fungovala s levačkou. Aspoň se chlap taky zapojí 👍🏼
@lucad77 píše:
Chtěla bych vidět doktora, co by vám to napsal.
Tak je už dost případů, kdy se množně vydávají PN na poch. caný test a pak se jezdí po příbuzných 😆
@shadowbabe píše:
Tak je už dost případů, kdy se množně vydávají PN na poch. caný test a pak se jezdí po příbuzných 😆
Bohužel no. ![]()
Jestli máte mimino o které jsi nejsi schopna se postarat tak by ho mohl dostat, ale placených je jen 9 dní, pak to má jen jako omluvenku do práce.
Pokud dítě nemáte tak o sebe se zvládneš postarat i s jednou rukou.
Dobrý den,
měla bych pár otázek. Prosím o rady.
Zatím žiji sama se synem a otec dítěte ho má dle soudu u sebe cca 12 dnů v měsící různě. Vracím se do práce a mám úplnou hrůzu jak to budu pak dělat. Když má syn rýmu tak to trvá minimálně 7 dnů..Spíš přes 10dnů…Co prosím znamená osamnělý rodič? To bych měla nárok na 9 dni OČR nebo na 16 dní OČR kdyby byl syn nemocný? Když budu mít lékařem vystavenou OČR na syna, tak ho otci dle soudního rozsudku musím předávat nebo v době kdy je OČR tato povinnost odpadá? Jsem osamnělý rodič nebo nejsem? EX plati alimenty, a bere si ho v dny určené soudem..Ale že bychom se třeba dohodli že by syna hlídala babička nebo on sám to prostě nedovolí. Dělá mi dost naschvály. A když mu ho předávam někdy nachlazeného(chce ho za každou cenz) tak to probíhá, tak že mi slibí že s ním mbude doma a pak mi ho vratí v horším stavu, protože on s nim doma prostě téměř nikdy nesedí a syn proste je divokej a líta jak splašenej. (Samožrejmě kdyby měl horečky apod tak bych to nějak řešila, nyní mluvim o běžném nachlazení, ale i to je ve většině školkách problém a nejspíš vždycky budu končit doma, tak mám z toho obavy, aby mi v práci nechtěli zamávat, abych vyžila apod…)
Takže mě zajimá mám syna v plne péči ale otec dítěte ho má soudně 12 dnů cca, jsem osamnělý rodič ano/ne? OČR 9 nebo 16 dnů jakou podpurčí dobu mám?
Děkuji. Hezky večer.
@Anonymní píše: Více
jsi osamělý rodič a máš nárok na 16 dní OČR
Dobrý večer,